A New York Polgári Kör Felhívása - Emlékezzünk! Emlékezzünk mi is május 9.-én a vörösterror által Dunába lőttekre, a vörösterror áldozataira! Ne csak a többség által egy kisebbséget ért sérelmek kapjanak hangot de, szóljunk és emlékezzünk egy kisebbség által a többséget ért terrorról is! A történelem valós tálalása a közjóért tehető, egyik legnemesebb feladat.




Mint ismeretes, a Dunába lövetés hagyományát az 1920-as évek környékén alapozták meg azok a kommunisták, kiknek eszmehordozói, lelki örökösei a mai napig szabadon végezhetik nemzetellenes tevékenységeiket. Tegyük meg ezt meg azelőtt, mielőtt megszüntetnék a Kádár-csontok utáni kutakodást, mint azt tették a Gyurcsány beszéd kiszivárogtatója, vagy a Teve utcai lövöldözővel kapcsolatban.

Vajon miért?

Tegyük ezt meg, mielőtt a nagy hóhért felravataloznák a Hősök terén, s megkapná a végső tiszteletet, rehabilitálandó lelki békéjét az azon esett sérelemért, amit áldozatának, Nagy Imrének temetése okozott.

Tegyük meg, mielőtt a “Szent Bal” bevonul a köztudatba, több tízezres tömeg éljenzése közepette. Emlékezzünk és ítéljük el Lázárt és Mészárost, és Cserny halálbrigádját, amiért ártatlan embereket lőttek a Dunába.

Így végezte az ifj. Hollán Sándor államtitkárt és atyja, Hollán Sándor miniszteri tanácsos, akikkel a Kun Béla vörös brigantijai megalapozták a Dunába lövetés gyakorlatát. (Gratz Gusztáv: A forradalmak kora).

Sorolhatnánk még a történelmi példákat de, tudjuk, hogy egy ember igaztalan halála is annyi, mint millióké. Javaslom az alábbi linken található, történelmi háttéranyag átolvasását, illetve egy fotó megtekintését. A New York Polgári Kör arra kéri a hazai, tisztességes honfitársait, hogy az alább javasolt feliratokkal, vagy hasonló transzparensekkel jelenjenek meg május 9-én este 7 órakor a pesti rakparton, a Lánchídtól a Margit-hídig tartó szakaszán.

Segítsük szocialista honfitársainkat a nemes szándékú emlékezés teljessé tételében. Az alábbi szövegek csak minták. Egyéb transzparensek is készülhetnek. A feliratoknak nagyoknak, a TV-s kamerák rövid tudósításai alatt is jól olvashatóaknak kell lenniük, hogy érdemben közvetítsék üzeneteinket. Készítési módjukról alább kaphatunk információkat.


EMLÉKEZZ!
DUNÁBA LÖVETÉS, 1919
KUN BÉLA, LÁZÁR, CSERNYI
HALÁLBRIGÁDJAIRA

ÍTÉLD EL TE IS
KUN BÉLA, LÁZÁR,CSERNYI
KOMMUNISTA HALÁLBRIGÁDJAIT!

SOHA TOBBÉ
DUNÁBA LÖVETÉS ! 1919
KUN BÉLA,LÁZÁR,CSERNYI
HALÁLBRIGÁDJAI

EMLÉKEZZ!
IFJ. ÉS ID. HOLLÁN SÁNDORRA
A DUNÁBA LőTTÉK őKET
1919-BEN A KOMMUNISTÁK

1919. A DUNÁBA LŐTTE
IFJ. ES ID. HOLLÁN SÁNDORT
A VÖRÖSTERROR

Hogyan készítsünk transzparenseket?

Több éves tüntetésszervezői tapasztalatból tudom, hogy sok esetben a leghasznosabb dolog, apró részletességgel elmondani a tennivalókat annak érdekében, hogy el ne akadjon a lelkesedés információ hiányában.

Profi feliratot olcsón és házilag a következő módon készíthetünk. Ha nem kívánunk betűsablonokat vásárolni, saját kezűleg kell elkészíteni azokat. Hozzávalók: néhány óra az életedből, türelem, egy normál méretű lepedő, vasalódeszka, vasaló, számítógép, nyomtató, A4-es méretű index papír (az Office Depot-nál kapható a levélpapírnál vastagabb), vágódeszka, festékspray, papírvágó kés, fémvonalzó, 2 db seprűnyél és két ember, aki majd tartja.

A kívánt szöveget a kívánt elrendezésben kinyomtatjuk egy sima levélpapírra. Kiírjuk a szövegből a legyártandó betűk listáját. A lepedő méretétől függően, felmerjük a szükséges betűméretet úgy, hogy a Microsoft Word-ben beütjük egyenként a betűket. Egy oldal, egy betű. Minden betűt felnagyítunk a kívánt méretre. VAGY MINDEZT OPEN OFFICE-al csináljuk, ha joggal nem szimpatikus számunkra a Microfos.

A fenti szövegekhez kb. 500-as méret javasolható. Javasolt betűtípus a Bookman Old Style. A Formátum menüből kiválasztjuk a Betűtípus-t. Itt beállítjuk a méretet (500), a Betűstílust (Félkövér) és a Különlegességek között a Korvonalast kiválasztva. Minden betűt kinyomtatunk külön lapokra.

Jó anyánk vagy feleségünk vágódeszkáján a fémvonalzó és a papírvágó kés segítségével kivágjuk a betűket. A görbült részek szabadkézi akciót igényelnek. Azon betűkbe, melyekből /pl: O,P,B stb./ kiesnek belső elemei, azokat vékony ragasztószalag csíkokkal visszaillesztjük A lepedőt kivasalás után felhelyezzük a vasalódeszkára.(újságpapírt teszünk alá, mert sodrófát kapunk, ha az átütő festék megfogja a más célokra rendszeresített eszközt)

A nagyszoba padlóján előzőleg elrendezett és bejelölt szöveget, betűnként a spray segítségével felfestjük. A lepedő két, függőleges szélére illesztjük (ragasztjuk, varjuk, szegezzük) a két seprűnyelet.

A következő lépés, hogy időben oda érünk a demonstráció helyszínére, mert a megfelelő pozicionálás stratégiai fontosságú. A sablonokat eltesszük egy “TRANSPARENS” nevű dossziéba azzal a reménnyel, hogy soha többé nem lesz már rá szükségünk.

A feladatról képes útmutató itt!

Jó munkát kíván

Szilágyi Ákos

(Kuruc.info - Neményi.net)