Az "öngyűlölet" bűnébe esett volna Feldmájer? Vagy talán ő is érzi, hogy a látszat kedvéért nem árt egy kis önkritikát gyakorolnia honunk zsidajainak, mielőtt tovább folytatják a gazdatest életnedveinek kiszívását? Akik ismerik a magyar történetírás halhatatlanjainak, Marschalkó Lajosnak, Bosnyák Zoltánnak vagy Fiala Ferencnek a műveit, azok számára nem lehet kétséges a válasz: altat a ravaszdi uzsorás.

Október 13-án Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke volt az M1-en a Záróra vendége, ahol a tévénéző nagy meglepetésére a címünkben elhangzott mondat után még olyan antiszemét gondolatok is elhangoztak - igazolva azt, hogy nem csak egy freudi elszólást hallhattunk - mint pl.: "én ma is úgy gondolom, hogy ez nem egy állapot, hogy itt mindenki Magyarországon - , és most maradjunk a magyarországi zsidóságon belül - azt várja, hogy külső forrásokból majd meg fogják oldani a problémáikat. A '90-es években azt vártuk, hogy meg fog érkezni az amerikai és német pénz, és ez mindent meg fog oldani".

A műsor legnagyobb poénja erre a műsorvezetői kérdésre érkezett:hogyan lehetne sarkalni az egyház híveit arra, hogy szánjanak többet a saját pénztárcájukból? Feldmájer: "én nagyon pesszimista vagyok" - mondta a saját fajtájáról az öreg kaftános.
 
Természetesen a műsor terítékéről nem maradt le a hollókoszt sem. A világ népeivel immár 63 éve etetett héber gasztronómiai csoda ezúttal úgy került tálalásra, hogy Feldmájer aggodalmának adott hangott, miszerint a magyar oktatásban még mindig nem elég hatékonyan tömik a jobb sorsra érdemes diákok fejét. Mert mégis micsoda gyalázat az, hogy Auschwitz alig párszáz km-re van, és ennek ellenére évente alig néhány száz iskolásnak adatik meg, hogy leborulhasson a világ legnagyobb holokamu templomának oltára elé. Véleménye szerint a tanároknak több órát kellene tartaniuk zsidó temetőkben, valamint zsinagógák előtt, hogy a tanulók ne érezzék olyan távolinak a kamukausztot.

A vén kajmán legnagyobb hazugságára a műsor feléig kell várnunk, amikor is a módszerváltozás utáni időszak rút antiszemitizmusára terelődik a szó: "megindult egy szisztematikus antiszemita képzés, bármennyire is szörnyű ezt kimondani, azt látni kell, hogy egyetemi emberek, művelt professzorok állnak be abba a sorba, ahol olyan tanárokat képeznek, akik ezzel az eszmével meg vannak fertőzve és továbbadják a fiatalság számára". Szerkesztőségünk mindenesetre várja és szívesen adna helyt az állítólagos professzorok antiszemita tanulmányainak.
Vak Bottyán - Kuruc.info