2019. február 18., hétfő, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:05 Jön az EP-választás, indul a Soros-kampány21:27 Szavak nélkül21:02 Nem mindig mesélgetett Auschwitzról Jobbik-Jákob - amikor a politikai érdek úgy kívánta, mulatott a zsidóviccen20:54 A MIÉP elnöke a Mi Hazánk irodájában köt megállapodást és tart előadást20:37 Kivonultak a parlamentből az egyesült ballibek - munka helyett inkább átruccantak Esztergomba19:56 Nyílt levél Hont Andrásnak19:50 Magyar fejlesztésű sporttérkép - minden egy helyen, egy alkalmazásban (x)19:38 "Antiszemitizmus elleni küzdelem": tanárok, diákok, ügyészek, bírák részesülnek átnevelésben a kormány jóvoltából19:05 Az EU újabb szankciókat fontolgat Oroszországgal szemben18:21 Újabb zseniális ellenzéki akció: írni nem tudnak, de tiltakozni nagyon szeretnek az elvtársnők18:03 Dúró: aki szerint értelmetlen a parlamenti munka, adja vissza a mandátumát!17:44 Kivágták Demetert a honvédelmi bizottságból17:24 Kísérti a múlt a cuki néppárti fiúkat: újabb "listázós" ügyet rángatott elő a fideszes sajtó17:00 Suzuki: még az érvényben lévő 250 órás túlórakeretet sem használják ki16:53 Le Monde: Netanjahu trójai falóként használja a V4-eket az EU ellen
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Zászlórúd mint veszélyes fegyver: EMI-seket rabosítottak az Igazság napján

Nyílt levélben tiltakozik az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI), amiért az Igazság napjára érkező tagjait Sepsiszentgyörgyön bekísérték a rendőrségre, majd öt órán keresztül benntartották, rabosították őket.

A "veszélyes fegyverek"
Mint közleményükből kiderül, szombaton reggel az EMI öt csíkszeredai és egy sepsiszentgyörgyi tagját kísérték be a rendőrök, náluk levő zászlók rúdját és egyikük rocker-láncát minősítették veszélyes fegyvernek. A fiatalokat szirénázó rabszállítóval szállították az őrszobára, ahol arról faggatták őket, „melyik szervezet kényszerítette őket, hogy részt vegyenek a tüntetésen”. Egy rendőr megkérdezte, hogy félnek-e, majd a nemleges válaszra ordítani kezdett, és hadonászott a gumibottal.
A fiatalokkal csak románul beszéltek, és telefonálni sem engedték őket.
„Nem félünk! 2012-ben, az Európai Unióban nem lehet kommunista módszerekkel megfélemlíteni senkit” – szögezik le közleményükben.
A történtek kapcsán az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) csíkszeredai szervezete tegnap bejelentette, felkéri a Kovászna megyei és ezen belül a sepsiszentgyörgyi rendőr-főkapitányságot, kérjenek nyilvánosan bocsánatot, vizsgálják ki a túlkapást, és foganatosítsanak fegyelmi intézkedéseket a „túlbuzgó” rendőrök ellen. „Ha egy héten belül nem rendeződik az ügy, jogi lépéseket teszünk” – mondta Tőke Ervin, az EMNP csíkszeredai szervezetének ügyvezető alelnöke.
(Krónika, kép: Székelyhon)


Hozzászólások ( hozzászólás)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready