Menekültjog és a migráció időszerű kérdései az Európai Unióban címmel rendezett konferenciát 2015. december 5-én Budapesten a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és Morvai Krisztina EP-képviselő.
A felvételen Morvai Krisztina előadása látható, amelyben áttekintett néhány fontos "igazságossági megfontolást" azzal kapcsolatosan, hogy Magyarországnak kötelessége-e kivenni a részét a hatalmas mérteket öltött migráció, népvándorlás terheiből. Az előadó rámutatott arra is, hogy hazánknak úttörő szerepet kell vállalnia a jelenség "gyökérokainak" őszinte feltárásában, és követelnie kell európai uniós és nemzetközi szinten egyebek mellett az Iszlám Állam és más terrorszervezetek finanszírozásának haladéktalan leleplezését és megbüntetését, továbbá a nemzetközi fegyverkereskedelem szigorú szabályozását az igazságtalan háborúk megakadályozása érdekében, valamint az egyre több nyomorúságot, szegénységet eredményező globális szabadkereskedelem és neoliberális, embertelenül profitközpontú gazdasági szemlélet és döntések megváltoztatását.
A konferencia többi előadása alább tekinthető meg:
Dr. Novozánszky Ilona:
Dr. Éva Mária Barki - vérfagyasztóan kemény és leleplező erejű beszéd a bevándorlásról mint az eruópai népek elleni fegyverről és a háttérerők szerepéről.
Dr. Jánossy Mária Los Angelesben élő székely ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat partnere. Videóüzenete látható Kaliforniából, amelyben bemutatja az USA bevándorlással kapcsolatos szabályozását és gyakorlatot, kitér az európai bevándorlási válság amerikai visszhangjára is.
Dr. Zétényi Zsolt:
Dr. Szmodis Jenő:
Dr. Nagy Tibor:
Dr. Rob Verreycken flamand patrióta jogász, az Európai Parlament poltikai tanácsadója. Megdöbbentő és felrázó erejű előadásának címe: „Miért és hogyan vált Belgium a terrorizmus és az iszlám szélsőségesség európai fővárosává?”
Dr. Gerencsér György:
Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szoglálat ügyvezetője bemutatja, hogy a bevándorlási válsághelyzetben milyen nyilatkozatokat tett, milyen ügyeket vállalt a Nemzeti Jogvédő Szolgálat, kitér a liberális jogvédők kártékony és nemzetellenes szerepére, ismerteti az Európai Parlamentben ezzel kapcsolatos vitákat, döntéseket, és kifejti, miért vannak jogos védelmi helyzetben az európai hagyományos nemzeti közösségek.