Már én kérek elnézést kedves olvasóinktól, hogy az utóbbi időben ily’ egy témára redukálódtak írásaim, de azt hiszem, erről nem én tehetek. És azt is gondolom, a jövőben, miután a magyarellenes AUR részévé vált a román törvényhozásnak, még inkább többet kell majd írnunk róluk, és az írás még csak a minimum, valamit tennünk is kell majd.
Zoom
Történt ugyanis, hogy ez a szép küllemű oláh hazafi, George Simion ajándékot vitt Klaus Iohannisnak. Erről az alábbi módon számol be:
Átadtam Iohannis elnöknek egy Nagy-Románia-térképet, a teljes Romániáét, a Dnyesztertől a Tiszáig, úgy, ahogy azt Mihai Eminescu ránk testálta. A térkép nagyon zöld volt. Nagyon sok erdőnk volt. És vészjelzést adtam Románia erdőségeire vonatkozóan.
Hát a jó édes anyukádat, csúszik ki az ember száján ezen túlmenően még egy-két szó, mely talán nem tűr nyomdafestéket sem.
Na de itt még nincs vége. A találkán Simion mester szavalt is. Mégpedig egy részletet Octavian Goga egyik verséből. A vers címe Argeșben eltemetve, és nagyjából arról szól, hogy két halott uralkodó találkozik és rájönnek, elveszett a haza. Nos, ebből a versből szavalt Simion úr egy részt, amelyben a költő arról beszél, hogy nagyon rövid ideig tartott a két koronás halott találkozója (10 perc?), és hogy az egyik halott büszkén és némán állt (na vajon kire vonatkozik ez?), ebből pedig a másik halott megértette, hogy elveszett a haza (itt feltehetően saját magára gondolt a szavaló). Tudtuk, hogy érdekes jeleneteknek leszünk tanúi az AUR választási győzelmét követően. Nos, az aranyos párt egyelőre nem okoz csalódást – írja a Főtér.ro.
Ezek után erősen gondolkodom, hogy elballagok a legközelebbi postára, és levelet küldök az AUR-nak. Sokat nem szándékozom írni, csupán pár kísérőmondatot, hogy emlékezzenek, hol is húzódnak az ideális határok. Így karácsony közeledtével meglepném én is őket két térképpel.
Egyrészt az alábbival, hogy tudják, hogyan is fest valójában a közel ideális Románia, hiszen még volna mit javítani ezen is, de kezdetnek megteszi:
Zoom
Másrészt ezzel, hogy lássák Magyarország valós határait:
Zoom
Az már csak úgy mellékesen jut eszembe, hogyan kívánná megtölteni lakossal ezt a „Még Nagyobb Romániát”, a jelenlegit sem igazán tudják fenntartani, az elmúlt években milliószámra hagyták el országukat a románok…
Lantos János – Kuruc.info