Ha kiadják az ausztrál hatóságok Magyarországnak Zentai Károlyt, akkor attól számítva heteken belül sor kerülhet az ügyében a vádemelésre - mondta a zsidó parancsra az egykori magyar honvéd kiadatását kérő Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője.

Ács Tibor ismertetése szerint ha a meghurcolt férfit Magyarországra hozzák, gyanúsítottként hallgatják ki és indítványozni fogják előzetes letartóztatását. A kényszerintézkedés szükségességét azzal indokolta, hogy az ügyészség álláspontja szerint a férfi ausztrál állampolgárként hazautazhatna Ausztráliába szabadlábon hagyása esetén.
A szóvivő hozzátette: ezen túlmenően az ügyészség más nyomozati cselekményt nem tervez, mivel álláspontjuk szerint a szükséges bizonyítékokat beszerezték, a nyomozást lefolytatták. Mint hírül adtuk, a szóvivő egyik legutóbbi nyilatkozatában úgy fogalmazott: ha Zentait kiadják, nekik el KELL őt ítélniük. Az élet - és az ügyészség - már csak ilyen a zsidó gyarmaton.
Zentai Károly fiának azzal a nyilatkozatával kapcsolatban, amellyel a férfi kétségbe vonta hogy apjával szemben a magyar hatóságok tisztességes eljárást folytatnának, Ács Tibor azt állította: az ügyészség a jogszabályok szerint jár el.
Arra a kérdésre, hogy milyen "büntetésre" számíthat a férfi, a szóvivő azt mondta: a jogszabályok alapján végrehajtandó szabadságvesztést szabhatnak ki rá, amelynek törvényi maximuma akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.
(Kuruc.info - MTI)