2020. szeptember 18., péntek, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:28 Házbizottság: a képviselők önként tartsák be a járványügyi szabályokat! 16:10 Kreml: azonnal jelentenék Putyinnak, ha vegyi fegyvert vetnének be Oroszországban15:49 Idén ősszel is vakcinázza a rókákat a Nébih15:32 Ma is "hasznossá" tette magát az EB: cselekvési tervet mutattak be a "rendszerszintű rasszizmus" ellen15:12 Hosszú hónapokig nem lesz még oltás, a kapkodás tragédiához vezethetne - Váratlanul részletes jelentéseket hozott nyilvánosságra két vakcinagyártó14:55 Szlovénia szombattól szigorít14:36 Továbbra is gyorsan terjed a járvány Ukrajnában14:19 Orbánt nem hatotta meg, hogy nincs elég szakember a lélegeztőgépekhez14:08 KSH: augusztusban újra több mint 4,5 millióan dolgoztak13:52 FBI-igazgató: Bident bántják a mindig beavatkozó az oroszok13:37 Maduro: Washington miatt kér lehetetlent az EU13:20 Élelmezési Világszervezet: 30 millióan halnak éhen, ha Mészáros Lőrincék nem segítenek12:57 Szerbiában karantén helyett elég a kérdőív a "veszélyesek" számára12:32 Már hat szegedi kézisről derült ki, hogy fertőzött12:23 A lengyel kormánykoalíció "gyakorlatilag már nem létezik" - kisebbségi kabinet jöhet
24 óra legolvasottabbjai

Antimagyarizmus, Zsidóbűnözés ::

Újabb cionista üzenet: „A demokrácia legitimálja az újfasizmust”

Reklám

A trianoni nemzeti tragédia emléknapján a zsidó értelmiség alaposan belehúzott: Bauer Tamás mellett más „jeles” cionista értelmiségiek is megszólaltak. Közöttük voltak olyan, magukat „baloldalinak” nevező alakok, mint Krausz Tamás és Tamás Gáspár Miklós.
Mindketten a Kossuth Klubban, a hétvégén rendezett „nemzetközi konferencián”  kürtölték világgá gondolataikat. Krausz Tamás a szokásos közhelyeket pufogtatta a rasszizmus, meg az újfasizmus erősödéséről: „A kapitalista átalakulás társadalmi megrázkódtatással járt, bűnbakot kellett teremtenie: felül a zsidókat, alul a cigányokat”. Ismerjük ezt az üres szöveget: a zsidók, ahelyett hogy komolyan szembenéznének végre az irántuk megnyilvánuló ellenérzések okaival, folyton a „bűnbakképzésről” beszélnek. Van azonban valami újdonság is Krausz kijelentéseiben, nem is akármilyen: „A demokrácia legitimálja az újfasizmust” – jelentette ki a marxista történész. Ami nem kevesebbet jelent, mint hogy a zsidóság bizonyos körei immár úgy érzik, nem képesek fenntartani uralmukat a demokrácia keretei között. A demokrácia a nyugati világban persze már régen nem nevezhető teljesnek (gondoljunk például a revizionista történészek üldözésére), de úgy látszik, a hatalmat gyakorló cionista oligarchia bizonyos erői tovább szeretnének haladni a demokrácia felszámolásának útján – úgy természetesen, hogy közben egyfolytában a demokrácia értékeiről és védelméről pofáznak.
Krausz demokráciaellenes kirohanásáról eszembe jut Berend T. Ivánnak, a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnökének egy 1988-ban elhangzott kijelentése. Berend – aki tagja volt az MSZMP Központi Bizottságának – azt mondta akkor, hogy azért nem kellene demokráciát teremteni Magyarországon, mert annak következtében meg fog erősödni az antiszemitizmus. Magyarán: Berend T. Iván a zsidóság szempontjából kedvezőbbnek tartotta a kommunista diktatúra fennmaradását, mint a kapitalizmus és a demokrácia megteremtését.
Krausz immár több mint 20 év után eljutott ugyanerre a következtetésre. Berend T. Iván annak idején alighanem kisebbségben maradhatott a véleményével, de meg egyébként sem lehetett feltartóztatni a „rendszerváltások” folyamatát, annál is kevésbé, mert a nyugati pénztőke minden körülmények között meg akarta kaparintani az egykori szocialista országok vállalatait, földjeit és piacait. A cionisták többsége pedig úgy vélte, majd gondoskodnak arról, hogy a demokrácia és a kapitalizmus körülményei között a hatalmuk még tovább erősödjön. Ami – a „demokratikus pártok” megszervezése, a gazdasági pozíciók elfoglalása és a média feletti befolyás biztosítása révén – sikerült is nekik. Azonban, hála Istennek, valami homokszem mégiscsak került a gépezetbe. 20 esztendővel a rendszerváltás után a cionista értelmiség egyes köreinek elege van a demokráciából, sőt azon keseregnek, hogy vannak olyanok „fasiszta” magyarok, akik „nemzeti kapitalizmusról” álmodoznak. Ami valóban döbbenetes lehet a számukra: kapitalizmus cionista vezetés nélkül? Ki hallott már ilyet?
És még egy roppant figyelemre méltó gondolat Krausz elvtárstól: a Néphazugság tudósítása szerint a „kitörési lehetőségekről szólva Krausz Tamás a régió speciális vonásának nevezte, hogy itt nagy valószínűséggel csak kívülről jövő nyomásra képzelhetők el komoly változások”. „Külső nyomásra”? Már itt tartanánk? Vajon csak a „nyomásgyakorlás hagyományos eszközeire” (IMF zsarolás, hitelminősítők akciózgatása, a cionista nyugati sajtó magyarellenes kampánya, stb.) gondol-e a fickó, netán a NATO erők bevetését is lehetségesnek tartja a „tomboló újfasizmus” megfékezése érdekében?
Hogy azért némi vita is legyen, Tamás Gáspár Miklós barátunk és Krausz Tamás elvitatkozgattak azon, volt-e a Kádár-rendszerben is rasszizmus vagy sem. TGM szerint volt, mert például a „cigánybűnözés” szót akkoriban a „hivatalos rendőrségi terminológiában” is használták. (És milyen jól tették. A cigánybűnözők akkoriban nem is kaptak szabad kezet.)
TGM egyébként tett néhány olyan megállapítást, amivel egyet lehet érteni. „A technológiai változások következtében…egyre kisebb szerephez jut a gazdaságban az értékteremtő munka. Ne tévesszen meg senkit, ha ezzel ellentétes szólamokat hall: a munka kultusza annál erősebb, minél kevesebb lehetőség van a produktív munkára.” Persze nem csupán a „technológiai változások” miatt nincsenek megfelelő munkalehetőségek, hanem azért sem, mert a nemzetközi pénztőke tönkretette a magyar ipart, felszámolta az „értékteremtő munkahelyeket”, és lerabolta az országot. Az pedig, hogy a munka a kultusza annál erősebb, minél kevesebb lehetőség van értelmes munkavégzésre, nem olyan különös, mivel a kommunista és liberális propagandaszólamokon edződött értelmes emberek pontosan tudják: ha a hatalom birtokosai például úton-útfélen a szabadság kiterjesztéséről beszélnek, akkor valószínűleg a szabadság korlátozására készülnek. A szavak és a tettek ebben az „új világrendben” fényévnyi távolságban vannak egymástól, amit már régóta tudunk.
TGM-nek egyébként abban is igaza van, hogy a Fidesz „radikálisabb formában folytatja az előző kormány neoliberális politikáját”. Az igazi kérdés azonban az lett volna, hogy a Fidesz „radikális neoliberalizmusa” vajon miképpen függ össze Krausz Tamásnak azzal a közhelyszámba menő megjegyzésével, miszerint a „tradicionális jobboldal nincs kínai fallal elválasztva a szélsőjobboldaltól”? Itt lett volna az értelmes vita lehetősége, hiszen mégiscsak különös, hogy amennyiben a Fidesz „kacérkodik a szélsőjobbal”, miképpen követhet ezzel egyidejűleg „radikális neoliberális” politikát?
A neoliberalizmus Nyugaton ugyan összekapcsolódik a nacionalizmussal (vagy inkább persze az imperializmussal, lásd Ronald Reagan, Margaret Thatcher, vagy éppen az izraeli Likud példáját), azonban „antiszemita” jegyeket hordozó nacionalizmusokkal sohasem kapcsolódik össze, lévén, hogy a neoliberalizmus (illetve ikertestvére, a neokonzervativizmus) kifejezetten cionista érdekeket képviselő irányzat. Az igaz rejtély, amire meg kellene találni a választ, az, hogy melyik a Fidesz igazi arca? A „radikálisan neoliberális” vagy pedig a magyar nemzeti irányzatokkal kacérkodó „újfasiszta”? (A kettőt ugyanis együtt nem lehetséges képviselni. Ha a Fidesz mégis megpróbálja, egészen biztosan belebukik.)
Aminek pedig kifejezetten örülhetünk, hogy TGM is úgy véli: a „hagyományos baloldali ellenállási formák”  nem alkalmasak a „tomboló újfasizmussal” szembeni küzdelemre. De vajon miért? A „baloldal” erőtlenségének okairól – legalábbis a Néphazugság tudósítása szerint – szintén nemigen esett szó. (Ami persze jellemző: a cionista értelmiségiek minden „elemzés” során mindig csak a felületet kapirgálják, nem mernek semmiféle kérdést alaposan kivesézni, mert akkor rögvest ország-világ előtt lelepleződne a kőkemény zsidó érdek, és az annak érvényesítésére kitalált sok hazugságról is lehullana a lepel.) De vajon nem azért gyengült el-e az egész baloldali és liberális tábor 20 év demokrácia után, mert végre kiderült, hogy miféle idegen érdekek képviseletében ténykednek?
Perge Ottó
(Kuruc.info)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready