2018. április 22., vasárnap, Csilla, Noémi napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:39 Megpróbáltak megölni egy rendőrt Mont Saint-Michelen - a francia hatóságok kiürítették a szigetet12:16 Akasztják a hóhért: 8 millió forintos bírságot róttak ki a NAV-ra - nem ez lenne az első beszerzésük, ami gyanús11:54 "Zöld tárcát" követel a Jobbik11:34 Tüntetők csaptak össze a rendőrökkel Jerevánban - őrizetbe vették az ellenzék vezetőjét11:18 A Moszád ezúttal Malajziában gyilkolt - Lieberman nem engedi eltemetni az áldozatot a Gázai övezetben10:41 Trianonnal dacoltak: 99 éve alakult meg a Rongyos Gárda, Sopron környékének megmentői10:12 Túl hangosan dolgozott néhány bajor gazda, de ez vasárnap feljelentést ért09:45 Vérfürdői felét az 1990-es években rendezte az ETA09:14 Míg Merkelék keresztény templomokat rombolnak, Észak-Korea imaházépítésre kérte fel a magyar baptistákat08:52 Öngyilkos merénylő robbantotta fel a szavazni szándékozókat Kabulban08:26 Élő közvetítés közben lőttek agyon egy újságírót Nicaraguában - videó már van róla, de a hatóságok még nem erősítették meg07:47 Iráni külügyminiszter: Teheránnak nem áll szándékában atombombát készíteni, de az atomalku felrúgása esetén erőteljes urándúsításba kezd07:23 117 évesen elhunyt a világ legidősebb embere07:08 122 ezer forint egy budapesti lakás átlagos bérleti díja06:54 Semmi sem szent: gyóntatás közben lőttek agyon egy papot Mexikóban
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus, Elcsatolt részek :: :: Hozzászólások

Szijjártó történelmi barátai megtiltották a délvidéki magyar diákoknak, hogy az anyaországba kiránduljanak

Szeptembertől csak Szerbiába és a Boszniai Szerb Köztársaságba lehet osztálykirándulásokat szervezni, és ezek az utak a jövőben olcsóbbak lesznek – jelentette be Vesna Nedeljković.
A Pannon RTV a belgrádi közszolgálati televízióra hivatkozva azt írja, hogy az Oktatási Minisztérium illetékese arról beszélt, hogy a kirándulásokat továbbra is a 2010-ben elfogadott szabályzat alapján szervezik majd, de már készül az új tiltó és korlátozó rendelet, amely a következő iskolaévtől lesz hatályos.
Zoom
"Halál a magyarokra!" - üzenik a kormány EU-érett barátai
Ebben pontosan meg lesz határozva a diákok kora szerint, hogy Szerbia melyik részére utazhatnak, és ott milyen helyeken szállhatnak meg. Ez az intézkedés egyesek szerint akár a korrupció lehetőségeit is megnyitja, hiszen ezzel a minisztérium akár a neki kedves turisztikai szolgáltatásokat kínáló vállalkozásokat tudja előnybe hozni.
Nedeljković hozzátette, az új szabályzat szerint a hetedikes és a nyolcadikos diákok a Boszniai Szerb Köztársaságba is elutazhatnak. A változtatások célja, hogy a diákok először a saját országukat ismerjék és szeressék meg, ezért majd csak az érettségi kiránduláson lehet külföldre utazni – húzta alá Vesna Nedeljković.
Kimondható, hogy a tervezett intézkedés diszkriminálja és súlyosan sérti az összes szerbiai nemzeti kisebbséget, így a délvidéki magyarságot, illetve a magyar általános iskolásokat is.
Zoom
Szijjártó szerbül elmondott beszéde (bővebben a kapcsolódók között) mellett talán Orbán parolázása bájosabb a leszbikus rác miniszterelnökkel
Szerbia-szerte nagy számban tanulnak olyan diákok, akik valamely nemzeti kisebbség tagjai. Délvidéken például 8 olyan általános iskola működik, ahol kizárólag magyar tannyelvű osztályokban tanulnak. Ezeknek a gyerekeknek ezentúl nem lesz lehetőségük megnézniük a Feszty-körképet Ópusztaszeren, vagy megcsodálni a Hősök terét Budapesten, ellenben megnézhetik a Banja Luka-i várat, vagy a Virágházban Titó sírját.
Zoom
A Szent Korona helyett Tito sírja jut nekik
Emlékeztetőül, Szerbia köztársasági oktatási államtitkárát Vicsek Annamáriának hívják, míg a tartományi oktatási titkárságot Nyilas Mihály vezeti. Pásztor István pártjának politikusai tehát most a saját szavazóik érdekeit képviselve fel kell emelniük a szavukat és tiltakozni, azonban a VMSZ szervilis viselkedését és politikai gyávaságát ismerve ez semmit sem jelent.
A korlátozás is jól mutatja, hogy Szerbiában ismét egy átgondolatlan és sok esetben magyarellenes szabályozást készítettek elő, miközben az anyaországi külügy minden követ megmozgat, hogy az elnyomó államot minél hamarabb betuszakolja az eurokolhozba, tetézve mindezt azzal, hogy történelemhamisítással felérő szerb-magyar barátságról hazudoznak.
(Délhír nyomán)
Kapcsolódó: Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready