2019. március 19., kedd, József, Bánk napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:33 A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely a harmadik gyermektől minden családtámogatást munkához kötne07:42 Amerikai iratok mutatják be, hogyan vezették meg a kétkulacsos Horthyékat a szövetségesek, hogy kiprovokálják a német megszállást07:32 Új buszjáratokat indít a BKK a 3-as metró déli szakaszán06:54 Oroszországban mostantól büntetik az álhírterjesztést21:31 Putyin hadászati bombázókat küldött a Krímbe21:16 Leváltják a párizsi rendőrfőnököt19:57 Volner: "a Mi Hazánk Mozgalom ajtói zárva vannak a nácik előtt"19:31 Fellélegezhetünk: "családi okokból" lövöldözött Utrechtben a három embert megölő török - elfogták18:54 Együtt aggódott a parlamentben a Jobbik és a Gyurcsány-párt az EU-tagságunkért17:55 Csak a gyógyszertárig kellett volna az autó, de ezek a rendőrök nagyon rugalmatlanok16:50 Felfüggesztették a választási csalással gyanúsított jobbikos mentelmi jogát, egy DK-s a "védelmére kelt"16:32 Kiöltözött a tárgyalására a chemnitzi késelő16:21 TEK: vonattal jött Magyarországra az ausztrál tömeggyilkos16:13 Nyugat-Európába látogat a kínai elnök15:50 Részeg anya okozott halálos balesetet Kiskunmajsánál, lánya árván maradt
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés, Videók :: :: Hozzászólások

Így csaptak le a turai cigány drogbandára - a trágya alatt is kincs volt

Az akcióban háromszáz kommandós, nyomozó és rendőr együttműködését kellett összehangolni. Az új pszichoaktív szerekkel kereskedő társaság tagjainak esélyük sem volt a szökésre. A Kékfény riportja.
Kiemelt rendőri készültség volt Gödöllőn, miközben a drogterjesztéssel gyanúsított turai banda előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság. A rendőrség arról értesült, hogy 150–200 rokon és barát tart a helyszínre. A bíróság épületében – szintén nagy biztonsági készültség mellett – öt megbilincselt cigányt vezettek.
A Pest megyei Turán élő férfiak és családjuk érthetetlen meggazdagodása sokak szemét szúrta, a szóbeszédek pedig a nyomozókhoz is eljutottak – mondta a Kékfénynek Gödöllő rendőrkapitánya, Lajmer György. Elmondta, ilyen mennyiségű pénzhez munka nélkül a dizájnerdrogok kereskedésével lehet csak hozzájutni.
A turai banda Kínából rendelt kábító hatású új pszichoaktív szert, az úgynevezett krétát, majd kiporciózták és eladták. A rendőrség két éve figyelte a bűnbandát, végül múlt kedden, március 5-én ütöttek rajtuk.
A legideálisabbnak ítélt időpontban, a legsikeresebb módon kellett az akciót végrehajtani – hangsúlyozta a rendőrkapitány. Az akcióhoz éjjel kettőkor gyülekeztek a gödöllői nyomozók, a készenléti rendőrök, a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai és a terrorelhárítás kommandósai is. Összesen háromszáz egyenruhás indult Turára.
Az akciót feltűnés nélkül, pontosan meg kellett szervezni, hogy ki honnan támad – mesélte az akciót vezető Lajmer alezredes. Hat családi házban egyszerre akartak rajtaütni, még mielőtt érkezésük híre terjedni kezd. Hajnali 4-kor kezdődött meg az akció.
Az egységek előre felkészültek, pontosan tudták, melyik ház földszintes, hol van tetőtér, pince vagy padlás, ahol elbújhat valaki, arra is számítaniuk kellett, hogy a bűnözők fegyvert használnak.
Miután a rendőrök meggyőződtek arról, hogy nincs veszély, a kutatóegységek szétszéledtek az épületben. Egy csapat drogot keresett, a másik csapat – a Vagyon-visszaszerzési Hivatal nyomozói – olyan értéktárgyak után kutatott, amiket a bűncselekményből szerzett pénzből vásárolhattak a tulajdonosok.
Nagy Ágnes, a Vagyon-visszaszerzési Hivatal vezetője elmondta, 12 értékes lovat, nagy mennyiségű készpénzt, ékszereket, festményeket, étkészletet, bútorokat foglaltak le és szállítottak el az ingatlanról, illetve hét darab nagy értékű gépjárművet.
A bűncselekménnyel szerzett vagyon az államra száll
Az elmúlt időszakban a Vagyon-visszaszerzési Hivatal nyomozói kábítószeres ügyekben dolgoznak leggyakrabban, mert itt gyűlik fel a legnagyobb zsákmány az elkövetőknél – mondta a Nagy Ágnes. Hozzátette: fontos, hogy elkobozzák a kábítószer-terjesztéssel szerzett vagyont azért, hogy esetleges szabadlábra helyezésük után ne tudják újraépíteni a felszámolt hálózatot.
Sokan felélik a bűnnel szerzett pénzt, mások rejtegetik, de a hivatal nyomozói jól ismerik ezeket a trükköket, a többségét nem is árulják el. A lefoglalt milliók azonnal az úgynevezett bűnjelkezelési számlára kerülnek befizetésre, az értéktárgyakat pedig a jogerős ítélet után végrehajtóval elárverezik, és minden az államra száll.
Egyre több drogbandát számolnak fel
Az utóbbi időben látványosan megnőtt a bebukó drogbandák száma. A turai akció is egy sikersorozat része: tavaly augusztus óta tíz helyszínen hajtottak végre rajtaütést az egyenruhások, például Szolnokon, ahol a rendőrség történetének eddigi legnagyobb fogását, 11,5 kilogramm dizájner drogot foglaltak le.
Az új pszichoaktív anyagok 2010-ben jelentek meg Magyarországon, legtöbbször az árusok sem tudják, miféle keverékanyagot adnak el a fogyasztóknak.
A turai drogbanda éveken át terített, öten most előzetes letartóztatásba kerültek. Mint kiderült gyermekek is voltak rendszeres vásárlóik, és a terjesztőhálózatukban is „dolgoztak”. A rendőrségi akciók tovább folynak, újabb letartóztatások várhatók. A Kékfény információi szerint a drogbárók valamelyik szomszédos országból irányíthatják a magyarországi drogkereskedőket.
(Híradó)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready