2019. október 16., szerda, Gál, Aranka, Lehel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:30 Az ukrajnai vezetés hallani sem akar a föderalizációról22:21 Menetrendszerűen viszik az élősködőket Olaszországba a hazaáruló római kormány jóvoltából22:13 Agyvérzést kapott egy sofőr az autópályán, a határátkelőtől 15 méterre sikerült megállítani a kamiont22:05 Az amerikai alelnök 24 órán belül Ankarába utazik21:55 Újra szól a davajgitár - 56-os rockmegemlékezés a Romerrel Újbudán21:35 Több embert ki kellett menekíteni a békési uszodából21:17 Oroszország csapatokat telepített a szíriai kormányerők és a török hadsereg közé20:54 Túl a választásokon, de a harc folytatódik20:12 Alkalomhoz illően: nyilas keresztrejtvénnyel idézhetik meg a múltat kedves olvasóink19:27 Tovább pörögnek a végrehajtások: a harmadik negyedévben is ezer feletti a számuk18:57 Von der Leyen Orbánt is bevonja a női kvótás játszadozásba18:30 Tíz éven át várta a világvégét a föld alatt egy holland apa és hat gyermeke17:54 Orban-kormány lehet Romániában (is)17:30 Rendőrnek adta ki magát, és "szexuális cselekmény eltűrésére kényszerített" egy nőt17:22 Több százezren menekültek el a török támadás elől Északkelet-Szíriában
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek ::

Május 9: emlékezés a Dunába lőttekre - megyünk mi is

Reklám

A New York Polgári Kör Felhívása - Emlékezzünk! Emlékezzünk mi is május 9.-én a vörösterror által Dunába lőttekre, a vörösterror áldozataira! Ne csak a többség által egy kisebbséget ért sérelmek kapjanak hangot de, szóljunk és emlékezzünk egy kisebbség által a többséget ért terrorról is! A történelem valós tálalása a közjóért tehető, egyik legnemesebb feladat.
Mint ismeretes, a Dunába lövetés hagyományát az 1920-as évek környékén alapozták meg azok a kommunisták, kiknek eszmehordozói, lelki örökösei a mai napig szabadon végezhetik nemzetellenes tevékenységeiket. Tegyük meg ezt meg azelőtt, mielőtt megszüntetnék a Kádár-csontok utáni kutakodást, mint azt tették a Gyurcsány beszéd kiszivárogtatója, vagy a Teve utcai lövöldözővel kapcsolatban.

Vajon miért?

Tegyük ezt meg, mielőtt a nagy hóhért felravataloznák a Hősök terén, s megkapná a végső tiszteletet, rehabilitálandó lelki békéjét az azon esett sérelemért, amit áldozatának, Nagy Imrének temetése okozott.

Tegyük meg, mielőtt a “Szent Bal” bevonul a köztudatba, több tízezres tömeg éljenzése közepette. Emlékezzünk és ítéljük el Lázárt és Mészárost, és Cserny halálbrigádját, amiért ártatlan embereket lőttek a Dunába.

Így végezte az ifj. Hollán Sándor államtitkárt és atyja, Hollán Sándor miniszteri tanácsos, akikkel a Kun Béla vörös brigantijai megalapozták a Dunába lövetés gyakorlatát. (Gratz Gusztáv: A forradalmak kora).

Sorolhatnánk még a történelmi példákat de, tudjuk, hogy egy ember igaztalan halála is annyi, mint millióké. Javaslom az alábbi linken található, történelmi háttéranyag átolvasását, illetve egy fotó megtekintését. A New York Polgári Kör arra kéri a hazai, tisztességes honfitársait, hogy az alább javasolt feliratokkal, vagy hasonló transzparensekkel jelenjenek meg május 9-én este 7 órakor a pesti rakparton, a Lánchídtól a Margit-hídig tartó szakaszán.

Segítsük szocialista honfitársainkat a nemes szándékú emlékezés teljessé tételében. Az alábbi szövegek csak minták. Egyéb transzparensek is készülhetnek. A feliratoknak nagyoknak, a TV-s kamerák rövid tudósításai alatt is jól olvashatóaknak kell lenniük, hogy érdemben közvetítsék üzeneteinket. Készítési módjukról alább kaphatunk információkat.


EMLÉKEZZ!
DUNÁBA LÖVETÉS, 1919
KUN BÉLA, LÁZÁR, CSERNYI
HALÁLBRIGÁDJAIRA

ÍTÉLD EL TE IS
KUN BÉLA, LÁZÁR,CSERNYI
KOMMUNISTA HALÁLBRIGÁDJAIT!

SOHA TOBBÉ
DUNÁBA LÖVETÉS ! 1919
KUN BÉLA,LÁZÁR,CSERNYI
HALÁLBRIGÁDJAI

EMLÉKEZZ!
IFJ. ÉS ID. HOLLÁN SÁNDORRA
A DUNÁBA LőTTÉK őKET
1919-BEN A KOMMUNISTÁK

1919. A DUNÁBA LŐTTE
IFJ. ES ID. HOLLÁN SÁNDORT
A VÖRÖSTERROR

Hogyan készítsünk transzparenseket?

Több éves tüntetésszervezői tapasztalatból tudom, hogy sok esetben a leghasznosabb dolog, apró részletességgel elmondani a tennivalókat annak érdekében, hogy el ne akadjon a lelkesedés információ hiányában.

Profi feliratot olcsón és házilag a következő módon készíthetünk. Ha nem kívánunk betűsablonokat vásárolni, saját kezűleg kell elkészíteni azokat. Hozzávalók: néhány óra az életedből, türelem, egy normál méretű lepedő, vasalódeszka, vasaló, számítógép, nyomtató, A4-es méretű index papír (az Office Depot-nál kapható a levélpapírnál vastagabb), vágódeszka, festékspray, papírvágó kés, fémvonalzó, 2 db seprűnyél és két ember, aki majd tartja.

A kívánt szöveget a kívánt elrendezésben kinyomtatjuk egy sima levélpapírra. Kiírjuk a szövegből a legyártandó betűk listáját. A lepedő méretétől függően, felmerjük a szükséges betűméretet úgy, hogy a Microsoft Word-ben beütjük egyenként a betűket. Egy oldal, egy betű. Minden betűt felnagyítunk a kívánt méretre. VAGY MINDEZT OPEN OFFICE-al csináljuk, ha joggal nem szimpatikus számunkra a Microfos.

A fenti szövegekhez kb. 500-as méret javasolható. Javasolt betűtípus a Bookman Old Style. A Formátum menüből kiválasztjuk a Betűtípus-t. Itt beállítjuk a méretet (500), a Betűstílust (Félkövér) és a Különlegességek között a Korvonalast kiválasztva. Minden betűt kinyomtatunk külön lapokra.

Jó anyánk vagy feleségünk vágódeszkáján a fémvonalzó és a papírvágó kés segítségével kivágjuk a betűket. A görbült részek szabadkézi akciót igényelnek. Azon betűkbe, melyekből /pl: O,P,B stb./ kiesnek belső elemei, azokat vékony ragasztószalag csíkokkal visszaillesztjük A lepedőt kivasalás után felhelyezzük a vasalódeszkára.(újságpapírt teszünk alá, mert sodrófát kapunk, ha az átütő festék megfogja a más célokra rendszeresített eszközt)

A nagyszoba padlóján előzőleg elrendezett és bejelölt szöveget, betűnként a spray segítségével felfestjük. A lepedő két, függőleges szélére illesztjük (ragasztjuk, varjuk, szegezzük) a két seprűnyelet.

A következő lépés, hogy időben oda érünk a demonstráció helyszínére, mert a megfelelő pozicionálás stratégiai fontosságú. A sablonokat eltesszük egy “TRANSPARENS” nevű dossziéba azzal a reménnyel, hogy soha többé nem lesz már rá szükségünk.

A feladatról képes útmutató itt!

Jó munkát kíván

Szilágyi Ákos

(Kuruc.info - Neményi.net)

Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready