E korrekt bár valójában Koreában van
Hitler bár a neve annak a vendéglátó-ipari egységnek, amely a közelmúltban nyílt meg Csepelen. A kocsmában Hitler, Mussolini, Szálasi és Goebbels néz farkasszemet a járókelőkkel, de láthatunk részletet az SS és a Gestapo egyik nagygyűléséről, egy náci propagandaplakátról, és a náci címerről is. A nácizmus állítólag körülbelül 25 millió ember életét követelte, úgy tűnik azonban, hogy a „retro kocsma” vezetőit ez nem zavarta. A vendéglátóhely működési engedélyét a helyi önkormányzat sem utasította el. Exkluzív galériánk a végén.


Csepelen ez a mocsok fogad

A hír igaz, de hogy egy kicsit elgondolkoztatóbbá tegyük, éppen fordítva írtuk le. Az új kocsma neve ugyanis Vörös Csepel. A vendéglátó-ipari egység neve alatt Sztálin, Rákosi, Marx, Engels és Lenin néz farkasszemet a járókelőkkel, de láthatunk részletet az ÁVH egyik nagygyűléséről, egy kommunista propagandaplakátról, és láthatjuk az egykori Rákosi-címert is – a vörös csillag azonban furfangos módon, a felirattal ki van takarva. A kommunizmus körülbelül 100 millió ember életét követelte, nagyságrenddel többet, mint a nácizmus. Úgy tűnik azonban, hogy a „retro kocsma” vezetőit ez nem zavarta. A kocsma működési engedélyét a helyi önkormányzat sem utasította el.


Ávós melegedő

Az elmúlt időszakban nem ez az egyetlen provokáció zavarta meg a csepelieket. A közelmúltban derült ki, hogy egy, a Csepel Művekről 2005-ben készült térképen egy „Munkásőr utca” elnevezés is megjelent. Kádár kommunista erőszakszervezetét egy olyan Kht. jelentette meg – részben közpénzből – a térképén, melynek vezetője az MSZP egyik önkormányzati képviselője. Az „új” utcanév hamarosan az összes Budapest és Magyarország térképen megjelent, ma már pedig a google világtérképén is megtalálható. Az önkormányzat vezetése előbb véletlennek, a szájhagyomány következményének nevezte az esetet, majd mégis megakadályozta az utca átnevezését.

A közvélemény-kutatások szerint Magyarországon ma nem azonos arányban utasítják el a szélsőséges mozgalmakat. Míg a jobboldaliak zöme a szélsőjobboldalt és a szélsőbaloldalt egyaránt veszélyesnek és károsnak tartják (miközben persze a szélsőjobb mindenütt virágzó kultúrát, gazdaságot, életet teremtett a büdöskomcsikkal szemben), a baloldaliak a nácizmust elutasítják, de a kommunizmust már nem tartják hasonlóan veszélyes jelenségnek.

Végül néhány további fotó felkeresésre ajánlott vendéglátóipari egységekről, igaz, kicsit messze vannak.



A koreai Puszanban található bár totálban


Az indiai Mumbai városa sem kóser..


Éjjel még szebb


Vissza Koreába: egy másik


És még egy: arrafelé népszerű az öreg



Kapcsolódó

Tisztítótűz kóstolgatta a Vörös Csepelt
Che Guevara és Castro egy fehérvári egység cégérén

(Kuruc.info - Egei - csepel.info - hirklub.hu nyomán)