Kaposváron meghalt egy csecsemő, valószínűleg megverték a babát. A rendőrség emberölés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást.
Szerda este vitték kórházba a csecsemőt, akit az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint olyan súlyosan bántalmaztak, hogy meghalt.
A rendőrség megkezdte a helyszíni szemlét, az adatgyűjtést és a tanúkihallgatásokat az elkövető azonosítása és elfogása érdekében. Mást egyelőre nem közöltek az üggyel kapcsolatban.
Az MTI úgy értesült: egy öt hónapos csecsemő halt meg.
A Kapos.hu helyszíni riportja, melyben megszólal (bár ez talán erős szó) a "fiatal édesanya" is, és, mily meglepő - ezúttal sem gárdistákról van szó:
(Kuruc.info)
Frissítés: A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai azonosították a kaposvári emberölés gyanúsítottját.
A rendelkezésre álló adatok alapján 2013. november 27-én az esti órákban kórházba szállítottak egy csecsemőt, akit - az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján - olyan súlyosan bántalmaztak, hogy életét vesztette. A rendőrség haladéktalanul megkezdte a helyszíni szemlét, adatgyűjtést és a tanúkihallgatásokat az elkövető azonosítása és elfogása érdekében. Az eljárás során "a nyomozók látókörébe került" egy 22 éves kaposvári férfi, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a férfi ellen emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. K.Z.M.-et gyanúsítottként hallgatták ki és - őrizetbe vétele mellett - kezdeményezték előzetes letartóztatását.
(Police.hu nyomán)
2. frissítés: Az "apát" zavarta a beteg kislány sírása, azért verte agyon
A rendőrség a 22 éves apát gyanúsítja azzal, hogy bántalmazta 5 hónapos kislányát. Az M1 Híradó információi szerint a retket zavarta a gyermek sírása, ezért verte meg. Az ügyben a gyámhivatal is vizsgálatot indított.
Mindenki tud a tragédiáról, de azt csak találgatják a szomszédok, hogy pontosan mi történt a kaposvári házban. Úgy tudják, beteg volt a kislány, ám a szülei nem vitték kórházba. Szerdán éjjel volt kint a mentő, de ekkor már késő volt: az 5 hónapos csecsemőt kórházba vitték, az életét azonban már nem tudták megmenteni.
Az M1 híradója úgy tudja: a gyerek apját zavarta, hogy a betegsége miatt sokat sír a kislány - ezért bánthatta. Maga a férfi ment át éjszaka a gyerek nagynénjéhez, és mondta, hogy baj van, de hogy pontosan mi történt, azt nem árulta el.
A cigányt a rendőrség pénteken délelőtt őrizetbe vette. Azzal gyanúsítják: olyan súlyosan bántalmazta a csecsemőt, hogy a kislány belehalt a sérüléseibe.
Az ügyben a megyei kormányhivatal gyámhivatala is vizsgálatot indított, mert a párnak van még egy gyermeke, aki velük él.
(Híradó nyomán)
3. frissítés: 17 éves a cigánylány, de ez már a második ellése:
Előzetes letartóztatásba helyezte a Kaposvári Járásbíróság azt a 22 éves férfit, aki ellen egy csecsemő megölése miatt indult eljárás - tudatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton.
Az MTI információi szerint egy 17 éves nő öthónapos kislánya az áldozat, akinek a megölésével a gyermek apját gyanúsítják. A csecsemőt korábban gondozásba vették, de a közelmúltban visszaadták a családnak. Jól tették...
A Somogy Megyei Kormányhivatal az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben azt írta, hogy amint tudomást szereztek a halálesetről, haladéktalanul vizsgálatot indítottak az ügyben. Jelezték: a vizsgálat eredményéről - annak lezárása után - a sajtó útján tájékoztatják a közvéleményt.
A Somogy TV által készített felvételen a környéken lakók arról nyilatkoztak, hogy a gyilkosság helyszínén több gyermek is él, a házban embertelen körülmények uralkodnak, sok a csótány és a macska:
(MTI nyomán)
4. frissítés: íme a kislányát agyonverő taknyos: