Kihallgatták a kézdivásárhelyi rendőrségen Beke Ernőt és fiát, Beke István Attilát a tulajdonukban lévő főtéri épületek homlokzatára december elsején kitűzött gyászlobogókkal kapcsolatosan – írja a Háromszék.
Zoom
A Kovászna megyei napilap szerint a rendőrség arra volt kíváncsi, hogy a gyászlobogókat ki helyezte ki, milyen anyagból készültek a lobogók, és hogy Hargita megyéből kik vettek részt az egykori hadapródiskola előtt szintén december elsején megszervezett rendezvényen, melynek keretében a székely hadosztály megalakulásáról emlékeztek meg.
A lap megtudta, a rendőrség a kézdiszentléleki Tamás Róbertet szintén beidézte, aki az említett rendezvényen fekete lobogót tartott a kezében. Tamás Róbert azonban nem jelent meg a kézdivásárhelyi rendőrségen.
Amint arról beszámoltunk, Marius Popică Kovászna megyei prefektus múlt héten vizsgálatot rendelt el a gyászlobogók kézdivásárhelyi kitűzése ügyében, bár beismerte, a zászlók kifüggesztését nem tiltják a törvények. A gesztust azonban a román állam elleni támadásnak minősítette, és megjegyezte, az a magyarokra sem vet jó fényt.
(Krónika.ro)
Kapcsolódó: