2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:03 Eközben az EP-ben: "az abortusz alapvető emberi jog"22:54 Németország - Magyarország 2-2, kiestünk21:51 Zacher hagyná, hogy fuldokoljunk a maszkban, amíg el nem érjük a 80 (!) százalékos átoltottságot21:36 Az olasz kormányfő megüzente a Vatikánnak, ne szóljon bele, hogyan hurcolják meg a normalitáspártiakat21:16 Blinken: Amerika és Németország együtt dacol Oroszország "provokációival"21:00 Országszerte extrém UV-sugárzás várható20:50 Amerikai orvosok szerint "valószínű kapcsolat" van a Pfizer és a Moderna, valamint egy ritka szívbetegség között20:27 Orbán az Olasz Testvérek elnökével tárgyalt Brüsszelben20:05 Ez csak természetes: bebuzul az Európai Parlament is19:50 Megszüntethetik végre a korlátozások "jelentős részét"19:41 Az országos és a budapesti melegrekord is megdőlt, csütörtökön lesz az év eddigi legmelegebb napja19:10 Szijjártó: példátlan, hogy nem lehetnek magyar konzulok a müncheni arénánál - "provokációk történhetnek"19:02 Iráni források szerint jelentős előrelépések történtek a bécsi tárgyalásokon18:57 Nyári áramfogyasztási rekordot hozott a kánikula18:37 Áder aláírta a pedótörvényt - miután megbizonyosodott afelől, hogy nem akadályozza a felnőttek "nemváltoztatását"
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés ::

Fotó: tekintse meg a Henit felgyújtó cigányt, amint mosolyog

Reklám


Mint ismert, 14 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság a Pénzes Henrietta felgyújtásával, megerőszakolásával és kirablásávall vádolt Kurai Andrást. A 16 éves makói cigány nem rendült meg, végig egykedvűen ült a helyén, sőt, gúnyosan mosolygott az ítélethirdetés után. Egy fehért megölni ugyanis nem bűn az ő "kultúrájában", másfelől akár 10 év múlva kiszabadulhat, hogy újból öljön. A cigányok a rájuk jellemző igazmondással sokáig bizonygatták ártatlanságát.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész és a védő is fellebbezett.

– Ott voltam, de nem én tettem! – hazudta az utolsó szó jogán a Muki becenevű cigány, aki brutálisan megerőszakolta, lemészárolta és kifosztotta a 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henriettát.

Joó Attila bíró ezután berekesztette a tárgyalást, a bíróság visszavonult tanácskozni, az ítéletet egy óra múlva hirdették ki: „A Csongrád Megyei Bíróság bűnösnek mondja ki Kurai András vádlottat aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében, erőszakos közösülés bűntettében és kifosztás bűntettében. Ezen bűncselekmények miatt, valamint a korábban társtettességben elkövetett lopás bűntettének kísérlete és lopás vétsége miatt halmazati büntetésül 14 év fiatalkorúak börtönére és mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítéli."

Kurai András megvonta a vállát, anyja hangos zokogásban tört ki, testvére ingatta a fejét, Joó Attila bíró, Lőrinczy György ügyész és Bene Zoltán ügyvéd arcán nem látszott érzelem. Pénzes Henrietta édesapja, Pénzes Sándor rendkívüli módon fegyelmezte magát, az ő arcáról sem lehetett leolvasni, mit érez, mire gondol. Pénzes Sándorné nem volt ott az ítélet kihirdetésén, az asszony a tárgyalás kezdete előtt, a bíróság folyosóján rosszul lett és elhagyta az épületet.

Joó Attila bíró 65 percen keresztül indokolta az ítéletet. Elárulta, egy papírlap egyik felére azokat az érveket írta le, amelyek a vádlott ártatlanságát, a másikra, amik a bűnösségét támasztották alá. A védekezést, mondta a tanácselnök, csak Kurai András és törvényes képviselője „támasztotta alá" sokszor ellentmondásos vallomásokkal, a bűnösségét viszont 33 pontban lehetett összegezni, amelyek így, együttesen, álláspontja szerint egyértelműen bizonyították, hogy a szörnyű bűncselekményt egyedül Kurai András követte el. Joó Attila megjegyezte, azért nem ítélte a maximálisan kiszabható 15 év szabadságvesztésre a bűncselekmény elkövetésekor 15 és fél éves vádlottat, mert még az általa elkövetett, szerinte is szörnyű tettnél is lehet súlyosabb, például több ember meggyilkolása.

Kurai András közömbösen, néha mosolyogva hallgatta Joó Attila bíró indoklását, a tanácselnök beszédében meg is jegyezte, a vádlott a tárgyalások alatt is hasonlóan viselkedett.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a vádlott, védője és törvényes képviselője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbezett.

(Délmagyarország nyomán)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready