A mai cigányvegyes, elképesztő kegyetlenséggel végrhajtott bűncselekményekkel az elmúlt napokból.

Kezdjük egy Bombagyár-cikkel, melyben Tini Chris “visszavág”.


A C-PRESS-nek dolgozó, félcigány, félzsidó Tini Chris (alias Gányi Miklósné; cikkünk ITT), a “Magyar” Újságírók Országos Szövetségének titkára (!),  újra elemében van, s egy borzamas helyesírású, fogalmazású levéllel lepte meg a Bombagyárat. Mindenkinek ajánljuk a linkelt cikk, valamint a kapcsolódó hozzászólások elolvasását!

***

Bár egy olvasói levelet már lehoztunk a témáról, nem árt még egyszer tudatosítani, hogy a cigányok, a változatosság kedvéért, megint gyilkoltak, és megint egy védtelen öreget. Idézzük az RTL Klubot:

88 éves, idős asszonyt mészároltak  - A házat körbezárta a rendőrség

Megölték azt az idős asszonyt, akinek holttestét kedden délelőtt találták meg Gadnán. A 88 éves asszonyt saját házában gyilkolta meg valaki.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség kommunikációs irodájának munkatársa a Független Hírügynökségnek elmondta: egyelőre csak annyi biztos, hogy az asszonyt megölték, de hogy milyen módon és miért, azt egyelőre nem lehet tudni.

Azt a házat, ahol a gyilkosság történt, körbezárta a rendőrség. Senkit sem engednek a ház környékére.

A 88 éves asszonyra reggel szomszédja talált rá vérbe fagyva.

„Reggel, mint minden nap, átmentem a nénihez, hogy megnézzem, mi van vele - mesélte a Független Hírügynökségnek Vejmert Lajosné. Borzalmas látvány fogadott. A néni csupa vér volt, senkinek sem kívánom azt a látványt.”

Információink szerint az idős asszonyt több késszúrással, brutálisan ölték meg. Értesüléseinket azonban egyelőre a rendőrségen nem kívánták megerősíteni.

***

Nem elégették, hanem elásták a csecsemőt, miután megfojtották

A rendőrök azt gyanítják, hogy másik gyermekét is megölte korábban az a sülysápi nő, akiről múlt héten azt feltételezték a rendőrök, hogy elégette újszülött kisfiát. Közben kiderült, hogy a gyermeket nem dobta a kandallóba, hanem férje a közelben elásta. A rendőröknek a férj vallotta be, hogy nem ez volt az első szülés.

Egy szántóföld melletti bokros területen találták meg a rendőrök a csecsemő holttestét. A nyomozókat múlt héten a mentők értesítették, hogy egy nő otthon szülte meg gyermekét, a csecsemőt azonban nem találják.

Először azt feltételezték, hogy a nő a kandallóba dobta és elégette kisfia testét. A szakértői vélemény azonban megállapította, hogy az ott talált csontok nem embertől származnak. A rendőrök átkutatták a ház környékét. A közeli szántóföldön megtalálták az eltűnt kisfiú elásott holttestét. A ház pincéjében pedig egy zacskóban egy másik csecsemő maradványaira bukkantak.

„A boncolás egyértelműen megállapította, hogy a fiúgyermek fulladás illetve fojtogatás következtében halt meg, a csontos vázról annyit tudunk, hogy gyakorlatilag egy éve lehetett ott a zsákban, a csontok méretéből megállapítható, hogy egy 9-10 hónaposnak megfelelő csecsemő lehetett” – mondta Csapi Balázs, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályvezetője.

A házaspárt őrizetbe vették. Mindketten tagadják a gyilkosságot.

A férfi, amikor megtudta, hogy a rendőrök házkutatást tartanak, megpróbálta felgyújtani magát. A nyomozóknak ezt sikerült megakadályozniuk, így a férfit hazugságvizsgálatnak vetették alá.

A poligráf egyértelműen bebizonyította, hogy a férfi hazudott, amikor arról vallatták, hogy segített-e eltüntetni a most született gyerek holttestét. Végül bevallotta, hogy a gyereket ő ásta el a szántóföldön. Ezt bizonyítják azok a lábnyomok is, amelyeket a közelben találtak a rendőrök.

(RTL Klub)

Kuruc.info: a cikkhez csatolt képen egyértelműen egy csicsicsáré cigányház van. Mint tudjuk, az ilyen stílust a cigányok kedvelik. Sülysápról is közismert, hogy erősen cigányfertőzött.

***

Kárpótlási botrány Győrben: hova tűnt 255 millió forint?

"A győri megyei bíróság előtt parkoló luxusautók láttán a járókelők azt gondolhatták, külföldi királyi látogatás van az épületben. A valóság azonban az volt, hogy 26 roma állt a vádlottak padján, összesen 255 millió forint csalás vádja miatt. Az elsőrendű vádlott a megyei cigány önkormányzati vezető, a másodrendű vádlott pedig a dunántúli vajda.

(...)

"Én csak 20 ezer forintot láttam a pénzből. Alá kellett írnom néhány papírt, és a többi már nem az én dolgom volt. De ha tudtam volna, hogy milliókat vesznek föl a nevemre, akkor TÖBBET KÉRTEM VOLNA (Kuruc.info: ez az ork parazita felfogás lényege és esszenciája)" - mondta K. Andrásné, aki az Árpád utca egyik falát támasztva mesélt a történtekről. Még arról is mesélt, hogy ő bizony járt már Ausztriában, de nem lánykorában, a háború idején, hanem a 90-es években, méghozzá nem munkatáborban, hanem a bécsi Maria Hilfer Strasse-n vásárolgatott."

(stop.hu)

***

A fentihez kapcsolódó hír:

Huszonhat vádlott a roma kárpótlási ügyben

"Huszonhatan álltak a megyei bíróság elé Győrben egy roma kárpótlási ügyben. Több vádlott esetében különösen nagy kárt, illetve jelentős kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás és többrendbeli okirat-hamisítás a vád."

(Origo)

***

Egy hír az erősen cigányfertőzött (ugye, emlékszünk még a svédországi exodusra?) Mohácsról:

Zsarolás: gyerekek bűnszövetkezete az iskolában?

Zsarolás gyanúja miatt indított nyomozást az egyik mohácsi általános iskola több tanulójával szemben a rendőrség. A hatóság szerint a három gyerek hónapokon át pénzt és értékeket követelt, és kapott is társaitól.

A gyanú szerint valóságos bűnszövetkezetet működtetett három gyermek az egyik mohácsi általános iskolában. Az esetre pénteken derült fény, azóta gőzerővel halad a nyomozás. A kihallgatások hétfőn is folytatódtak, részben az igazgatói irodában.

Az eddig összegyűlt adatokról szólva Takátsy Zoltán, a megyei rendőr-főkapitányság sajtórefernse elmondta, zsarolás miatt indult meg az eljárás. A gyanú szerint az iskola egyik tanulója, aki már betöltötte tizennegyedik életévét, vagyis már büntethető, két, még gyermekkorú társát arra vette rá, hogy számára pénzt szedjen be az intézmény néhány tanulójától. Elképzelhető az is, hogy a két gyereket korábban szintén megpróbálta megzsarolni a nagyobb fiú, akik végül fizetés helyett beleegyeztek abba, hogy neki dolgozzanak.

Eddig három sértettről van tudomása a rendőrségnek, de nem kizárt, hogy  több gyereket is zaklatott a társaság. A rendőrség adatai szerint a gyerekek üzelmei hónapok óta, már tavasz óta folytak. A fiúk a gyerekektől a zsebpénzüket, apróbb értékeiket követelték, napi rendszerességgel. Egy-egy alkalommal néhány száz forintot zsákmányoltak.

A sajtóreferens elmondta azt is, valószínűleg nem a klasszikus zsarolás forgatókönyvét követték a gyerekek, azaz nem fenyegették veréssel társaikat. Módszerük e helyett a folyamatos zaklatás lehetett, amiből a kipécézett tanulók arra is következtethettek, bántódás is érheti őket, ha nem fizetnek.

A szóban forgó iskola igazgatója, Dárdai Ferenc készségesen tájékoztatott az ügy további részleteiről. Kifejtette, hátrányos helyzetű, „problémás” tanulókról van szó, akikkel korábban is voltak fegyelmi problémák.

A tanulók az osztálytársaikat zaklatták, s mindez úgy derült ki, hogy az ügyben nem érintett tanulók láttak „valami furcsát”, s ezt elmondták az osztályfőnöküknek. Ezt követően haladéktalanul értesítette az iskola a rendőrséget, s elkezdődött a nyomozás. 

Dárdai Ferenc elmondta azt is, nagyon örül annak, hogy a megzsarolt gyerekek osztálytársai felvállalták, hogy szólnak az eset miatt, s nem próbálták meg azt eltitkolni. Az ilyen, és hasonló ügyek elkerülése érdekében egyébiránt osztályfőnöki órákon, és más alkalmak során is arra bíztatták a gyerekeket, bátran szóljanak a pedagógusoknak, ha valamilyen sérelem éri őket. A rendőrséghez hasonlóan Dárdai Ferenc sem tartja kizártnak, hogy további sértettekre is fény derül a nyomozás során.

Az iskola igazgatója elmondta azt is, a történtek miatt természetesen belső fegyelmi eljárást is indítanak a gyanúba keveredett gyerekekkel szemben. Ennek legsúlyosabb eredménye a tantestületi kizárás lehet, ez azonban korántsem jár azzal, hogy valóban eltanácsolják a szóban forgó tanulókat az iskolából.

Ennek ugyanis az a feltétele, hogy egy másik intézményt találjanak a számukra, ám az igazgató más, korábbi esetek tapasztalataiból kiindulva úgy látja, erre nem sok esély van. Egyetlen iskola sem fogad ugyanis szívesen olyan gyerekeket, akiket máshonnan fegyelmi gondok miatt tanácsolnak. S miután a tanulók nem kerülhetnek „utcára” így minden bizonnyal végül maradnak eddigi iskolájukban.

Nem ritka a gyermekek közötti erőszak

A megyeszékhelyen a közelmúltban több gyereket is kiraboltak idősebbek. Az egyik esetben egy kollégium közelében egy tanulót két ismeretlen szorított sarokba. Veréssel fenyegették, majd meg is ütötték, s elvették aranyláncát. A fiú fizikai sérüléseket nem szenvedett, a kár húszezer forint.
Az erőszak durvább változataira is akad példa. Októberben egy szülő jelentette be a rendőrségen, hogy az egyik pécsi általános iskolában megverte fiát az osztálytársa. A gyermek az eset során komolyan megsérült, négy foga is kitörött. Tekintettel arra, hogy a verekedő már nem gyermekkorú, az ügyben nyomozást indítottak.

Aznap az egyik pécsi szakiskolában is volt verekedés. Ott egy tizenkilenc, és egy tizenhét éves fiú csapott össze, ugyancsak egy korábbi nézeteltérésükre visszavezethetően. Mindkét fiatal kórházi ápolásra szorult.
A legmegdöbbentőbb eset tavaly nyáron történt, Komlón. Három lány , és egy fiú tanítás után követni kezdte egyik osztálytársukat. Mikor beérték, bántalmazták, majd belökték egy patakba. Könyveit, füzeteit összetépték. Mindezek után cigarettával több helyütt összeégették a testét. A leány könnyebb sérüléseket szenvedett. Az elkövetők, mivel gyermekkorúak, nem vonhatók felelősségre. (Kuruc.info: a k*rva anyátokat, Gyurcsányék! Ezért, a törvényeitekért IS lógni fogtok, amikor visszalendül az inga!)

Leszállítják a büntethetőségi korhatárt?

A jogszabályok szerint a tizennégy évesnél fiatalabbak nem vonhatók felelősségre, velük szemben minden esetben megszüntetik az eljárást, még akkor is, ha embert ölnek. Nyilván utóbbi miatt is felmerült az az elképzelés, hogy lehetővé váljék a súlyos bűncselekményeket elkövető gyermekkorúak büntethetősége.

Kondorosi Ferenc, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára nyáron ismertette azt a javaslatot, mely szerint a korhatárt súlyos, életellenes bűncselekmények esetén 14-ről 12 évre kellene leszállítani. A politikus indokolása szerint a jelenlegi eszközökkel – azaz az eljárás megszüntetésével – nem tudják kezelni a gyermekbűnözést.

A törvényalkotók úgy vélik, azért is megfontolandó a korhatár leszállítása, mert a gyermekkori bűncselekmények kétharmadát követi el a 12–14 éves korosztály.

Néhány más államban egyébiránt a törvények, ugyan nem a gyermek- hanem fiatalkorúak esetében még a halálbüntetést is lehetővé teszik. Az Egyesült Államokban a halálbüntetések 1976-os újraengedélyezését követően az összes végrehajtott kivégzés két százalékában olyanok szenvedik el a legsúlyosabb büntetést, akik tettük időpontjában fiatalkorúak voltak. Texasban 2002-ig 13 fiatalt végezték ki.

Az okok sokrétűek

Egy általunk megkérdezett társadalomkutató (Kuruc.info: azaz cociológus. Hogy képben legyünk, kik is a szociológusok, miket írkálnak, lásd EZT, és a belőle induló linkeket.) szerint a gyermekkori bűnelkövetés okai összetettek. Például a kora gyermekkori súlyos elhanyagolás, a szülők munkanélkülisége, a nehéz szociális helyzet, a bántalmazás, a családban tapasztalható alkoholproblémák, valamint a fentiekből eredő iskolai kudarcok kellenek ahhoz, hogy a gyerekekből bűncselekmények elkövetői váljanak.

A szakember úgy véli, a gyerekek büntethetősége nem lenne gyógyír, sőt, a zárt intézetekben szerzett tapasztalatok csak további bűnelkövetővé tenné őket. Szerinte az ideális megoldást a fentebb vázolt alapproblémák kezelése jelenthetné.

(BAMA)

Kuruc.info: Érdemes megnézni a linken levő „Kapcsolódó cikkek” listáját. Idézzük a címeiket. Mind-mind cigánytéma  - annyi időnk nincs is, hogy mindet bemásoljuk ide.

Fiatal lányokra támadt a gyerekbanda
Bunyó az iskolákban: kitört fogak, sérültek
Gyerekek törték össze a busz üléseit
Rendőrök lepték meg a zsaroló fiúkat
Patakba löktek, megégettek egy kislányt osztálytársai
Orrtörés iskolai verekedésből

***

Irány a szintén erősen cigányfertőzött Gyöngyös (emlékszünk még a 2002-es kórházbalhéra, amikor orvosokra, ápolónőkre, majd a kiérkező rendőrökre támadtak a buckalakók, meg a gyöngyösi videóra az üvöltöző, láthatóan nem épelméjű kancigánnyal?):

"- A lövöldözés után apu a rendőrök jelenlétében egyszer még fel tudta hívni Lacit. Megkérdezte tőle, mire volt jó ez az egész. Laci ekkor képes volt azt állítani, hogy amikor visszatért, a mi családunk lőtt rá először - háborgott T. Krisztina, aki azt is elárulta, hogy rajtuk kívül lassan mindenkinek van fegyvere Gyöngyösön, mert "ilyen a világ" (Kuruc.info: hogy egy klasszikust idézzünk, "lószart, mama!" Csak a "családodnak" van fegyvere!). Beszélgetésünkkor egy szöveges üzenet érkezett a telefonjára, ami igencsak felbosszantotta. Orsolya tudakolta tőle dióhéjban: "Mi újság?"

"Az utóbbi években rájárt a rúd a T. családra. Megtudtuk, hogy a családfő, T. Kálmán közeli kapcsolatot ápolt azzal a Gatyás gúnynevű N. Andrással, akit kilenc évvel ezelőtt több lövéssel kivégeztek az egyik gyöngyösi bolt előtt. A vállalkozó gyilkosa máig nem került elő. T.-éket szerfelett megviselte az eset, ráadásul őket is kihallgatták, mivel akkoriban kőhajításnyira laktak a bűncselekmény helyszínétől. Nem sokkal azután, hogy jelenlegi lakhelyükre költöztek, valaki az éj leple alatt felgyújtotta az udvaron parkoló kocsijukat. A tüzeskedő kiléte máig ismeretlen."

(zsaru.hu)

***

A faddi iskolában is komoly gondok vannak a fegyelmi helyzettel. Arra kell törekedni, hogy a szülők ne vigyék el más intézménybe gyerekeiket.

Legalább ebben a két kérdésben egyetértett a tegnap esti összevont szülői értekezlet mintegy kétszáz résztvevője. A fórumot annak kapcsán hívták össze, hogy néhány szülő kezdeményezte egy faddi alapítványi iskola létrehozását. A községben ugyanis vannak, akik úgy látják, hogy elsősorban néhány kezelhetetlen tanuló miatt a helyi általános iskolában romlott a tanítás színvonala. Többen viszont úgy látják, hogy a falu szempontjából erre a problémára rossz megoldás az elkülönülés, a magániskola létrehozása. Az ügy nagy vihart kavart a faluban, ám a szülői értekezlet tudósítónk ottléte idején kulturált hangnemben zajlott.

(Stop.hu)

Kuruc.info: Kedves Olvasóink, megint csak láthatják, hogy az összeférhetetlen, túlkoros, másokat terrorizáló cigánypurdék elől menekülnek a magyarok. Nem a “rasszizmus” a spontán szegregáció oka, hanem az orkok minősíthetetlen viselkedése. Lásd még EZT.

***

Anyjával erőszakoltatta meg annak kislányát a sótonyi aberrált

Megdöbbentő, aljas és aberrált bűncselekményre derült fény hétfőn délután Sótonyban. Megkerestük az áldozattá vált anyát, aki nem tudott beszélni az átélt borzalmakról. Cikkünket erős idegzettel bíró olvasóinknak sem tudjuk jó szívvel ajánlani.

A pénz nagy úr

H.M. három gyermekével - két fiúval és egy lánnyal - él Sótonyban, egy családi házban. Férje meghalt, a gyerekeket egyedül nevelte. A porta szegény, de takaros. Az idén nyáron mégis arra kényszerült az asszony, hogy az egyik szobát kiadja albérletbe. A 32 éves O. (Orsós?) József szemelte ki magának a szobát, ahová be is költözött. Nem sokáig húzta meg magát, hamar lett ő a ház ura. Rettegésben tartotta az egész családot, ha valamit akart, annak úgy kellett lennie. Legalábbis a vallomások alapján.

Előélet

A falusiak ismerik O. József előéletét. Egykedvűen sorolják mikor mit lopott, hova tört be. Azt azonban nem hitték róla, hogy más aljasságra is képes. A kocsmában megtudtuk, hogy oda tért be, amikor pénz állt a házhoz. Ivott, játékgépezett, majd elment pénzt szerezni. Azt már a sárvári rendőrkapitánytól tudjuk, hogy tíznél több alkalommal volt büntetve, kizárólag vagyon elleni bűncselekmények miatt.

Pornóvideó, erőszakkal

November 25-én este O. József behívta szobájába az anyát és 13 éves, azaz gyerekkorú lányát. Rögtön előkapta a nadrágszíjat és megparancsolta, hogy vetkőzzenek meztelenre. Némi fenyegetés hatására ez meg is történt, majd következett az az eseménysor, ami megalapozottá teszi a férfi elmeszakértői vizsgálatát. O. ugyanis bekapcsolta mobiltelefonja kameráját, majd utasította H.M-et, hogy orálisan "elégítse ki" - a saját lányát. Amikor ez megtörtént, akkor a kislánynak kellett megtennie ugyanezt az anyjával. Majd egy sárgarépát hozatott be a szobába és annak használatára "kérte" a rémült asszonyt és lányát. A férfi végül elküldte az asszonyt, majd közösült a lánnyal, és orálisan kielégíttette magát vele.

Mindent bevallott

Másnap reggel az anya nem engedte iskolába a lányát és amikor O. József figyelme lankadt, elszaladt segítséget kérni. A rendőrök hamarosan elfogták az aberrált férfit, aki ellen ráadásul érvényes elfogatóparancs is volt, mivel nem vonult be a börtönbe letölteni jogerős 1 év 6 hónapos büntetését. A kihallgatás során a férfi mindent részletesen elmesélt, vallomása összecseng az áldozatok által elmondottakkal. A Sárvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya erőszakos közösülés és szemérem elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást és feltételezik azt is, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható további, Sótonyban elkövetett lopásokkal és betöréses lopásokkal is. Úgy tudjuk, O. József halmazati büntetésként 5-10 év börtönbüntetésre számíthat. A gyereklány megerőszakolása miatt vélelmezhető, hogy a magasabb büntetési tétel felé húz majd a bíróság pennája.

Szakember segítségét kérik

Megkerestük az áldozattá vált anyát, aki nem tudott beszélni az átélt borzalmakról. Annyit megtudtunk, hogy a kislánynak segítségre van szüksége a negatív élmények feldolgozásához., ezért pszichológushoz fordulnak.

Meglepő fordulat

A nyugat.hu szerette volna megtudni, az anya másik két gyerekét nem érte-e hasonló inzultus a perverz albérlő által? Meglepetésünkre olyan információhoz jutottunk, miszerint a két fiúnak egészen más köze volt O. Józsefhez, mégpedig együtt jártak pénzt "szerezni". A rendőrkapitányságon megerősítették: folyik vizsgálat ez ügyben. Arra is szeretnének fényt deríteni, nem O. József kényszeríthette-e őket a kétes üzelmekbe.

Arra a kérdésünkre, miszerint létezik-e fizikailag a videofelvétel a szexuális erőszakról, vagy csak a vallomásokban szerepel, Kovács Endre alezredes, Sárvár rendőrkapitánya elmondta: -Valamennyi résztvevő vallomásában, így a gyanúsítottéban is szerepelt a videofelvételre használt mobiltelefon. A készüléket a rendőrség lefoglalta és a tartalmát szakértő vizsgálja.

(nyugat.hu)
 
***

Pár kisebb hír:

OROSZLÁNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

Rezet loptak

Hétfőn délelőtt egy oroszlányi építési területről érkezett a bejelentés, hogy az éjszaka folyamán onnan nagyobb mennyiségben rézanyagokat tulajdonított el az ismeretlen elkövető. Az ügyben nyomozás indult.

Telephelyről lopták

Vasárnap hajnalban három püspökladányi férfit állítottak elő a kapitányságra, akinek autójában lopásból származó gépek és vezetékek voltak. Később még két társukat is előállították. A férfiak egy kisújszállási telephelyről tulajdonították el a szerszámokat és vezetéket kb. 70000 Ft értékben. Ellenük lopás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatódik az eljárás.

A pontos idő ára (BRFK)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást S. Zs. 17 éves és H. József 25 éves monori lakos ellen.

Garázdaság miatt indított eljárások

Vasárnap hajnalban 4 férfit állítottak elő a debreceni Rendőrkapitányságra, akik Debrecenben, a Hatvan utcán összeverekedtek. Ellenük csoportos garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Valamennyien 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság derecskei Rendőrőrse csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt három hajdúszováti férfi ellen indított eljárást, akik szombat este Derecskén egy szórakozóhely előtt bántalmaztak három helyi lakost.

Ez utóbbihoz zsindex cigánytopicos idézet & magyarázat yuppie-tól: Derecskén az M47 diszkó található. Kint a határban, egyenesen 10km-re Debrecen, tőle jobbra Hosszúpályi.  Zömében nem fehérek járnak arra.

***

Egy szó szerinti idézet az Index cigánytopicjából:

Figyelem, újabb álláshirdetés ONtopikoknak [cigányoknak]:

http://index.hu/politika/belfold/hjkhkj3246/:

"A roma fiatalok jelentkezését is várják hivatásos készenléti tűzoltónak a tűzoltóságok - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedden egy romavezetők számára rendezett budapesti tanácskozáson.

Dobson Tibor az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium rendezvényén az Országos Cigány Önkormányzat vezetői előtt arról beszélt: várják azoknak a 35 év alatti, legalább szakmunkás-bizonyítvánnyal rendelkező férfiaknak a jelentkezését a tűzoltóságokon, akik kedvet éreznek a hivatásos tűzoltói munkához.

A felvétel során előnyt jelent az érettségi, illetve a C-típusú vezetői engedély - tette hozzá. A feltételek közé tartozik az is, hogy a fiataloknak szigorú fizikai, pszichikai és egészségi követelményeknek is meg kell felelniük. "

Érdekes, mintha egy jelentéktelen kritériumot kihagytak volna a cikkből:

http://www.tuzoltosagbp.hu/allj.php :

"Az érvényben lévő szabályok szerint hivatásos tűzoltói szolgálatra jelentkezés feltételei a következők: 18-35 év közötti életkor, magyar állampolgárság, Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ által kiállított igazolás a katonai egészségügyi minősítésről (aki volt katonai sorozáson), orvosi, pszichikai, fizikai alkalmasság, büntetlen előélet, szakmunkásképző (műszaki jellegű végzettség) iskolai végzettség."

Na most akkor hogy is van ez? A Zindex nagyvonalúan szelektál a felvételi kritériumok felsorolásánál, vagy a Tűzoltóság tesz ugyancsak nagyvonalú kivételt a felvételi követelményeknél (romák esetén fittyet hány a joxabályokra)???

Kuruc.info – Arppi S.