A Szabad Demokraták Szövetsége üdvözli, hogy az Országgyűlés hétfői ülésén elfogadta az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatáról szóló törvényt - írta közleményében Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes és Léderer András ügyvivő.
A két antimagyar politikus szerint a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvény körülbelül félmillió magyar ember számára teremt "egy élhetőbb országot és lehetőséget magánéletének törvényes rendezésére".
A közleményben hangot adnak azon véleményüknek, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolat óriási lépés az "esélyegyenlőség" megvalósulása felé. A liberális politikusok emellett kijelentik, hogy a szexuális kisebbségek jogegyenlőségének ügyében nem tekinthető végállomásnak a javaslat elfogadása.
A hétfőn elfogadott törvényt ennek ellenére is reális és előremutató kompromisszumként értékelik, ami véleményük szerint elősegíti az Alkotmány szellemének megfelelő jogegyenlőséget Magyarország állampolgárai között.
A törvény szerint bejegyezett élettársi kapcsolatot két, tizennyolcadik életévét betöltött, azonos nemű személy létesíthet anyakönyvvezető előtt.
(MTI nyomán)