2019. május 19., vasárnap, Ivó, Milán, Buda napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:35 Nem áll jól Mutti szénája: még homokos ellenlábasára is szüksége lesz 17:54 Márpedig a "rasszista, homofób és nőgyűlölő" Alain Delon megkapja az Arany Pálma-életműdíjat17:15 Szanyi szerint a szélsőjobbnak el kell takarodnia16:43 Maynek van egy új, merész javaslata Brexit-ügyben - de nem mondja el, mi az16:10 Pokolgépes merénylet a gízai piramisok közelében15:42 Hát persze hogy nincs c**********: hatezer forintért és egy kis nápolyiért vertek agyon egy 66 éves férfit a hajdúhadházi "fiatalok"15:12 Szeptember elején rendeznék meg az előrehozott parlamenti választást Ausztriában14:59 Nemzeti Választási Bizottság: az RTL Klub jogellenesen cenzúrázta a cigánybűnözés szót a Mi Hazánk kisfilmjében14:39 A főszotyis elégedett a Puskás Aréna építésével13:33 A fegyvertartás szigorításáról is szavaznak ma a svájciak 13:03 Tibi atya: Alabama államban 99 év börtönbüntetés jár a magzatgyilkosságért12:21 Évtizedek alatt süllyedt az EP-választás részvétele a 2014-es mélypontra11:59 16 éves lány volt a sorozatunokázós bűnbanda legfiatalabb tagja11:42 Szaúd-Arábia arab csúcstalálkozót hívott össze Mekkába - mindent megtesznek a "békéért" és az iránozásért11:18 Több stresszel járnak a szóbeli vizsgák
24 óra legolvasottabbjai

Videók :: :: Hozzászólások

Toroczkai: a márciusi 5. pont megcsúfolása volt a Magyar Gárda Fidesz általi felszámolása

Reklám

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke a párt rendezvényén arról beszélt, hogy a törvény előtti egyenlőség kérdéses Magyarországon. Szerinte ezt igazolja, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője, amikor Budapestre jött, hogy “rendezze az ügyét a szövetség egyik tagjával”, akkor az első útja a Dohány utcai zsinagógába vezetett, és onnan üzent. “Felvetődik bennem a kérdés, hogy nincsenek-e Magyarországon olyanok, akiknek előjogai vannak” – mondta az Index beszámolója szerint.
Zoom
Fotók: Ajpek Orsi / Index
Toroczkai szerint a márciusi 5. pont – ami a nemzeti őrseregről szól – megcsúfolása az is, hogy a Fidesz felszámolta a Magyar Gárdát. “Egy nemzeti kormány örült volna, hogy magyar emberek ezrei saját idejüket, pénzüket rászánva járták a rendezvényeket. Senkit nem támadtak meg, csak a megtámadott magyar emberek segítségére akartak sietni” – mondta.
Zoom
A nemzeti megújhodás reménye
Nagy Tibor szerint a “Mi Hazánk, a MIÉP és az FKGP szövetsége a nemzeti megújhodás reményét hozza el. Még semmit sem értünk el, de már mindenki ránk figyel” – mondta. Nagy, aki szerint a szövetség már most képes lenne bejutni a parlamentbe, arról beszélt, hogy a 12 pont még ma is aktuális.
Zoom
Nagy Tiszaeszlár polgármesterként nem hagyta ki Solymosi Esztert sem. “Ez a település Solymosi Eszter, dédanyai nagynéném halálával híresült el.” “Csurka István váteszként már jelezte: minden Tiszaeszláron kezdődött, és itt is kell újrakezdődnie.”
Nagy szerint a szövetségnek először az európai parlamenti választásokon kell hallatnia a hangját, aztán az októberi önkormányzati választásokon, aztán természetesen a 2022-as parlamenti választáson. “Nem tudjuk mikor kezdődhet a forradalom, de mindig készülnünk kell rá” – mondta.
Zoom
Zoom
Fotók: Mohos Márton /24.hu
Zoom
Frissítés: az MTI tudósítása:
A Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint a márciusi ifjak 12 pontja ma is érvényes, mert a Fidesz és a balliberális ellenzék egyaránt felelős az ellopott és elsikkasztott rendszerváltásért.
Toroczkai László a párt ünnepi rendezvényén pénteken Budapesten azt mondta: a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely azt vallja, hogy Magyarország a magyaroké, Európa pedig az európaiaké. Véleménye szerint ma is érvényes a sajtószabadságra vonatkozó követelés, nem csupán „a kormány által uralt médiát” cenzúrázzák – mondta –, hanem a multinacionális tőke által kontrollált média sem mondja el az igazságot.
Az 1848-as követelésnek megfelelően ugyan van Országgyűlés Pesten, ám az „bohózat és szánalmas vergődés”, amelyet a parlamentben látunk – mondta. Arra utalva, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a Dohány utcai zsinagógában tartotta budapesti sajtótájékoztatóját, feltette a kérdést: vajon nincsenek olyanok Magyarországon, akiknek előjogaik vannak?
Arról is szólt, hogy miközben már 48-as követelések között is „szerepelt a nemzeti őrsereg igénye”, felszámolták a Magyar Gárdát. Továbbá a magyar katonákat ma is elviszik külföldre, például Afganisztánba „meghalni”.
Nem valósult meg a közteherviselés igénye sem, hiszen minden áldott nap megsarcolják a magyar dolgozókat – sorolta Toroczkai László.
Nagy Tibor, a Mi Hazánkkal politikai szövetségre lépett Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) elnöke azt mondta, hogy csakúgy, mint 1848-ban, Magyarország „ma is romokban hever”, és ma is csak egy forradalom képes változtatni ezen.
Hajdara Roland, a Független Kisgazdapárt (FKGP) elnöke, akinek szervezete szintén szövetséget kötött a Mi Hazánkkal, az összefogást méltatva azt mondta, mindig a nemzeti radikálisok mozdítják előre a nemzet ügyét. Hiszen a márciusi ifjak is nemzeti radikálisok voltak – fűzte hozzá.
Közlése szerint a három párt nem olyan európai értékek mentén fogott össze, mint a tolerancia, vagy a nyitottság, hanem a magyarság ősi értékei alapján kíván politizálni.
Az ünnepség résztvevői, nemzeti színű és Árpád-sávos zászlókat tartottak a magasba, egy honvéd tüzérségi hagyományokat őrző egyesület pedig ágyúlövésekkel tisztelgett a forradalom emléke előtt.
Zoom
Toroczkai László és Dúró Dóra megkoszorúzta a Petőfi-szobrot (fotó: Ajpek Orsi / Index)
Videón a beszédek:
Szombati frissítés: összefoglaló a rendezvényről:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready