Bezár!
2020. július 8., szerda, Ellák, Eperke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 A legújabb nagy WHO-bejelentés az, hogy a vírus a levegőben is terjed, ezért maszk viselését javasolják22:09 Konténerekbe rejtett kínzókamrákra és börtöncellákra bukkant a holland rendőrség21:33 Toroczkai: ne csak a zsinagóga kapjon rendőri védelmet, hanem a Horthy-szobor is!21:25 Lövöldözés volt az amerikai tengerészgyalogság egyik támaszpontján Kaliforniában20:44 A "cisznemű nő" bocsánatkérése: újabb szánalmas-nevetséges történet az agyhalottak országából20:17 Ismét kijárási tilalmat vezethetnek be Szerbiában19:44 Bolsonaro is elkapta a "kisebb influenzát"19:36 Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke19:21 Mekkai zarándoklat: fertőtlenített sátándobáló kövek, palackozott szentelt víz és saját imaszőnyeg szükségeltetik18:51 Koponyájuk hátsó részénél összenőtt ikreket választottak szét a vatikáni kórházban18:04 Fejlődés előtt állhat a kisüzemi sörfőzés a kereskedelmi törvény módosítása következtében17:45 Roma Lives Matter: nálunk is derekasan harcolnak az elnyomottak a rasszista rendőri erőszak ellen17:21 Miniszterelnöki megbízott: nem lesz több pénzszerző per szegregáció ürügyén17:12 Tóba zuhant egy busz Délnyugat-Kínában, többen meghaltak16:54 Csak idő kérdése, és a hollandok is kisebbségbe kerülnek a saját hazájukban
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus ::

Az MDF szerint a szoborromboló, zsidó Faludy "az egyik legnagyobb magyar költő"

Reklám

A Magyar Demokrata Fórum megdöbbentőnek tartja, hogy az edelényi fideszes polgármester "antiszemita megnyilvánulását" követően a "szélsőjobboldali Jobbik most be akarja tiltani, hogy Magyarországon hivatalos ünnepségeken az egyik legnagyobb magyar költő, Faludy György verseit olvassák fel".
Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF országos elnökségének tagja az MTI-hez eljuttatott szombati közleményében úgy fogalmazott: "látjuk, hogy hogy szít a gyűlölet még több gyűlöletet. A Jobbik mostani politikája csak egy lépésnyire van a nácik németországi könyvégetésétől, vagy a kommunisták Aczél György-i kultúrpolitikájától. A normális Magyarország azt üzeni a szélsőjobboldalnak: nem adjuk a magyar költészetet, nem adjuk a magyar nyelvet!" - erőlködik a szerencsétlen.
A közlemény felidézte: Békéscsabán az aradi vértanúk megemlékezésén "az egyik legnagyobb magyar költő", Faludy György versét olvasták fel, a Jobbik pedig tiltakozott a cionista és magyarellenes költő versének felolvasása ellen, és előzetes cenzúrához kötné, hogy hivatalos ünnepségeken mely költők verseit olvashatják fel a jövőben.
A Jobbik politikája kísértetiesen emlékeztet a rendszerváltozás előtti aczéli kultúrpolitikára, amikor csak azok a költők publikálhattak, akik igazodtak a diktatúra ideológiájához, akik kiszolgálták a fennálló rendszert. De eszünkbe juttatja a nácik németországi könyvégetéseit is - olvasható az MDF közleményében.
Kerék-Bárczy Szabolcs véleménye szerint minden magyar demokrata kötelessége, hogy "megvédje a magyar költészetet, megvédje a magyar nyelvet a szélsőjobboldal legújabbkori cenzúrájától". "Olvassunk Faludyt! Mert Faludy pontosan ismerte a Jobbikhoz hasonló politikai mozgalmak lényegét, amit több versében is megfogalmazott" - tette hozzá.
(MTI nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready