A magyar nemzeti öntudat ellen rendez "kulturális eseménnyel" egybekötött tiltakozó megmozdulást ma délután Budapesten a Magyar Demokratikus Charta és a Roma Polgárjogi Mozgalom.

A szervezők azzal hívják az embereket, hogy "Magyarországon ma ismét félnek az emberek, mert származásuk, bőrük színe, gondolkodásuk vagy vágyuk természete miatt megbélyegzésnek, fizikai fenyegetésnek lehetnek kitéve". (Nem, továbbra sem a cigányok által terrorizált, a zsidók által kimosott agyú magyarokról beszélnek.)
"Felhívjuk a közjogi méltóságokat, a pártokat, a civil szervezeteket és minden magánszemélyt, aki nem akar olyan országban élni, amelyben egyes polgártársaink megfélemlítésnek, üldözésnek vannak kitéve, hogy jöjjön velünk, és tiltakozzunk együtt a kirekesztés és a gyűlölet ellen" - fogalmazott a két szervezet.
Bajnai pénteki közleményében azt írta: kormánya szigorúan fellép mindenféle erőszak és kirekesztés ellen (kivéve persze, ami magyarok ellen irányul). "Magyarország nem lehet olyan ország, amelyben elhatalmasodik a mindennapi erőszak és félelemkeltés. Nem lehet olyan ország, ahol erény vagy akárcsak bocsánatos bűn a rasszizmus, az antiszemitizmus vagy bármely csoport kirekesztése a társadalomból" - fogalmazott a senki által meg nem választott miniszterelnök, hozzátéve, hivatalos külföldi programja miatt személyesen nem lehet jelen a rendezvényen, de csatlakozik a kezdeményezéshez, és támogatásáról biztosítja a rendezvényt.
Szintén támogatását fejezte ki közleményben Demszky Gábor (SZDSZ) Budapest főpolgármestere, Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke pedig közölte, a párt több vezető politikusával együtt részt vesz a demonstráción. Részvételi szándékát jelezte Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes és Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke mellett több más parlamenti politikus is.
A rendezvényen a két szervezet alapítója, illetve vezetője, Iványi Gábor "metodista lelkész" és Horváth Aladár mond beszédet.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:
Iványiról: