Peter Pellegrini felvidéki miniszterelnök továbbra is provokációnak tartja, hogy a Bacsfán található közlekedési táblára magyarul is felírták Pozsony és Somorja nevét.
Zoom
A magyarellenes kormányfő (Orbánék szerint barátunk és szövetségesünk) a múlt héten közzétett egy bejegyzést a Facebook-oldalán, melyben kijelentette, hogy nem fogja tolerálni az ehhez hasonló tevékenységeket. A bejegyzést pár perccel később törölte. A hétvégén viszont Pellegrini újabb bejegyzésben reagált a történésekre.
Zoom
Azt állította, hogy a település lakói hívták fel a figyelmét a tábla "megrongálására", emiatt az illetékes miniszterhez fordult, aki eltávolíttatta a magyar feliratokat.
"Felmerült, hogy a bacsfai tábláról készült kép csak hamisítvány, és ezzel akarnak konfliktust szítani az emberek között. Ebben az esetben viszont a szomorú valóságról volt szó. Valaki szándékosan provokálni akarta a kedélyeket" – tette hozzá a magyargyűlölő.
A Kétnyelvű Dél-Szlovákia mozgalom videóüzenetben reagált Pellegrini szavaira. Kovács Balázs, a mozgalom tagja felhívta a figyelmet, hogy a szenci és magyarbéli helységnévtáblák esetében – ahol a magyar nyelvű feliratokat ismeretlenek festékszóróval átfirkálták – a hatóság több mint két hete tétlenkedik, ezzel szemben Pellegrini utasítására néhány óra alatt egynyelvűvé változtatták a bacsfai táblát, írja az Új Szó.
Kapcsolódó: