2019. szeptember 23., hétfő, Tekla, Ildikó, Ilona napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:35 Miből telik hatmilliós hirdetésre egy iskolaigazgatónak? - a Mi Hazánk tiszta kampányt követel Miskolcon is11:22 Az arab koalíció Beni Ganz kormányalakítását támogatja Binjámin Netanjáhu ellenében10:56 Túl vidám kukoricát termesztett egy orosházi férfi10:38 Telefonokkal seftelő szerb ellen emeltek vádat10:19 Átvonult Japánon a Tapa tájfun09:44 Délvidéki magyar fiatalt vertek agyon a cigányok Törökkanizsán09:21 A rasszista térfigyelő szerint nem svéd cserediák akarta felgyújtani (faj)társait Székesfehérvár szívében09:05 Bruttó 1,3-2,7 milliót keresnek az állami egyetemek rektorai - az állami vállalatok első emberei jóval nagyobb fizetést kapnak08:33 Hatmillió látogatót várnak az Oktoberfestre - idén 4000 forintot kérnek az egyliteres korsóért08:04 Irán elengedi a júliusban lefoglalt brit tartályhajót07:56 A MACS kérte Magát Krisztina versenyzési jogának felfüggesztését07:32 Eltűnt egy gleccser Svájcban06:54 Jobban árthatnak a Földnek a vegetáriánusok, mint azok, akik kevés húst esznek22:29 Újra megjelent a gyermekbénulás a Fülöp-szigeteken22:09 A Fidesz-KDNP-kormány a legmagasabb kategóriában elismert egyházzá teszi Slomóék Chabad-szektáját
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek, Antimagyarizmus ::

A "magyar" külügy figyelmébe: angolra cserélték a magyar nyelvű táblákat Kárpátalján

Reklám

A foci Eb-re hivatkozva vették le a magyar nyelvű helységnévtáblákat, helyükre ukrán és angol nyelvű feliratok kerültek.
Kárpátalján a főutak közelében több magyarlakta településen is eltávolították a magyar nyelvű helységnévtáblákat. Helyükre ukrán és angol nyelvű feliratok kerültek. A megyei közútkezelő a cserét a futball Európa-bajnoksággal indokolta. A KMKSZ szerint nem a foci-Eb az igazi ok, mert már máskor is történt hasonló eset.
Magyar nyelvű tábla nélkül maradtak a Csap-Kijev autóút mentén az Ungvár környéki magyar falvak és az Asztély-Beregsurány határátkelőt Munkáccsal összekötő út által átszelt Beregszász, valamint több magyar ajkú település.
A táblákra vonatkozó jogszabály szerint eredetileg a magyar településneveket is cirill betűkkel, ráadásul az angol helyesírás szabályi szerint kellene átírni. A KMKSZ már korábban kérte a törvény módosítását, de nem járt eredménnyel, ezért a közútkezelőnél próbálkoznak. A KMKSZ alelnöke, Brenzovics László a Duna Híradóval közölte: „írunk ebben az egész ügyben az útkezelőnek, de én gyors választ ebben nem képzelek el” – mondta. Addig azt javasolják, hogy maguk a községek helyezzék ki a magyar nyelvű helységnévtáblákat.
A Kárpátaljai Közútkezelő illetékesei nem kívántak a kamerák elé állni, telefonon azt a hihető magyarázatot adták, hogy az új táblák kihelyezése az Eb-re érkező turisták tájékozódását segíti.
(Duna Híradó nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready