A kommunista idők újságírója és szorgos katonai hírszerzője, Aczél Acsádi Endre önimádó önéletrajzot jelentetett meg Amit megírhatok címmel.
A könyv 223. oldalán arról a korszakáról emlékezik, amelyikben a Kurír társszerkesztőjeként az éppen a balliberális oldalon durván túllihegő Bayer Zsolt kollégájának termékét finomítgatta, mert két fogalmazásban az még a hányinger hecclapnak is túlzottan erősnek bizonyult.
"A Kurír vállaltan ellenzéki lap volt, B. Zsolt publicisztikáit is közölte. Zsolt akkor épp dr. Antall Józsefet nem kímélte. Százszor játszódott le ugyanaz a jelenet a szerkesztőségben. Megjelent nálam soros politikai „vezércikkével”, elolvastam, és azt mondtam neki: te ugye tudod, hogy én nem vagyok meggyőződéses Antall-hívő, de a cikkedet még így sem tudom vállalni. Durva. Légy szíves, tompíts. Zsolt elment, és tompított. Megint elolvastam, és még mindig túlzónak találtam a minősítéseit. Na, Zsolti, ez még így sem jelenik meg, közöltem vele, mire ő mosolygott, és tovább tompított."
Vajh Zsóti mostani megrendelője hányszor íratta át a korosodással egyre inkább az anyai ág minden sémi jegyét magán viselő „sváb” pártirkász Vona Gáborhoz írt levelét?
Abruzzo
(Kuruc.info)
Kapcsolódó anyagok: