2019. július 18., csütörtök, Frigyes, Szemőke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:26 Irán újabb tankhajót foglalt le a Hormuzi-szorosban12:55 Négy és fél évet kapott a troli vezetőjét megkéselő "dohányos"12:31 Rabszolgatartó családot tartóztattak le Zalában12:04 14 éves lányt ütött meg és rabolt ki egy 18 éves Kiskunhalason11:40 A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására11:18 A gazdi szerint nem nagy ügy a csókakői rottweilertámadás, majd kifizetik - rendőrautóval és börtönőrnek öltözve akarták visszalopni a kutyát10:57 A fideszesek átírták a törvényt, könnyebb lesz kibújni a bűnszervezet vádja alól10:41 Salvini cigányokat telepítene ki, a Mérce és a 444 szomorú10:27 Fél óra alatt háromszor esett ki a villamos kereke Romániában10:11 A Fidesz és a Jobbik Békéscsabán is ugyanazt a polgármester-jelöltet támogatja09:41 Ejtették Kevin Spacey ügyében a szexuális zaklatás vádját Massachusettsben09:00 Nem elég, hogy fideszes, nem elég, hogy cigány, még ezzel fejelte meg08:42 Zöldszüret, a késői abortusz: azért fizetnek a gazdáknak, hogy a földre szüreteljék a szőlőt08:17 Szijjártó boldog, hogy újra teljes gőzzel nyalhatunk a jenkiknek, és amiatt mentegetőzött, hogy orosz gázt kell vásárolnunk07:46 Az amerikai képviselőház elutasította a Szaúd-Arábiának szánt fegyvereladásokat - de ez nem jelent Trumpnak akadályt
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés, Publicisztika :: :: Hozzászólások

Tanulnak a cigányok a liberális "jogvédőktől": Kamarásék betiltatnák a cigánybűnözés szót - és a pártot is, amely használja

Biztosan sokan emlékszünk még Kamarás Istvánra, ő Vona Gábor jó barátja, „pártja”, az Opre Roma volt az, amely megfogalmazta célul az önálló cigány tartomány létrehozását, bármit is jelentsen az. Úgy tűnik, ez a terv elhalt, még „rapper Gábor” sem tudta számukra kivívni, így új terepre merészkedtek.
Zoom
Kamarás István (fotó: Fb)
Korábban nyílt levél formájában többek között én magam is jeleztem Kamarásnak, hogy a magyarság és a cigányság között akkor indulhat el a valódi párbeszéd, ha létrejön egy olyan felelős vezetőréteg, ha úgy tetszik, cigány értelmiség, amely önkritikus módon beismeri, ennek függvényében pedig foglalkozik a cigánybűnözés problematikájával.
Sajnos Kamarásék ezt nem igazán értették meg, ámbár valóban foglalkoznak a témával. Csak éppen teljesen fordítva ülnek a lovon. Mindenki épülésére, változtatás nélkül, alább olvasható közleményük:
Közlemény!
A szélsőségesek által rendszeresen használt 'cigánybűnözés' szó okán megkereséssel fordultunk a rendészeti, igazságügyi szervekhez! Az ORFK és a BM után, most az Igazságügyi Minisztériumtól kaptunk választ! Azt kértük, hogy foglaljanak állást a 'cigánybűnözés' szó kapcsán arról, hogy:
- a szó használata alaptörvénybe ütközik-e?
- nyílvántartják-e a hatósági eljárásokban résztvevők származását?
- a szó használata alkalmas-e a közösség elleni izgatásra, uszításra, gyűlöletbeszédre, általánosításra?
- egy pártnak van-e joga ahhoz, hogy bűntetlenül használja e kifejezést Magyarországon?
- törvényesen működhet-e egy párt, amely a 'cigánybűnözés' szót használja?
Az Igazságügyi Minisztérium, a napokban megküldött válaszában arról biztosított bennünket, hogy kérdéseinkkel érdemben kíván foglalkozni és hamarosan megküldi állásfoglalását!
Zoom
Nos, miután konstatáltuk, a magyar nyelvi kereteket finoman szólva is rugalmasan kezelő (ennyi durva helyesírási hibát véteni ilyen rövid szövegben, igazán megsüvegelendő!) közlemény miről is szól, próbáljunk meg nekik segíteni.
Több szem többet lát alapon, talán segítségükre lehetünk, ha mi, érintettek is megválaszoljuk kérdéseiket, ámbár a fenti szervek nevében megszólalni valóban nem vagyunk illetékesek, nem is akarjuk elvenni kenyerüket. Némi szórakozás jusson nekik is.
A rendőrség teljesen nyilvánvaló, hogy rendelkezik olyan információkkal, hogy mely bűnelkövetési módok döntően kikhez tartoznak, ez már csak annál is inkább így van, hiszen bőven van tapasztalatuk. Ezen nem lepődhetünk meg túlságosan. De egyébként a cigánybűnözők számtalan esetben hozzák fel a maguk védelmére „enyhítő körülményként” a „szociokulturális” környezetüket, származásukat. Illetve, vajon a magukat romának vallóknak hány százaléka ült már börtönben? De sok más kritérium alapján is kimutatható statisztika.
Zoom
Fordítsuk meg a fő kérdést viszont, hogy egy pártnak joga van-e használni a cigánybűnözést kifejezést. Akkor, amikor Magyarországon tombol egy olyan bűnözői szubkultúra, melynek gerincét a cigányság adja, ahol az erőszak öncél és nem eszköz, ahol idős magyarok ezreinek kell rettegnie nap mint nap, akkor egy magyar érdekeket képviselő pártnak joga van-e erről hallgatni?
Semmiképpen sem!
Tehát továbbra is azt tudjuk javasolni Önöknek, ahelyett, hogy ilyen óvodás kérdésekkel zaklatnák az ORFK-t és a BM-et, tartsanak önvizsgálatot.
Persze látom ám, hogy mélyebb vizekre is eveznek, ugyanis pár bejegyzéssel alább ez ütötte meg a szememet:
Figyelem! Főpolgármester- jelölt kerestetik! A budapesti főpolgármesteri jelöltséghez keresünk cigány származású jelentkezőket! Kizárólag Heves megyei, Nógrád megyei, Borsod megyei vagy Szabolcs megyei cigányember jelentkezését várjuk! A budapesti főpolgármester kizárólag észak-magyarországi cigányember lehet! Jelentkezni itt a facebookon lehet privátban vagy az opreromapart@gmail.com címen!
Zoom
Íme a feltételeknek megfelelő főpolgármester jelöltek
Ez az! Hát itt az eredője minden problémának a fővárosban… Önök az asztalra csaptak és megmondták: Budapest főpolgármestere kizárólag észak-magyarországi cigány lehet! Erre mondják, hogy sírva röhögés. No, de csöppet nem kirekesztő faji alapon ez a kritérium? Erről nem kérdezik meg a fent említett szerveket?
Lantos János – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready