Vetkőztetéses rablás történt a Nyíregyháza-Záhony között közlekedő személyvonaton; a rendőrség elfogta a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 16 éves cigányt.

A szerelvényen egy 16 éves cigány szólított meg és hívott ki az egyik kocsi végébe egy hasonló korú fiatalt szerdán, s ott veréssel fenyegette, lökdöste és a cipőjét követelte tőle, amit a sértett félelmében átadott neki – mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A főhadnagy tájékoztatása szerint a lábbeli nem a támadó mérete volt, a sértett táskájában lévő másik cipő viszont már jónak bizonyult, így az került a rablóhoz, egy szintén a táskában tartott nadrággal, majd a fiú lábán lévő zoknival együtt.

A kirabolt fiatal nem szólt a rendőrségnek, az eset egy szemtanún keresztül jutott a záhonyi kapitányság munkatársainak tudomására, akik a kapott személyleírás alapján hamar megtalálták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható fényeslitkei tetvest, s rablás miatt indítottak eljárást ellene.

(MTI-s váladék korrigálva)