A következőkben egyáltalán nem kellene a hétfőihez hasonló rendezvényekre sor kerüljön, és mindenféle történelmi megemlékezésnek le kell szögezni a pontos feltételeit - jelentette ki Corneliu Grosu Maros megyei prefektus a Székely Nemzeti Tanács marosvásárhelyi megmozdulása kapcsán.

A hajdani Székelyvásárhely oláhcigány polgármestere
Ciprian Dobre megyei tanácselnök azt mondta, a hatóságoknak a jövőben be kellene tiltaniuk, hogy "más országokban betiltott szélsőséges szervezetek" részt vegyenek "romániai" rendezvényeken.
Dorin Florea polgármester szerint a hétfőihez hasonló megmozdulások "csak a város harmóniáját hívatottak tönkretenni", és a fekete márciusra emlékeztetnek. A polgármester úgy nyilatkozott, jövő évben nem fog engedélyt adni a székelyek emlékünnepségei szervezőinek, bárkik is legyenek azok.
A prefektus szerint a rendfenntartókkal a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, nem pedig a Jobbik vagy a Magyar Gárda tagjai kerültek kisebb összetűzésbe.
A Marosvásárhelyi Rádió fenti híre tegnapi, az autonómiatüntetés pedig még hétfőn történt. Ennek ellenére az "autonómiát támogató" kormány, például Martonyi elvtárs személyében egy szót sem szólt, sem a megmozdulás mellett, sem a betiltással való fenyegetőzések ellen. Besúgó külügyérünk szót emelt viszont Ukrajna új, zsidó és magyarallenes-szvobodás vezetése mellett s egyben az új világrend védelmében, továbbá - ugyancsak ma - kiadta az alábbi közleményt - el sem hinnék, ezúttal is kiknek a védelmében...
Magyarország Külügyminisztériuma a leghatározottabban elítéli, és semmivel sem tartja indokolhatónak a Gázából Izrael ellen 2014. március 12-én indított rakétatámadásokat, amelyek szerencsére nem jártak áldozatokkal.
A magyar kormány az amerikai közvetítéssel folytatott palesztin–izraeli béketárgyalások zavartalan továbbvitelét támogatja, és elítél minden olyan cselekményt, amely ezt megzavarhatja. A magyar álláspont szerint a több évtizede tartó közel-keleti konfliktusnak csak békés, tárgyalásos úton lehet véget vetni.
(Kuruc.info)