Egy olyan új világrend alakult ki a szemünk láttára, amely az ember számára a legszörnyűbb rabszolgaságot hozza el – jelentette ki a Magyar Szigeten tartott előadásában Szakács Árpád.
Az újságíró, publicista arra hívta fel a figyelmet, hogy 2030-ra egy olyan totális diktatúrát szabadítanak az emberiségre, aminek a következményei felülmúlják az eddigi legszörnyűbb kataklizmákat is. Hozzátette: ez a Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum elnöke által meghirdetett Great Reset program.
A Nagy Újraindítás jegyében most megpróbálják lerombolni az eddigi életformánkat, hogy helyette a legembertelenebb világot hozzák létre. Ennek egyik első állomása a kovidizmus, erre épül rá a mostani energia- és élelmiszerválság mesterségesen elindított káosza. Szakács Árpád kiemelte: a legnagyobb veszélyt a digitális pénz kötelezővé tétele jelenti, ami az embereket teljesen kiszolgáltatottá teszi. Kiemelte:
A készpénz az emberi szabadság utolsó bástyája. Minden egyes bankkártyás fizetésnél jusson eszébe mindenkinek, hogy a tranzakció pillanatában egy újabb börtönrácsot rakott saját maga és gyermekei köré, nemsokára pedig körbeér, és nem tud kijönni belőle.