Bajba került a magyar nyelvű színjátszás Kassán. Az idén 40 éves teátrum talán utolsó évadát éli: a változó szlovákiai törvények ellehetetlenítik a magyar nyelvű színjátszást, a gazdasági nehézségek pedig a tőke oldaláról fojtogatják a színházat. Most Ön is segíthet megmenteni a kassai magyar színházat!
Hogyan? Hát nézze meg egy előadásukat…
Az interneten keresztül Ön is élőben követheti a kassai Thália Színház 40 éves jubileumi gálaestjét november 28-án, mely a közel 200 éves kassai magyar nyelvű színjátszás legszebb pillanatait eleveníti fel!
Az előadást a világ minden tájáról interneten keresztül élőben, majd felvételről is követheti. Ezen a linken regisztrálhat az előadásra, a feliratkozóknak külön értesítést küldünk, hogy milyen címen és hogyan érhetik el a programot.
Az Ön regisztrációján is múlik, hogy lesz-e a jövőben magyar színház Kassán!
Amennyiben Ön is szeretne ennek a történelmi pillanatnak a részese lenni, úgy kérem, az itt látható űrlapon iratkozzon fel előzetes értesítőnkre, hogy a műsorral kapcsolatban valamennyi tudnivalót időben eljuttathassuk emailben Önnek!
Mikor lesz az előadás?
A kassai élő színházi program november 28-án, este 7 órakor kezdődik, Ön ebben az esetben élőben, a színház közönségével egy időben tekintheti meg a gálaestet. A távoli nézők kedvéért azonban a színház lehetővé teszi, hogy Ön kényelmesen, felvételről is megtekinthesse az internetes közvetítést! A közvetítés kezdő időpontja USA keleti parti idő szerint (UTC-5) este 7 óra.
Iratkozzon fel, hogy biztosan részese lehssen a kassai Thális Színház legszebb gálaestjének!
Kondorossy István, szerkesztő
(Magyar Kultúra Nagykövete)