"Nem hiszem, hogy az RMDSZ most jobb lenne, mint ezelőtt 5-6 évvel volt, amikor Szatmárnémetin megfosztották Tőkés Lászlót a tiszteletbeli elnöki tisztségtől. Szerintem inkább romlott azóta az RMDSZ, éppen ezért egy ilyen pártlista, amelyik nem hozza létre a nemzeti konszenzust, csak tovább mélyíti azt az erkölcsi válságot, amelyben az erdélyi magyarság van" - kommentálta Szász Jenő az RMDSZ és az EMNT közötti megállapodást a Transindexnek.
Az MPP elnöke szerint egy koalíció lenne szükséges ahhoz, hogy a nemzeti összefogás megszülessen, és egy pártlistát nem lehet nemzeti listának nevezni.
Mi lesz az MPP-vel?
Az MPP továbbra is az egyenes beszéd pártja kíván lenni: az építkezés marad hátra, annak érdekében, hogy az egyenes beszéd képviselve legyen, azokkal az erőforrásokkal, amelyekkel rendelkezünk - mondta a pártelnök.
"Úgy illik, hogy mindenfajta együttműködéshez sok sikert kívánjunk. Ha ezt együttműködésnek lehet nevezni, akkor sok sikert kívánok hozzá, de mélyen élnek bennem azok az élmények, amikor megfosztották Tőkést az RMDSZ tiszteletbeli elnöki tisztségéből. Lehet, hogy nehezebben felejtek, mint mások" - mondta Szász Jenő, majd hozzátette: ideje lenne tiszta vizet önteni a pohárba.
(Transindex)