„Az ígéret hangzatos ígéret maradt, a cigányság csak addig érdekes, míg szavaz” – mondta Nyisztor Ferenc, Nyírmihálydi polgármestere az MNO-nak. A hepatitisjárványról és a WC-hiányról hírhedt falu első embere elmondta: maradtak a tavaly nyári állapotok, továbbra sincs több család udvarán illemhely, hiába ígért fűt-fát, támogatást többek között Horváth Aladár esélyegyenlőségi biztos is.
„Nem történt előrelépés, ugyanott tartunk, semmi nem történt” – szögezte le Nyisztor Ferenc polgármester az MNO-nak. Hiába ígérte Horváth Aladár esélyegyenlőségi biztos az ingyenes vízbevezetést, nem történt semmi, Hajdú-Bihar megyéből sem érkezett meg az ígért 400 000 forint – tette hozzá.
A polgármester elmondása szerint a régiós munkaügyi központ vezetője azonban azzal kereste meg, hogy lehetőség van 70-80 cigány ember foglalkoztatására a körülmények javulása érdekében. „Dolgozni ezek nem akarnak, 45-en vállalták el a munkát” – tette hozzá Nyisztor. (Kuruc.info: Kedves Olvasóink! Amint látják, munkalehetőség van. A cigány mégsem dolgozik. Ez megint egy bizonyíték – a sokból. [Az előzőekre példát ITT és a cikkből visszafelé mutató linkeken talál az Olvasó.] Ezek után megkérdeznénk az orkokat védő cigányfaj- és -bűnözővédőket, hogy ezen, balliberális lapok által (is) közölt tények fényében valóban igaz-e az, amit hazudnak, hogy ti. szegíny romákok dolgoznának, ha lenne munka?!) A közigazgatási hivatal vezetője is ígért anyagi támogatást a településen nagy gondot okozó kóbor kutyák befogására, ugyanis a nyíregyházi sintérek csak 15 000 forintért tüntetnék el a veszélyes állatokat, amire Nyírmihálydinak nincs pénze – mondta a polgármester.
Nyisztor kifejtette, nem tud mit tenni, nyáron a helyzet javítása érdekében megtiltotta azoknak a cigányoknak a segélyek felvételét, akik nem teszik rendbe a portájukat, nem ásnak maguknak illemhelyet, azonban ez az intézkedés a kisebbségi ombudsman szerint szabálytalan. Kállai Ernő vizsgálatot is kilátásba helyezett az üggyel kapcsolatban. „Kállaival nem foglalkozom, felajánlottam neki, saját fizetésemből fizetek neki, csak jöjjön, nézze meg, mi történik itt” – szögezte le a település első embere. Kállai Ernő az MNO megkeresésére még nem válaszolt.
(MNO)