De persze csak azért, hogy így keverje bajba a légynek sem ártó romákat. Tudják, akik hatan voltak, amikor cigányozva rájuk támadt egy orvos és egy orvostanhallgató, hogy maguknál hordott késükkel lemészárolják őket (természetesen pusztán azért, mert cigányok), amit csak úgy tudtak megakadályozni, hogy előbb eltűntek, majd egy másik dimenzióból visszanyúlva elvették a vérszomjas orvos és orvostanhallgató kését, és megszurkálták őket, hogy ne tudjanak további romákat bántani.
Zoom
Olvasónk beszámolója:
Péntek este indultunk házibuliba a barátaimmal. Azon a héten szereztem meg a diplomámat, ezt szerettük volna megünnepelni. Szombat hajnali 2 óra környékén érkeztünk meg a pécsi Est Cafe szórakozóhely elé, ahol kis tétovázás után kettévált a társaságunk, mivel én és három barátom úgy döntöttünk, hogy hosszú volt az este, elindulunk enni valamit.
Még a szórakozóhely bejáratánál álltunk a tömeggel, amikor attól kb. 15-20 méterre megpillantottuk, hogy három alak egy földön fekvő embert rugdos. Én és három barátom azonnal a sérülthöz mentünk, amikor a három alak felfutott a Kereskedők házához felvezető lépcsőhöz.
Mi felsegítettük a srácot, akinek vérzett az egész arca, de ekkor még nem látszódott rajta késszúrás. A három fős bántalmazó társaság közben már hatra duzzadt, és olyanokat üvöltöttek nekünk, hogy "megdöglötök, magyarok", "kinyírunk titeket" stb. Eközben odajött még egy ismeretlen srác segíteni arrébb vinni a sérültet, ekkor a támadók lerohantak a lépcsőről, és nekünkestek.
Én a fejsérülésem miatt amnéziát szenvedtem, ezért nem emlékszem a történtekre, de barátaim mesélték, hogy hatan jöttek nekünk üvöltözve, miközben mi hátráltunk. Én kaptam egy ütést, és a padka adta a másikat, eközben a másik két ismeretlen srácra ráugrottak. Ők szenvedték el a késszúrást, miközben a barátaim rólam szedték le a támadót, aki a földön is ütött. Egy lány ismerősöm is az események forgatagában ragadt, ő próbálta a gázspray-t használni, ami nála volt, de ezek ezen nőttek fel.
Mire végeztek, és felvették a nyúlcipőt, mindkét ismeretlen srác vérbe fagyva feküdt a földön. Az egyiknek a hasát érte a szúrás, a másiknak a hátát és a tüdejét. Kórházba vittek minket, ahol a két súlyos sérültet azonnal műteni kezdték. A hasi sérültnek 6 órás életmentő műtéte volt, és szombat délután 2-re tudták csak stabilizálni az állapotát.
Megbízható forrásból tudom, hogy akit először a földön rugdostak a cigányok, ok nélkül támadták meg. Ráadásul az egyik friss diplomás orvos, a másiknak meg most lett volna az államvizsgája.
Pécsen ez már a sokadik késes támadás és gyilkossági kísérlet. Amíg nem történik valami drasztikus változtatás a közbiztonság terén, addig sem itt, se más városban ne sétáljon senki egyedül éjszaka! Továbbá sajnálattal közlöm, hogy a boltokban kapható gázspray nem sokat ér ilyen helyzetekben.
És most vessük ezt össze azzal, amit az egyik késelő apja előadott: A pécsi késelés kapcsán megszületett minden idők legmeggyőzőbb cigány magyarázkodása