Annyi infó, hír jön, hogy alig bírjuk feldolgozni... emiatt jelentetjük meg mai második cigánytémájú, összevont hírcsokrunkat.

Szurkálással fenyegette diáktársait

Szurkálással fenyegette meg osztálytársait csütörtök délelőtt az egyeki általános iskola egyik negyedik osztályos tanulója - erősítette meg a Napló információját Magyari Kálmán, az oktatási intézmény igazgatója.

"Az intézményvezető az ügy további részleteibe is beavatta lapunkat: - A diák a szünet végén beállt a tanterem ajtajába kezében egy bicskával és közölte a bentlévőkkel, hogy ő most mindenkit megszúrkál.

Az ügyeletesek gyorsan elkapták a diákat, kárt nem tett senkiben, a kést lefoglaltuk. Az esetet jeleztük a gyermekjóléti szolgálatnak, ugyanakkor kértük, indítsák el a gyermek intézeti elhelyezési eljárását.

Az iskolában történtekről pénteken tájékoztatjuk a rendőrséget és ott informálódunk, hogy az oktatási intézménynek van-e további tennivalója az esettel kapcsolatban.

Magyari Kálmán elmondta azt is, hogy a szurkálással fenyegetőző gyermeknek korábban is voltak már magatartásbeli problémái, továbbá az iskolában nem ez az első eset, amikor kést vesznek el diáktól."

(haon)

Kuruc.info: Mai kvízkérdésünk: hány éves a negyedikes ork?

***

Ma reggel adtunk hírt arról, mi is történt Putnokon: igen, az általunk eltartott cigányok csak úgy passzióból, jódolgukban, nyomorékra verték a város 70 éves díszpolgárát, Szombati Lászlót. A településsel kapcsolatban időközben rábukkantunk a lap PDF-változatára (amelyet sajnos a Google nem talál); idézzük az októberi szám 7. oldalon található cikkét.

"A hír mindenkit megdöbbentett, a putnokiak villámgyorsan adták, s adják tovább a legfrissebb információt egymásnak a Szombati László ellen elkövetett rablásról, a sérült állapotáról. 

A tiszteletben álló, a város díszpolgári címét közelmúltban elnyerő idős férfit, akit a legtöbben közvetlenül Laci bácsiként szólítottak . brutális módon megverték, kirabolták.

Mintha nem is Magyarországon történt volna, gyenge nyugati filmekre emlékeztetően csuklyával álcázva, az éj leple alatt galád módon ütlegelni kezdték, s élete nem a támadók jóindulatán múlott.

A közelmúltban az ország más helyeiről is érkeztek hasonló hírek, agyonverték a pénzszállító őrét, a fideszes debreceni képviselőt, szülő életveszélyesen bántalmazza védtelen gyermekét. Mi vezethet ekkora brutalitáshoz, az állati ösztönök elszabadulásához? - teszik fel egyre többen a kérdést. Mi okozza az erkölcsi gátak szétzúzását, az indulatok elszabadulását?

Valami egyre inkább nincs rendjén , ezt látjuk többen is. Mindent áthat az agresszió. A mindennapjainkban jelen lévő televízió ezt ontja magából kérlelhetetlenül. Nő a munkanélküliség, a családok ellehetetlenülése, elkeseredettsége, a szociális és etnikai (Kuruc.info: a sorok között megbújva azért itt IS feltûnik a lényeg – a támadók hovatartozása. Igen, orkok voltak.) feszültség. Többször gyengének érezzük az igazságszolgáltatás szankcióit, nem érezzük megfelelőnek a magántulajdon védelmét, egyre bizalmatlanabbak vagyunk egymás iránt, s a kudarcokat látva kilátástalannak érezzük a harcot a bûnözőkkel szemben.

De magyarázat-e mindez a történtekre, esetünkben a két támadó cselekedetére, akik csak azért hagyták ott áldozatukat, mert halottnak hitték?

Az eset után eluralkodott a félelem az itt lakókon. Azóta gondosabban zárunk be ajtót, ablakot, éberebb lett mindenki. Sajnos már nem tyúktolvajlással, csatornalopással stb. állunk szemben, hanem személyes biztonságunkat, családtagjaink épségét féltjük a magukból kivetkőzőktől(Kuruc.info:  azaz a “magukból kivetkőző” cigányaink már nem elégednek meg holmi tyúklopással. Ma már a rablást megtetézik egy kis gyilkolással, rokkantra, holtra veréssel.)

Egerszegi Márta


A 100% rokkantra lincselt Szombati László – még az eset előtt


A témával foglalkozó másik PDF doksi ITT található (szintén 7. oldal).

Érdemes elolvasnunk a 12. oldalon található interjút (Változás a putnoki rendőrörs élén) is, amelyben a cigányságra, a cigánybûnözésre utaló kulcsszavak mind megtalálhatók. Ebből idézzük a legfontosabbat:

Jól ismered a térség bûnügyi helyzetét. Hátrányos helyzetû régióban élünk, sok a munkanélküli, felüti fejét a kilátástalanság. Ezek többeket a bûnözés irányába vezethetnek. Nem riaszt ez téged?

Köztudott, hogy ez a térség az egyik legelmaradottabb az országban, és megvannak a maga sajátos problémái. A klasszikus értelemben vett közbiztonság fenntartása itt nehezebb feladatot ró a rendőrségre, de hát ezt tudtam, és évek óta tapasztalom. Ez persze egyfajta kihívás is. ”

Hátrányos helyzet, munkanélküliség, kilátástalanság, amely “többeket” (na vajon kiket?) a bûnözés irányába vezethetnek.

Olvassuk el a lap 13. oldalán levő Kék híreket is. Kábellopás, “megélhetési” (értsd: dohány és szeszesital – vajon ezt “eszik” kenyér helyett az orkok? Mert a szlovák ún. “éhséglázadás” során is ezeket fosztogatták, nem a kenyeret és az alapvető élelmiszereket) boltkifosztás, bántalmazás ésatöbbi – mind-mind tipikus romasport.

Azt hiszem, Szombati László indokolatlan megnyomorítása még egy alapos ok arra, hogy ne tétovázzunk, amikor, az inga visszalendültével (amely könyörtelenül bekövetkezik)...

Végezetül: Putnokkal kapcsolatban még érdekes a demográfia, ill. a szoc. támogatások összetétele:

Állandó lakosok száma: 7.604
0-3 éves 436
4-5 éves 202
6-14 990
15-18 457

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők száma: 1173 fő/10.495 eFt (tízmillió Ft havonta, adófizetői zsebből, mind putricigányzsebbe)
Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás 1875 fő/1875 eFt
Átmeneti segély 1079 fő/3301 eFt
Normatív étkezési támogatás 610 fő/20.764 eFt

Azaz: a lakosok számának 21%-a (1628) 14 éven aluli putris. Ezek nagy többsége rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül (amely, mint már említettük, havi 10 milliós segílykekiadást jelent). Ezen két tényből is már sejthető, hogy biza, ezek bizony orkok, és nem nyugdíjaskorban szülő fehérek. Fehér lassan már csak nyugdíjas lesz arrafelé... Már amíg a cigányok meg nem ölik. Passzióból, mert nekik az úgy jó.

***

Következzék a boon.hu-nak a gadnai gyilkossághoz (is) kapcsolódó híre:

"Összefogást sürgetnek az erőszak megelőzéséért

A gadnai gyilkosság apropóján, a hasonló esetek elkerülése érdekében sajtótájékoztatót hívott össze Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Fidesz-MPSZ alelnöke, országgyûlési képviselő és Gergely Zsolt, a megyei közgyûlés alelnöke.

Az alelnök asszony elmondta a felháborító eset számára az utolsó csepp volt a pohárban, a mostanában elharapózott egyedülálló, idős emberek ellen elkövetett brutális támadások sorozatában. Megkereste Bajnai Gordon, Önkormányzati és Területfejlesztési, és Lamperth Mónika Szociális és Munkaügyi minisztert és pártpolitikán túllépő, halaszthatatlan intézkedéseket javasolt, melyre a miniszterek fogadókésznek mutatkoztak. (Kuruc.info: hahaha, megnézzük, mit tesznek a szocionisták. Semmit. Ahogy a múltkor is kerek-perec visszautasították azt a felvetést, hogy a jelenlegi, a munkakerülést és a degeneráltpurdé-gyártást bátorító segílykerendszeren változtassanak.) A megyei alelnök kifejtette: a megyei rendőr-főkapitányság szakértőivel olyan bûnmegelőzési programot dolgoznak ki – szociális ellenőrző szolgálat, jelzőrendszer kialakításával – amellyel elejét lehet venni az ilyen típusú bûncselekményeknek.

Kuruc.info: Milyen társadalom az, ahol védeni kell az időseket, és nem tisztelni/segíteni Őket? Van egy sejtésünk: olyan, aminek egy (egyelőre kisebb) része nem érzi ugyannahhoz a kultúrkörhöz tartozónak magát.

***

Ugorjunk. Indexes kommentár Csörnyeföld polgármesterének ügyéről:

“Nálunk is volt ilyen: egy garázda ciegánygyerek fülét egy idős asszony megcsavarta, utána irány a kórház, röntgen, látlelet, és próbáltak följelentést tenni. Persze a kórházban röhögtek egy jót az orvosok. A legfontosabb mondat persze szépen elsikkad, erről semmi sincs írva: ...saját fia védelmében, akit - más társaihoz hasonlóan - a roma gyerekek folyamatosan terrorizálnak.”

***

Végül, idézzünk a C-PRESS-ről, amely portállal kapcsolatban EZT az új Bombagyár-bejegyzést érdemes elolvasni a mi első, a Bombagyárból linkelt cikkünk mellett. Lássuk az ITTENI cikket. Valószínûleg nem olvasták át eléggé (ahova Tini Chris-“kvalitású”, félanalfabéta  “újságírók” írnak, nem csoda), amikor átvették a szoljon.hu-ról, ezért kerülhetett ki a C-PRESS-re. Különben kizárt dolog, hogy leközölte volna a cigányság felelőssége elismerésének (amit ez a cikk tesz) még a látszatát is kerülő C-PRESS.

Az interjút már egyszer lehoztuk (amikor még csak a szoljon.hu-n szerepelt)). Most, hogy a C-PRESS is ((számukra) felelőtlenül és meggondolatlanul, hiszen pont az ő “védekezésüket” zúzza porrá) átvette, a régi cikket kicsit editáltuk, immár a legfontosabb gondolatok kiemelésével, ill. kapcsolódó anyagok linkelésével. Igen, egy “kiugrott” roma vall a putricigányokról, és kendőzetlenül elmondja lesújtó véleményét.

Kuruc.info - Arppi S.