2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás19:54 A "magyar Koszovó" sötét víziója19:14 A Kúria várhatóan áprilisban dönt a gyöngyöspatai ügyben18:24 "Szájzártörvény" ellen tiltakozott a ballib ellenzék - de persze nem a holocáfolást tiltó jogszabállyal van bajuk18:03 Trump üdvözli a sikeres és nagyszerű magyar népet17:44 Az Indexnél landolt Jakab eltitkolt kongresszusi beszéde - még saját párttársai is lehazugozták17:25 Csinos nők fotóival törte fel izraeli katonák mobiljait a Hamász17:24 Sály nem látott még annyi rendőrt, amennyit a hazafiak cigánybűnözés elleni tiltakozása miatt odaküldtek16:48 Megint molinós hülyegyereket játszott Hadházy a parlamentben, Kövér kitiltotta16:36 Toroczkai betiltatná a cigányokat hergelő szervezeteket, köztük a TASZ-t16:15 Vadai: a Jobbik egyre jobb barátunk, a Mi Hazánk egészen biztosan náci, Orbán még csak közelít15:52 Vádat emeltek a mecsetben lövöldöző norvég férfi ellen
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

A "magyar" külügy figyelmébe: angolra cserélték a magyar nyelvű táblákat Kárpátalján

Reklám

A foci Eb-re hivatkozva vették le a magyar nyelvű helységnévtáblákat, helyükre ukrán és angol nyelvű feliratok kerültek.
Kárpátalján a főutak közelében több magyarlakta településen is eltávolították a magyar nyelvű helységnévtáblákat. Helyükre ukrán és angol nyelvű feliratok kerültek. A megyei közútkezelő a cserét a futball Európa-bajnoksággal indokolta. A KMKSZ szerint nem a foci-Eb az igazi ok, mert már máskor is történt hasonló eset.
Magyar nyelvű tábla nélkül maradtak a Csap-Kijev autóút mentén az Ungvár környéki magyar falvak és az Asztély-Beregsurány határátkelőt Munkáccsal összekötő út által átszelt Beregszász, valamint több magyar ajkú település.
A táblákra vonatkozó jogszabály szerint eredetileg a magyar településneveket is cirill betűkkel, ráadásul az angol helyesírás szabályi szerint kellene átírni. A KMKSZ már korábban kérte a törvény módosítását, de nem járt eredménnyel, ezért a közútkezelőnél próbálkoznak. A KMKSZ alelnöke, Brenzovics László a Duna Híradóval közölte: „írunk ebben az egész ügyben az útkezelőnek, de én gyors választ ebben nem képzelek el” – mondta. Addig azt javasolják, hogy maguk a községek helyezzék ki a magyar nyelvű helységnévtáblákat.
A Kárpátaljai Közútkezelő illetékesei nem kívántak a kamerák elé állni, telefonon azt a hihető magyarázatot adták, hogy az új táblák kihelyezése az Eb-re érkező turisták tájékozódását segíti.
(Duna Híradó nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready