A Kerekiben felállított Horthy-szobrot festékkel leöntő Dániel Péter ügyvéd vasárnap késő délután az Andrássy úti Liberális Klub vendége volt. Az évek óta szereplési vágytól fűtött ember már napokkal ezelőtt közzétette Fészbuk-oldalán vasárnap esti fellépésének időpontját és helyszínét. Nemsokára megérkezett a válasz: egy, az interneten keringő felhívás Dániel Péter elleni tüntetésre invitálta a Horthy-szobor meggyalázása ellen tiltakozókat. A tüntetés hatalmas rendőri készültség és gyér médiaérdeklődés mellett rendben lezajlott, a bolond ügyvéd békében hazatért.

Dániel Péter napokkal ezelőtt Fészbuk-oldalán invitálta barátait az Andrássy út 42. szám alatti Liberális Klubba, ahol vasárnap este 6 órakor lépett föl. A téma a hírek szerint a Kerekiben felállított Horthy-szobor és annak vörös festékkel való leöntése volt. A rendezvényt saját honlapján meghirdette az ún. „SZDSZ” (jé, ez a beteg még él?), innen tudom, hogy Dániel nem előadást tartott, hanem beszélgetésen vett részt. Az ún. „SZDSZ” honlapján legalábbis ez a program szerepelt: "KŐVETŐ" vol 1. - GEHÉR JÓZSEF vs. DÁNIEL PÉTER. Tehát „KŐVETŐ” címmel sorozat indul a klubban, ennek volt első darabja a mai beszélgetés, amelyet így hirdetett a mélykék honlap:
„Provokátor vagy tökös magyar legény? A vita! Szólj be, állj mellé, kérdezd meg, hordd le, támogasd, öntsd le festékkel! Az egyedülálló társadalmi vitafórum liberális vizeken. Az vesse az első követ, aki elsőnek ér oda! Tabuk nélkül, szabadon. Legyen világosság!”
A soványka beszámolók szerint a liberális klubban nem lett világosság, nem lehetett szabadon belépni, így az első követ sem lehetett Dánielre vetni, a festékről nem is beszélve. Hiába, a liberális vizek nagyon elapadtak.

Szóval ebben a klubban – mint megtudtam: egy magánlakásban – beszélgetett Dániellel egy igen széles ügyvéd, az ősz szakállú, ősliberális Gehér József és az ún. „SZDSZ” jelenlegi ügyvezető „elnöke”, Szabadai Viktor. Hogy pontosan miről fecsegtek, nem tudom. Dániel mester ugyanis egy kukkot sem árult el a Fészbuk-oldalán, ahol csupán az alábbi rövid szöveget tette közzé:
„Köszönöm a Liberális Klub meghívását, remek beszélgetés, azaz vita volt. Köszönöm a Magyar Köztársaság rendőrségének, hogy megvédte az életem az ott őrjöngő, új-nyilas csőcseléktől. Végül pedig köszönöm az undorítóan zsidózó, őrjöngő, lincselésre összegyűlt új-nyilas brigantiknak, hogy ott voltak. Most győztek meg végleg, hogy helyesen tettem, amit tettem. Ez egy tanulságos délután volt.”
(Zárójelben jegyzem meg: Dániel Péter sajnos törve beszéli a nyelvünket. Az „egy” határozatlan névelő helyes használatával sincs tisztában. Idézett szövegének utolsó mondatán is jót röhögtem: a mondatnak ugyanis az az üzenete, hogy ez a vasárnap délután nem kettő, három, négy stb. volt, hanem egy. Ez tényleg fontos üzenet.) A bolond ügyvéd megköszönte hát Magyarország (és nem a Magyar Köztársaság – ilyen már nincs) rendőrségének a védelmet. Eleddig minden nyilatkozatában gyalázta az állami szerveket, köztük a rendőrséget is, most köszönetet rebegett.
Dániel ugyanakkor nem mulasztotta el, hogy ismét – ki tudja, hányadszor – lincselést vizionáljon. A liberális klubnak otthont adó ház előtti tüntetésen megjelent Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő is. No, őt vette célba most Dániel. Fészbuk oldalán ugyanis késő este az alábbiakat olvastam:
„Gaudi Tamás, te utolsó, szemét, nyilas briganti! A gárdaperben csak hülyét csináltam belőled (nem volt nehéz) de a maiért börtönbe mész. Ennek a nyilas pogromnak te voltál a felbujtója, felelni fogsz érte!
Ha szükséges, megyünk Hágába! Itthon se reménykedj Polt Péterben, mert magánvádra viszem! Ugrott a képviselői mandátumod.
Csoportos garázdaság, közösség elleni izgatás és közösség tagja elleni erőszak. Úgy 4-5 év halmazatban. Minimum.”
Vajon miért dúl ily nagy harag a dánieli szívben (aki a Gárda-perben saját magából csinált hülyét, tessék csak megnézni a felvételt a youtube-on)? Miféle nyilas pogrom zajlott a klub előtt? Kerestem a választ, és megleltem.

Az Amerikai Népszava (AN) című szemetesládában késő este bukkant fel a hír: „A nyilasok megtámadták egyik olvasónkat”. A cím alatt a megtámadott olvasó levelét olvashatjuk. A nyilasok áldozata - mily meglepő! - természetesen névtelen. Akinek pedig nincs neve, az nem pusztán sorstalan: a valóságban nem létezik. Teljes terjedelmében idézem az állítólagos áldozat levelét (természetesen betűhíven):
“Háromnegyed 6-kor értem a Liberális Klubhoz. A Klub előtt üvöltöző emberek (kb. 50-60-an) és a bejáratnál rendőrsorfal. Előrenyomakodtam az üvöltözők frontvonalába, szembe a rendőrökkel. Közben hangos zsidózás, ez a mondat valahogy nagyon megragadt bennem: „ezek itt tenyésznek” meg valami magyarozás. Ettől kezdve mintha helyettem valami robot cselekedett volna.
Ahogy a zsidózók frontvonalába kerültem, mögöttem egy zászlót szorongató 50 körüli nő állt vöröslő arccal, és magából kivetkőzve kiabált. Ránéztem, ettől mintha kissé zavarba jött volna és azt mondta: „Igen na!”, mire azt mondtam: „Szép vagy”, erre fejbe ütött a zászlója nyelével. Nem nagyon, csak kicsit, de a lincselés is így kezdődik. Én válaszként — szintén csak kicsit — arcon legyintettem. Tényleg csak gyereklegyintés volt. Nagyon meglepődött, és egy pillanat alatt eltűnt onnan, hátrarántották az elvbarátai. Valamelyik társa rámrivallt, hogy megütöttem a nőt, mondtam neki, hogy azután, hogy a nő fejbe ütött. Még ebben a robotállapotomban is meglepődtem, hogy ennyiben hagyta.
Abban a pillanatban előnyomakodott Gaudi-Nagy, hogy „…a hölgy jogvédelmét! …” a velem szemközt álló rendőr meg kérdezte, mit akarok. Mondtam, hogy be akarok menni. Azt mondta, nem lehet, és visszalökött a zsidózók közé. Egy másik és kérdezett, ugyanazt válaszoltam, és hogy a kollégája nem enged be. Azt mondta, hogy csak meghívóval lehet bemenni, és további firtatásomra szinte bocsánatkérőleg még annyit, hogy ő csak a biztosításért felel, a többi nem az ő dolga. Ezután áttolt a sorfalon keresztül a másik oldalra, én meg elsétáltam a kismetróig és hazamentem.
Utána vettem észre, hogy a lábamról lejött a bőr, valaki sípcsonton rúgott. Nem tudom, hogy valamelyik tüntető volt-e, vagy az a rendőr, aki közéjük lökött. Mindenesetre most már tapasztalatból állíthatom, hogy a rendőrség egy része aktív szélsőjobbos, az aktívat úgy értve, hogy adott esetben egy lincseléshez is asszisztálna, méghozzá aktívan.
Lehet, hogy lefényképeztek, lehet, hogy a dolognak folytatása lesz. Lehet, hogy szükségem lesz Dániel dr jogvédelmére.
Az is lehet, hogy nem maradhatok ebben az országban, mert ma még volt egy másik rendőr, aki áttolt a sorfal védett oldalára, de holnap talán már nem lesz, és holnapután szabadon meglincselhetnek.
Nagyon megrendített az élmény. Most a bőrömön tapasztaltam meg azt, ami eddig csak másokkal történt meg. És azt kell mondjam, olcsón megúsztam (eddig), sokkal rosszabbul is végződhetett volna.
Elgondolkodtam, akarok-e, tudok-e még itt élni.
Kérem, ha ír erről, ne tegyen azonosíthatóvá.”
Szegény anonim szerzőt nagyon megrendítette az élmény. Ahogy olvastam a fenti, zötyögős mondatokat, én is megrendültem. Nem kicsit, nagyon. Tényleg iszonyatos nyilas pogrom zajlott az Andrássy úton. Figyeljük csak? „Közben hangos zsidózás /…/, meg valami magyarozás.” Tehát az egyik fél a zsidókat, a másik fél a magyarokat szidta. Vagyis kettős pogrom volt: zsidók és magyarok ellen. Ez az igazán megrendítő. Én is elgondolkodtam, akarok-e, tudok-e még itt élni.
Az anonim elbeszélő mellesleg érdekes személyiség lehet. Sípcsonton rúgják a nyilasok, s csak hazatérése után jut el a tudatáig, hogy sípcsonton rúgták. Az áldozati reakcióidővel valami baj van. A nyilas pogrom mai „áldozatának” a helyében nagyon gyorsan orvoshoz mennék. Az idegosztályra.
Szalay László - Neményi.net
Videóösszefoglaló az esetről: