Bezár!
2021. március 5., péntek, Adorján, Adrián napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:56 Megjelent a lezárási rendelet - annál több a kivétel, mint amivel Gulyás riogatott16:32 A katolikus templomokat nem zárják mindenhol, az evangélikus püspökök zárást javasolnak16:07 Öt és fél fegyházat kapott egy Ferihegyen fogott brazil kokainfutár15:29 Mi Hazánk: a kormány nem az út szélén hagyta a magyar egészségügyet, hanem az utat szedte fel előtte!15:19 Hongkongi választásireform-terv: "hazafias népfront" fog segíteni a Pekingnek legmegfelelőbb jelöltek kiválásztásában14:45 Oltóanyaggyártásról tárgyalt Orbán a belső piacért felelős uniós biztossal14:27 Repülőgép-eltérítést akadályoztak meg Iránban14:11 Annyira a terv szerint halad az oltási program, hogy a hétvégi tömeges vakcinálást elhalasztják13:46 Ha a Covid és a lezárás nem lenne elég, a bulinegyedet még Niedermüller is sújtja13:12 Japán modellezés: mégsem segít túl sokat a második maszk12:49 A Harcos ajánlata (x)12:36 Ukrajnát és Kárpátalját is elérte a harmadik hullám12:19 Elhunyt Gurovits József olimpiai bronzérmes kajakozó12:05 Negyedszer is lezárják Lombardiát11:48 Vége a csendes-óceáni szökőárriadónak
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

Megszavazta a szenátus: kötelező lesz az oláh himnusz és lobogó az erdélyi magyar osztálytermekben (is)

Reklám

Hétfőnként kötelező lesz a román nemzeti himnusz eléneklése az iskolai osztálytermekben az elemi és gimnáziumi oktatásban – döntött szerdán a szenátus.
A felsőház szerdán 56 igen, 37 nem szavazattal és egy tartózkodással módosította a nemzeti zászlóról, a himnuszéneklésről, valamint a román nemzeti címer használatáról szóló 1994/75-ös törvényt.
A Maria Stavrositu PDL-képviselő által néhány hónappal korábban benyújtott, szerdán elfogadott módosítási javaslat azt is előírja, hogy az elemi és gimnáziumi oktatásban az osztálytermekben ki kell függeszteni a román nemzeti trikolórt.
A képviselő indoklása szerint a tervezet „törvényes keretet teremt ahhoz, hogy a diákok tudatosítsák a nemzeti szimbólumok fontosságát országunk identitásának kinyilvánításában azáltal, hogy ezeket a szimbólumokat folyamatosan, intézményes keretek között használják”.
A módosítást a képviselőháznak is el kell fogadnia.
Barbár zsarnokok ellen (ezek volnánk mi) uszít az oláh "himnusz"
A himnusz szövegét Andrei Muresanu (1816–1863) írta, a zenéjét pedig George Enescu (1830–1896) komponálta. A dalt először Un rasunet (Visszhang) címen publikálták az 1848-as forradalom alatt, ahol Desteapta-te, romane néven azonnal a nemzeti mozgalom egyik fő dalává vált.
Megtalálható benne az összes nagyromán hazugság a római vértől a román Mátyás királyon át az ősi román (erdélyi) földig - és ezt kellene az oláh megszállás alatt élő magyar diáknak minden héten énekelnie...
Magyar fordításban:
Ébredj fel, ó, román
Ébredj, román, ébredj halotti álmodból,
Melybe süllyesztettek barbár zsarnokok!
Most vagy soha teremts magadnak eljövendő sorsot,
Melynek kegyetlen ellenséged is meghajolni fog!
Most vagy soha bizonyítsd be a világnak
Hogy még folyik a római vér ereidben
És hogy szívünkben még őrzünk büszkén egy nevet
Csaták győztesét, egy nevet: Traianus
Nézzétek, ti dicső árnyak: Mihály, István, Mátyás király
Román nemzet, a ti dédunokáitok,
Felfegyverkezve, a ti tüzetekkel ereinkben
Mind azt kiáltjuk "Élet szabadon vagy halál!"
Papok kereszttel az élen! Hisz a had keresztény,
A mottó a szabadság, a cél szent,
Inkább meghalunk csatában, teljes glóriában,
Mint hogy újból rabszolgák legyünk régi földünkön.
(Krónika nyomán)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready