2019. július 18., csütörtök, Frigyes, Szemőke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:26 Irán újabb tankhajót foglalt le a Hormuzi-szorosban12:55 Négy és fél évet kapott a troli vezetőjét megkéselő "dohányos"12:31 Rabszolgatartó családot tartóztattak le Zalában12:04 14 éves lányt ütött meg és rabolt ki egy 18 éves Kiskunhalason11:40 A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására11:18 A gazdi szerint nem nagy ügy a csókakői rottweilertámadás, majd kifizetik - rendőrautóval és börtönőrnek öltözve akarták visszalopni a kutyát10:57 A fideszesek átírták a törvényt, könnyebb lesz kibújni a bűnszervezet vádja alól10:41 Salvini cigányokat telepítene ki, a Mérce és a 444 szomorú10:27 Fél óra alatt háromszor esett ki a villamos kereke Romániában10:11 A Fidesz és a Jobbik Békéscsabán is ugyanazt a polgármester-jelöltet támogatja09:41 Ejtették Kevin Spacey ügyében a szexuális zaklatás vádját Massachusettsben09:00 Nem elég, hogy fideszes, nem elég, hogy cigány, még ezzel fejelte meg08:42 Zöldszüret, a késői abortusz: azért fizetnek a gazdáknak, hogy a földre szüreteljék a szőlőt08:17 Szijjártó boldog, hogy újra teljes gőzzel nyalhatunk a jenkiknek, és amiatt mentegetőzött, hogy orosz gázt kell vásárolnunk07:46 Az amerikai képviselőház elutasította a Szaúd-Arábiának szánt fegyvereladásokat - de ez nem jelent Trumpnak akadályt
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Enyhe pénzbírságot kapott a magyarok elgázosításával és karóba húzásával fenyegetőző oláh focista

600 lejes (40 ezer forint) pénzbírságot róttak ki Dan Gavrilescu szatmárnémeti focistára, amiért a Facebookon a magyarok elgázosításával fenyegetőzött.

Ez a balfasz szeretne minket elgázosítani
A harmadosztályú Olimpia FC játékosa Dorel Cioca szatmárnémeti polgármester Facebook-oldalán gyalázta a magyarokat, akiknek a földjén jelenleg is élősködik: „Mindannyiatokat elgázosítanálak, és lágerbe küldenélek! Nem volt elég nektek, hogy annyi évig igába hajtottatok minket? Kár, hogy Vlad Tepes már nem él, mert így nincs, aki karóba húzzon benneteket” – írta többek között. A labdarúgót Kereskényi Gábor, az RMDSZ képviselője panaszolta be a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál.
A tanács ezen kívül szintén 600 lejes pénzbírságot szabott ki a marosvásárhelyi Liviu Rebreanu általános iskolára, mivel a román és magyar tagozattal működő tanintézményben a korábbi felszólítás ellenére sem pótolták a hiányzó magyar feliratokat.
Hoztak egy magyar felet elítélő döntést is: diszkriminációnak minősítették Ráduly Róbert csíkszeredai polgármesternek azt a kijelentését, hogy „Csíkszeredában a magyar nyelv ismerete nem diszkrimináció, hanem kötelező”, és ezért figyelmeztetésben részesítették a városvezetőt. Ráduly Róbert a város főterén felvont nagyméretű székely zászló februári avatási ünnepségén beszélt a magyar nyelvhasználatról.
Asztalos Csaba, a testület elnöke az MTI-nek elmondta, hogy ez utóbbi – véleménye szerint etnikai alapon meghozott – döntését a tanács 7-2-es szavazataránnyal fogadta el, és a testület elnökeként kisebbségben maradt felmentő álláspontjával.
(MTI - Index nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready