Pisztollyal ment idén majálisozni egy fiatal szocionista politikus. Hlavács Árpád az újpesti szervezet tagja, és nemrég az MSZP kongresszusán küldött volt. Az újpesti szocialista elnök vizsgálatot indított, és magyarázatot vár arra, hogy miért volt Hlavácsnál fegyver (pontosabban arra, hogy miért tette azt láthatóvá, égetve a Jobbik-Gárda-ellenes kampányukat).
A kollegám biztonsági őr, a Jobbik pedig szélsőjobboldali párt, nekik fér bele a fegyverkezés - ezt válaszolta az egyik blog stábjának a Societas budapesti elnöke, amikor azt kérdezték, hogy miért van fegyver, vagy fegyvernek látszó valami a terepszínű nadrágos, societasos pólós férfinál. A Societas volt egyébként korábban a Fiatal Baloldal, csak nevet változtattak, hogy szabaduljanak Zuschlag örökségétől (és attól a kellemetlen emléktől, hogy egyikük ilyen csúnyán lebukott). A felvételen jól látszik a pisztolytáska és a belőle kilógó fegyver. A stáb ezután újra megkérdezte a Societas budapesti elnökétől ugyanazt, azaz hogy az akkor még biztonsági őrnek hitt férfinál miért van fegyver, és akkor már azt a választ kapták, hogy esetleg kérdezzék meg tőle.
A kérdésre, miszerint hogyhogy Societas-pólóban fegyvert visel, a fegyveres férfi csak ennyit mondott: „Kösz, nem nyilatkozom.”
 
 
A biztonsági őrről aztán kiderült, hogy nem is biztonsági őr, hanem politikus, tehát egyszerűen hazudott a kissé spicces fővárosi elnök. Hlavács Árpádnak hívják, az MSZP egyik kongresszusi küldötte, és a Societas újpesti tagja, a TV2 szerint elnöke. Nekik nem sikerült elérniük, ezért nem tudták megkérdezni: valódi fegyver volt-e nála, és akár igen, akár nem, miért vitte ki azt magával a Városligetbe majálisozni. (Viszont valószínű, hogy nem vízipisztollyal feszített ott egy ekkora kommunista állat.) De megkérdezték ugyanezt az MSZP újpesti elnökétől, azért tőle, mert ők delegálták Hlavácsot az MSZP kongresszusára.
„Engedjék meg, hogy amíg a belső vizsgálat nem zárul le, addig bizonyos információkat ne osszak meg a közvéleménnyel” – válaszolta Trippon Norbert, az MSZP újpesti elnöke.
 


Van tehát egy belső vizsgálat azóta, és felszólították Hlavácsot, hogy mondjon le a kongresszusi küldöttségről.
Az MSZP újpesti elnöke azt is mondta: még ha kiderül, hogy nem volt valódi a fegyver, az is baj, mert ők nem csak a militarizmustól, de még a látszatától is - ahogy fogalmazott - határozottan elhatárolódnak.
 
 
(TV2 - Tények nyomán)