Az alábbi videón Ramallah környéki falvak lakói tüntetnek békésen az izraeli rasszizmus ellen valamint azért, hogy használhassák ők is a saját földjükön áthaladó utat, ne csak a csak zsidók.
A tüntetők megpróbálják elérni az utat, de izraeli katonák útjukat állják és brutálisan bántalmazzák az őslakosokat. Könnygázt és gumiborítású acéllövedékeket is bevetnek a békés tiltakozók ellen.
 
 

Ezen a videón az látható, amint Bil'in falu lakóinak tucatjai tiltakoznak a földjük illegális elkobzása ellen, melyen Izrael építi a minden nemzetközi szervezet által elítélt ciszjordániai apartheid válaszfalat, mely korlátozza a palesztinokat szabad mozgásukban és elzárja őket földjeiktől.
A menethez nemzetközi békeaktivisták is csatlakoztak. A katonák könnygáz és gumiborítású acéllövedékzáport zúdítanak a békés demonstrálókra, mikor megközelítik a település melletti katonai blokádot. Miután az emberek visszaérkeztek falujuk széléhez, izraeli katonák támadnak rájuk puskatussal és gumibottal. Paprika spray-vel is szemen fújtak embereket. Egy amerikai békeaktivistát el is hurcolnak, egy másikat közvetlen közelről lőnek meg.
 
 

A második videó végén látható békeaktivista gumilövedékes meglövése egy másik kameraállásból.
 
 
Kapcsolódó