2020. február 23., vasárnap, Alfréd, Szemere napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:02 Vármegyés lány üzenete: ne féljetek, mi vagyunk a normalitás!08:39 Újabb részletek Budaházyék koncepciós peréről: az áruló vissza akarta vonni vallomásait, de ekkor "valami történt"07:57 Kedden szavaznak a börtönben ülő bűnözők "kártérítéséről"07:44 Két olasz tartományban is karantént rendeltek el07:33 Méhcsaládonként ezer forintnyi támogatást kaphatnak a méhészek06:58 A kétlépcsős azonosítás segíthet az internetes csalások ellen22:34 Nácik és fasiszták ellen készülnek tüntetni az antifák - pedig csak Horthy kormányzóvá választására emlékezik a Mi Hazánk22:07 Izrael visszairányít egy dél-koreai repülőgépet Szöulba21:13 Mára is jutott egy jobbikos csoda: ha az ő pártalapítványuk élén áll offshore-lovag, akkor az a cég nem is offshore20:52 Újabb török katona esett el Szíriában20:05 Tordai feljelenti Dúró Dórát, mert "apartheid rendszert akar bevezetni"19:39 A WHO szerint problémásak a "kapcsolat nélküli" koronavírusos betegek18:51 Gyilkosság Csepelen: Kalányos "szóváltó" Csabát kereste a rendőrség, feladta magát18:44 Energetikai technológia és energiapolitika17:54 Ezt is kijárta Slomó a nagynemzeti kormánynál: minden diák köteles lesz ellátogatni a legújabb holomúzeumba
24 óra legolvasottabbjai

Videók, Anyaország :: :: Hozzászólások

A cigányterror és -bűnözés ellen tüntettek Törökszentmiklóson

Reklám

Videó a tüntetésről, alatta összefoglaló és képgaléria:
A Momentum busszal vitte az ellentüntetőket, íme egy "szép" hármas:
 
Zoom
Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, Donáth Anna, a Momentum EP-képviselőjelöltje és Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (fotók: Mérce)
Egy cigánybűnöző már fel is szólalt
A Mi Hazánk tüntetése előtt a "rasszizmus ellen" álltak ki helyi cigányok, és az országos cigány közélet szereplői a Zenész utcában a Kossuth tér mellett. 18:30-tól rövid megemlékezést tartottak a tatárszentgyörgyi gyilkosságok ürügyén.
Zoom
Kolompár Orbán, az Országos Roma Önkormányzat volt vezetője arról beszélt, nem akarnak a cigányok Magyarországon ismét terrorban élni, senki sem kívánja vissza a 2008-2009 közötti időszakot. „Nem akarjuk ezt. Nem akarjuk, hogy éjjel újra azon gondolkozzunk, vajon kire gyújtják majd rá a házát.”
Zoom
Egyben megköszönte azoknak az ellenzéki politikusoknak is a kiállást, akik elutaztak Törökszentmiklósra az ellendemonstrációra, és hozzátette: „reméli, hogy ennek nem csak az EP-kampány az oka.”
Külön felhívta a résztvevő fiatalok figyelmét: „ne menjenek át” a szélsőjobboldaliak rendezvényére az atrocitások elkerülése végett.
Szél Detti azt hiszi, a bőrszínnel van a baj...
A Momentum Mozgalom részéről Hajnal Miklós, valamint Donáth Anna lépett fel Törökszentmiklóson. A Momentum politikusai többek között a "felesleges társadalmi feszültségkeltésről", a "gyűlölködés elítéléséről", valamint a kormány bűnrészességéről beszéltek, emellett Donáth kifejtette, kisebbségszociológusként sokat foglalkozott a kérdéssel. Azt állította, „mindenkiben benne van az igény a békés együttélésre”.
Emellett kifejtette, immár valós problémákra valós válaszokat kellene adni ahelyett hogy azt méregetjük, ki van jobban megfélemlítve.
Szél elmondta, „elfogadhatatlan embertársaink bármilyen megkülönböztetése származás vagy bőrszín alapján”, emellett kifejtette, mélységesen elítéli a "szélsőjobboldali csoportosulások vonulását". Emlékeztetett a tíz évvel ezelőtti rasszista sorozatgyilkosságokra is, emlékeztetve, "gyűlöletbeszédből gyűlöletbűncselekmények következnek".
„Nem létezik kollektív bűnösség”. Véleménye szerint a gyűlölet nem vezet sehova, és nincs szükség olyan politikusokra és politikai erőkre, melyek a gyűlöletből kovácsolnak népszerűséget, ehelyett segíteni kell a vidéket.
Megérkeztek az antifák az ellentüntetésre
Miközben a Mi Hazánk gyűlésén a Mérce nevű szélliberális portál szerint nagyjából ötszázan vannak, megérkeztek a baloldali ellentüntetők is, miután buszukat ellenőrizték a falu szélén. Az ellentüntetésen velük együtt jelenleg nagyjából 100-150-en vehetnek részt, a Momentum, valamint a Szolidaritás aktivistáival együtt.
Zoom
„Mi azért jöttünk ide, mert hívtak!”
Dorogi György, a Mi Hazánk dél-magyarországi szervezője arról beszélt: az elharapódzó bűnözés és a rendfenntartó szervek gyengesége  az oka annak, hogy nekik most tüntetni kell.
„Nincs szükség ebben az országban arra, hogy itt egy Olaszliszka vagy akár egy Tatárszentgyörgy megismétlődjön […] Azonban amíg a börtönök nem elég szigorúak, addig ránk van itt szükség!”
Hozzátette: a Mi Hazánk és a megalakuló Nemzeti Légió azért jött ide, mert hívták. Elmondta, a városban az Alvégen laknak a tisztességes magyarok, a Felvégen pedig a balhés cigányok. A rendőrség Dorogi szerint kizárólag az előbbieket zaklatja.
„Nem fogunk egyenruhában masírozni, nem fogjuk elkövetni azt a hibát, amit a Magyar Gárda, hogy megfélemlítésre tudjanak hivatkozni. Mi itt leszünk köztetek!” - tette hozzá Dorogi. Szerinte elég az, ha mindenhol jelen vannak, mert „ahol mi ott vagyunk, rend van.”
MIÉP: Idegen érdekeket szolgáló elemek titkolják el a cigánybűnözést
Tiszaeszlár MIÉP-es polgármestere és a párt elnöke szerint ugyan idegen érdekeket szolgáló erők eltitkolják, de Magyarországon van cigánybűnözés, amit a törökszentmiklósi támadó esete szerinte bizonyít. A rendőrség nem látja el a feladatát, ezért a cigányok időseket rabolnak ki és ölnek meg, magyar nőket erőszakolnak meg.
„A bűnözőket nem illeti meg több jog, mint a becsületes embereket” – emelte ki.
Ugyanakkor szerinte a tolvaj és gyilkos cigányok fehérgalléros támogatói a liberális globalisták, akik „a magyarokat akarják elpusztítani.”
Nagy rámutatott: tragédia az, hogy a szabolcsi kórházakban 10-ből 8 újszülött már cigány.
„Amikor Csurka István 20 évvel ezelőtt New York – Tel-Aviv tengelyről beszélt, kinevették. Most azonban az Orbán-Trump találkozón maga Trump elnök beszélt a New York – Tel-Aviv – Budapest tengelyről. […] Akarunk-e olyan országban élni, ahol a gyarmattartónak való megfelelés miatt még a cigánybűnözőnek is több joga van? […] Mi nem akarunk Tel Aviv rabszolgái lenni!” – zárta beszédét Nagy.
Provokálni mentek
A Momentum tagjai elvegyültek a Mi Hazánk támogatói között - írja a Mérce, fotót is közölve Cseh Katalinról:
Zoom
Holokausztozó cigányok akarták megzavarni a rendezvényt
Fülöp Erik, Tiszavasvári volt polgármestere, jelenlegi országgyűlési képviselő megköszönte azoknak a helyieknek, akik voltak olyan bátrak, hogy elmentek a tüntetésükre. Az ellentüntetőket díszes kompániának hívta, majd a híradásokról beszélt, ami biztos rossz színben tünteti fel őket.
Közben az ellentüntetők egy része megpróbált közelebb kerülni a Mi Hazánk rendezvényéhez, ezt azonban a rendőrség némi összetűzés után megakadályozta.
Zoom
Az ellentüntetők a második világháborúról és az ún. holokausztról készült archív fotókat mutogattak transzparensen. Nem kívánták elhagyni a helyszínt, így a rendőrök igazoltatták őket.
Zoom
Eközben a színpadról a magyar tüntetés konferansziéja bejelentette, provokátorok tartózkodnak a rendezvényen, majd megkérte a rendőröket, távolítsák el ez az ellentüntetőket.
A szokásos: azér, mer barna a bőröm?
Toroczkai: mindig támadtak minket, de mindig megvédtük magunkat
Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a történelem viharairól beszélt. Mindig támadtak minket, minden irányból, azonban ezerszeres túlerő ellen is megvédtük magunkat, a török alatt sem tértünk át az iszlám hitre, a magyar inkább fizette az adót, vagy meghalt. Kiemelte, hogy Szegeden szöggel verték a fejére a turbánt azoknak, akik mégis áttértek.
Zoom
A megjelent több száz embernek azt mondta, az sem lett volna baj, ha 20-an jönnek el, mert nem a létszámon múlik. Eger várát is 1800 ember védte meg, s vele az országot. Megemlítette a bátor törökszentmiklósi magyarokat, akik meghívták őket a városba, és akik feltöltötték a cigány által elkövetett bűncselekmény videóját az internetre.
A városban garázdálkodó cigány terroristákról beszélt, valamint külföldről és olykor a kormány által is fizetett "jogvédőkről", akik azonnal lázítani kezdték a cigányságot, és pillanatok alatt országos hisztériát keltettek abból, hogy a Mi Hazánk tüntetést szervezett a cigányterror ellen.
A magyarok elhagyták a helyszínt, a cigányok még méltatlankodnak egy sort
A helyszínen továbbra is rengeteg a rendőr, a szegregátumban még zajlik a helyi és környékbeli cigányok demonstrációja, annyira belejöttek.
A gárdafantom még ott kísért
150-200 cigánnyal szemben rohamrendőrök sorakoztak fel Törökszentmiklós szegregátumában. Habár a helyi vezetők próbálják csitítani a tömeget, a helyi cigányok nem hiszik el, hogy a magyar tüntetők valóban elmentek.
A rendőrök azonban azt mondták, az utolsó percig biztosítják a helyszínt.
A cigánybűnözők már csak ilyen félősek:
Frissítés: az MTI összefoglalója:
A „rendért” tartott demonstrációt Törökszentmiklóson a Mi Hazánk - Toroczkai László, a párt elnöke a rendezvényen azt mondta, hogy szervezete mindig ki fog állni a magyar emberekért és meg fogja védeni őket a „cigánybűnözőktől”.
Zoom
Fényképek: Balogh Imre
Zoom
Hozzátette: azért kellett Törökszentmiklósra menniük, mert az állam nem védte meg a település „rettegő lakosait”.
Zoom
Zoom
A Mi Hazánk azt követően hirdetett demonstrációt Törökszentmiklósra, hogy egy férfi április 25-én az egyik törökszentmiklósi szórakozóhelyen bántalmazott egy embert, május 3-án pedig a helyi dohányboltban támadt másik két emberre. A Szolnoki Járásbíróság letartóztatta a gyanúsítottat.
Zoom
Zoom
„A tisztességes magyar emberek” rettegnek a településen, és sem a hatóságok, sem a város jobbikos polgármestere nem tesz semmit a védelmükért” – mondta Toroczkai László. A Fidesz-kormány is csak a migráció veszélyeiről beszél, miközben semmit nem tesz a közbiztonság, a „magyar-cigány együtt nem élés” ügyében – tette hozzá.
Zoom
Zoom
A pártelnök közölte: ebben a helyzetben a nemzet megmaradásának egyetlen esélye, ha 2022-ben a Mi Hazánk alakíthat kormányt, és „bérrabtartás keretében” szibériai börtönökbe küldi a bűnözőket.
Zoom
Zoom
A demonstráción Nagy Tibor, a Mi Hazánkkal szövetséges Magyar Igazság és Élet Pártja elnöke úgy fogalmazott: ma Magyarországon „idős embereket meggyilkolni és magyar nőket megerőszakolni bocsánatos bűn, ha cigány az elkövető”. A „gyilkos cigánybűnözőt” több jog illeti meg, mint a sértettet – tette hozzá.
Zoom
Zoom
A demonstráció mintegy ötszáz résztvevője nemzeti színű és Árpád-sávos zászlókat lobogtatott, illetve a Mi Hazánk Mozgalom lobogóját emelték a magasba. Sok demonstráló a „Betyársereg” jelképeit viselte a ruháján.
Zoom
A rendezvényt ellentüntetők egy kisebb csoportja zavarta meg. Az aktivisták a holokauszt áldozataivá vált romák nagy méretű fényképeit mutatták fel. A demonstrálók és az ellentüntetők között szóváltás alakult ki, ám a rendőrök szétválasztották őket. Az MTI tudósítói a helyszínen mintegy száz rendőrt láttak.
Zoom
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére kedden azt közölte: a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra a Mi Hazánk Mozgalom képviseletében több bejelentés is érkezett a május 21-én Törökszentmiklósra tervezett, gyülekezési törvény hatálya alá tartozó gyűlésről. A szervező május 10-én és 12-én tett bejelentését a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság gyülekezési hatósági jogkörében eljárva megvizsgálta, és tiltó határozatot hozott a gyűlés megtartásáról a megadott helyszínen és időpontban.
Május 10-én a szervező „Tiltakozás a bűnözés ellen” címmel jelentette be a rendezvényt, majd május 12-én a demonstráció célja – a „cigányterror” és a véleménynyilvánítás korlátozása elleni tiltakozásra – változott. A rendőrökkel folytatott egyeztetésen a szervező megváltoztatta a rendezvény célját, és a korábban vonulásosra tervezett esemény helyett “statikus rendezvény” megtartását jelentette be. A gyülekezési hatóság az egyeztető tárgyaláson elhangzottak alapján tudomásul vette a gyűlést – közölte a rendőrség.
A Mi Hazánk Mozgalom tüntetése ellen tartottak tiltakozó demonstrációt
Demonstráción tiltakozott a Momentum Mozgalom és a Magyar Szolidaritás Mozgalom az ellen, hogy a Mi Hazánk Mozgalom a közbiztonság helyzete miatt tüntet Törökszentmiklóson kedd este. Rendezvényüket a Mi Hazánk tüntetésének kezdete előtt, attól néhány méterre tartották.
A belvárosi Táncsics Mihály út sarkán tartott békés ellendemonstráción mintegy harminc-negyvenen vettek részt.
Székely Sándor független országgyűlési képviselő, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke a szervezet által kezdeményezett békés ellentüntetésen azt mondta: 11 év után újra náci vonulás lesz Magyarországon, amely ellen tiltakozni kell.
A Momentum Mozgalom színpadán Donáth Anna, a párt alelnöke a gyűlöletkeltés ellen szólalt fel, egyebek mellett azt mondta: a cigánybűnözés nem létező fogalom”.
Szél Bernadett független országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy elfogadhatatlan az emberek megkülönböztetése bőrszín vagy származás alapján, miközben egy szélsőséges párt szélsőséges félkatonai szervezete” napok óta félelemben tart embereket.
A Momentum Mozgalom szimpatizánsai a beszédek után csatlakoztak a Magyar Szolidaritás Mozgalomhoz, mintegy ötven méterre a Mi Hazánk demonstrációjától. A rendőrök sorfalat állnak a két tábor között.
Az eseményen ott volt mások mellett az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és Korózs Lajos, Szabó Tímea (Párbeszéd), Fekete-Győr András, a Momentum vezetője és Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok főpolgármester-jelöltje – mint hangsúlyozta – magánszemélyként.
A Roma Sajtóközpont MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: tiszteletben tartják és elfogadják a törökszentmiklósi roma nemzetiségi önkormányzat kérését, és nem demonstrálnak kedden, de megfigyelőket küldenek a településre.
Egyúttal társadalmi egyeztető fórumot kezdeményeznek „a hasonló gyűlöletkeltő akciók” megelőzésére és kezelésére.
Végezetül mellékelünk két tájékoztatási segédeszközt, nagyobb méretben a képre kattintva érhetők el:


Újabb frissítés: ha hiányzott már Kolompár Orbán...
... akkor az Index összeállításában őt is viszontláthatja.
Toroczkai a tüntetésről az ATV-ben:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready