"Késelés a fővárosban - életveszélyesen sérült az őr

Budapest - Egy zártkörű rendezvényre akart bemenni az a négy férfi, akik közül az egyik leszúrta a biztonsági őrt vasárnap hajnalban Budapesten.

Egyelőre annyit tudni, hogy a fiatalok fél kettő körül szerettek volna bemenni a III. kerületi Csemete utcai szórakozóhelyre, ahol zártkörű rendezvényt tartottak.

A biztonsági őr nem akarta beengedni őket, ezért kezdtek dulakodni. Egyikük megszúrta az őrt, aki életveszélyesen megsérült. A szurkálókat még keresik a rendőrök."

Kuruc.info: figyeljük meg: a klub “zártkörű rendezvényként” működött. Azaz: cigányok kitiltva, polkorrekten megfogalmazva, úgy, hogy a cigányfaj- és -bűnözővédők ne köthessenek bele. Lásd még: Jászapáti kocsma. Ezért késeltek a kitiltott orkok.

(haon.hu; másik link;  ez utóbbi nem említi meg az árulkodó zártkörű rendezvény kitételt. Talán nem véletlenül. Hiába, Bárdos András nevezetes nyilatkozata óta tudjuk, mi a helyzet.)

***

Nézzünk egy tegnapi gyilkosságos hírt az erősen cigányfertőzött Nagykanizsáról.  Ahogy már annyiszor hangsúlyoztuk (legutoljára ITT), a cigányok általában a szimpla rabláson felül ki is végzik az otthon tartózkodó áldozatokat, különösen, ha az idős és/vagy védekezésképtelen. Nekik ez okoz gyönyört, úgy látszik. Vagy csak a “kultúrájuk” része?

"Meggyilkolták az idős embert?

Holtan találtak hozzátartozói szombaton egy idős férfit Nagykanizsán; a rendőrség szerint felmerült az idegenkezűség gyanúja.

A 81 éves férfit, aki egyedül élt, lakásában találták meg családtagjai - tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A nyomozás érdekeire hivatkozva Takács Csaba többet nem közölt a feltételezett gyilkosság körülményeiről."

***

"Tizenhét évesen rabolt Nyíradonyban

Nyíradony - Rablás történt a hét derekén egy nyíradonyi utcán. Támadója a nyakláncát és a gyűrűjét követelte egy 22 éves fiatalembertől, aki nem engedett.

Erre a tettes többször megütötte és 190 forintot kivett a pénztárcájából. A nyakláncot is le akarta ráncigálni róla, ami azért nem sikerült, mert egy arra járó megzavarta.

A fiú a helyzetet kihasználva elfutott, viszont a rendőrséget csak másnap értesítette. A személyleírás alapján gyorsan azonosították a rablás gyanúsítottját, egy 17 éves nyíradonyi kamaszt. Miután beismerő vallomást tett, a rendőrök őrizetbe vették, illetve kezdeményezték előzetes letartóztatását."

***

"Elzavarta a néni a táskájára pályázó suhancokat

Pécs | Két ismeretlen fiatalember vasárnap este Pécsett egy idős asszonyt támadott meg. Megkísérelték kitépni a kezében tartott táskáját, ám a néni nem hagyta magát, végül megfutamította a rablókat."

***

Jászárokszállás:

Rézcsöveket lopott. 600 db 6 mm-es negyedcolos szeleppel szerelt rézcsövet lopott el egy férfi egy jászárokszállási cég üzeméből. Az elkövetőt a rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták.

Jászberény:

Szombaton közúti ellenőrzés során bukott le. A rendőr egy Lada személygépkocsit és annak sofőrjét vonta ellenőrzés alá. Hamarosan kiderült, hogy a Ladán elhelyezett rendszám egy Polski Fiat-ra van kiadva. A Lada eredeti rendszáma pedig ki van vonva a forgalomból. A férfi ellen egyedi azonosító jel meghamisítása miatt indult nyomozás.

Kisújszállás:

Szombaton reggel bejelentést tett a rendőrségre egy kisújszállási lakos, miszerint valakik bejutottak a házának alsóépületébe, ahonnan 38 kg sertéshúst és egy női kerékpát elloptak. A rendőrök a vasútállomáson felfigyeltek két személyre, akiknél egy női kerékpár és több kg fagyasztott hús volt. Hamarosan kiderült, hogy a két karcagi férfi követte el a lopást. A sértett kára megtérült.

Tiszapüspöki:

A jó szomszéd. Két fiatal fiú feltört egy hétvégi házat Tiszapüspökiben szombaton a déli órákban. A tulajdonosnak szerencséje volt, mert a szomszédos hétvégi ház tulajdonosa tetten érte és a járőrök kiérkezéséig visszatartotta őket.

***

Újabb útonállókat fogtak el a miskolci rendőrök. Ezúttal két húsz és egy huszonhat éves fiú támadott meg nőket a nyílt utcán - nyilatkozta Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A támadók, miután leszakították a nők válltáskáját, elrohantak vele.

A három megtámadott nő közül kettő nyolc napon belüli sérülést szenvedett, egy asszonyt pedig combnyaktöréssel (Kuruc.info: ha valaki nem tudná, ez különösen időskorban rendkívül veszélyes, sokszor halállal végződő törésfajta. Köszönjük, orkok! Biztos megérte egy ember esetleges, a törésen keresztül bekövetkező halálát az, hogy aztán többet ihassatok és játékgépezhessetek, mi? Mocskok. De visszaleng még az a bizonyos inga, ne féljetek.) szállítottak kórházba. Két hete ugyancsak Miskolcon tizenéves útonállókat helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság. A három fiú néhány napon belül több gyereket és fiatalkorút rabolt ki a nyílt utcán. Volt olyan gyerek, akit szabályosan levetkőztettek a támadók és eltörték a könyökét is. Az elrabolt értékek egy részét eladták; a pénzt pedig alkoholra és játékgépre költötték (Kuruc.info: hát igen, ez a “megélhetési bűnözés”, ugyebár. Alkoholra és a játékgépre kellett nekik a pénz. Alapvető élelmiszerek, ugye?). A 16, 17 és 19 éves útonállókat börtönbe zárták.”

Kuruc.info - A.S.:  Én naív meg azt hittem, hogy kenyérre, meg tejre kellett. Az anyja nyilatkozott ennek a kis 16 (TIZENHAT!) éves (!) általános iskolásnak (!), hogy hát ők nem is gondolták volna, meg a szokásos sablon szöveg. Meg hogy mennyire szererti a kistesója, meg hogy hiányzik neki, stb.

Hát kérdezem én, hogy a bátyusnak eszébe jutott-e, hogy a rabolt pénzből vegyen a kistesónak valamit? Egy pár kesztyűt, cipőt, ilyesmit?

***

"Vasárnap hajnali két órakor Soltszentimrén három férfi hatolt be egy tanyára, ahol egy négy fős család lakott. Álmukban rájuk rontva megkötözték őket, majd értékeiket követelték.

A család ellenállt, ezért az 57 éves apát és fiát bántalmazni kezdték. Végül összeszedték amit találtak, majd magukhoz véve az autót, egy Skoda 120-as gépkocsit -aminek a rendszáma BDK-073- elmenekültek.

A Kiskőrös Rendőrkapitányág nyomozást rendelt el rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt."

***

Következzék egy régebbi cikk Gadnáról – tudjuk, ahol a cigányok lemészároltak egy 88 éves nénit pár napja. Ez a súlyosan cigányfertőzött falu nem egy leányálom, az biztos. De miért veri fel a gaz? Miért nem megy el közmunkára még az sem, akinek lehetősége lenne rá, mert "munkanélküli"? Hogyan lehet segíteni valakin, ha saját magán sem akar? Mindig a szokásos dolgok jönnek elő...

"Önemésztő falu

"Az apró piros pötty mögött a valóságban három kicsi utca húzódik meg, a házsorok végén gyommal felvert földek, a dombtetőn üres templom. Iskola nincs, a kocsma már régebben bezárt, egy ideje a környező településeket járó mozgóbolt sem áll meg.

A munkanélküliség kilencvenszázalékos. Amikor a posta bezárta a helyi kirendeltségét, azt hitték, teljesen magukra maradtak, pedig azzal még nem volt vége. Papjuk két éve áthelyezését kérte egy másik faluba. Egy csapat gyerek iskolakerülővé vált, házakat bontottak szét, mindennapossá váltak a kisebb lopások. A polgármester levelet írt a görög katolikus egyházmegye püspökének, adjon másik papot, mert nagy szükségük lenne lelkipásztorra.

Nem kaptak."

"Lakatos Dezső önkormányzati képviselő maga is közmunkából és segélyből él. Azt mondja, vannak napok, amikor a nyolc közmunkásból csak ketten jelennek meg dolgozni, a többiek már arra sem veszik a fáradságot, hogy reggel nyolcra odamenjenek a hivatalhoz."

"- Bezáródott a falu - mondja Szemán Emil. - Aki lecsúszott, magával rántja a többit is. Néhány évvel ezelőtt még művelték a földeket, állatokat tartottak. Mára mindenki feladta. A krumpli, a zöldség beérés előtt eltűnt. A gazdák egyre-másra arra ébredtek, hogy egész évi munkájuk után csak böngészni tudnak a saját földjükön. A pincéket végigfosztogatták, ma már senki nem tart semmit a házon kívül, ami mozdítható lenne. Vasárnaponként a felsővadászi pap jár át misézni, a hívők azonban felváltva mennek a templomba, valakinek mindig otthon kell maradnia, nehogy betörjenek. Míg volt papunk, legalább a gyerekek visszafogottabbak voltak, látszott, hogy foglalkozik velük, tanítgatja őket. Mert amit otthon látnak, az sok mindennek nevezhető, csak sikeres és követhető példának nem."

Ugyanaz megy, mint Mátraverebélyen. (Az ottani cigányterrorral foglalkozó cikkünk ITT van.)

"- Három vagy négy éven át mindent megtettem a falu békéjéért - mondja Szemán Emil. - Minden bűncselekményt jelentettem a rendőrségen. Egyszer szégyenszemre meg kellett kérdeznem a szikszói bíróságon, hogy melyik ügyben jöttem tanúskodni, mert azt sem tudtam, éppen miért idéztek be. A legnagyobb baj az volt, hogy az emberek csak nekem mondták el, mit láttak, tanúskodni már nem mertek. Nekem azonban feltett szándékom volt, hogy azt a három embert, aki a betörések hátterében áll, börtönbe juttatom. Még arra is hajlandó voltam, hogy saját zsebből fizessek a vallomásokért. Azt mondtam az illetőnek, kap ötezer forintot, ha a rendőrségen jegyzőkönyvbe mondja, kit látott betörni az óvodába.

A polgármester azt mondja: a három férfit végül sikerült börtönbe juttatnia, de közben egyikük rátámadt az utcán, megütötte és összerugdosta. Mindez 2001-ben történt. Az ügyben jogerős ítélet azóta sem született."
Kapcsolódó cikkek: Tényleg nincs munka a cigóknak? Dehogynem ; Nyírmihálydi: budi nincs, dolgozni nem akar a cigány ; Tevel polgármester-asszonyának nyilatkozata

***

Rendőrök és kutyák őrzik a tárgyalótermeket

"Ma már egyre gyakoribb látvány a bíróságokon, hogy golyóálló mellénybe öltözött kommandósok, rendőrök hatalmas rotweillerekkel, németjuhászokkal őrzik a rendet. Egyre többen vannak ugyanis, akik fittyet hánynak a tárgyalótermi fegyelemre. Egy most zajló per egyik vádlottja például szinte lehetetlenné tette – tudatosan – hogy rendben le lehessen folytatni a tárgyalást. Percenként közbekiabált, kioktatta a bírót, a védőt, még a hallgatóság is kapott néhány "kedves szót", röpködtek a trágár kifejezések. Eközben a két rivális család tagjait a folyosón el kellett különíteni és rendőrökkel őriztetni. Ebben az ügyben szerencsére tettlegességre nem került sor, ám korábban előfordult, hogy a vádlott felkapott egy széket és a bíróhoz vágta."

"Ám hogy ennyire elfajult a helyzet, az részben a társadalom eldurvulásával magyarázható, de részben – s ez a veszélyesebb – tudatos magatartás. Kialakult ugyanis, hogy a vádlottak időhúzásként élnek ezzel a módszerrel. A bíró sértegetése miatt elfogultsági indítványt nyújtanak be, mondván: a sértés miatt a bíró bizonyosan nem ítél objektíven. Ezzel is telik az idő, s azt a vádlottak is tudják, hogy aki időt nyer, életet nyer. Az idő múlása ugyanis adott esetben enyhítő körülmény lehet..."

Kuruc.info:
1. A következő helyszínek, amiket majd védeni kell, az iskolák, orvosi rendelők, kórházak stb.?
2. Mi ebből a tanulság? Rossz a rendszer. Ezekben az esetekben azonnali plusz évek kiosztása, oszt jó napot.
 
***

Index cigánytopicos idézet:

“Halottról jót vagy semmit: Cigánycsalád temetést jelent be a papnál (az elhunyt negyvenes ffi), a búcsúztató szöveg összeállításához a papnak szüksége van adatokra, stb. A kérdéseire a szokásos "sablon" válaszok: mindenki szerette, stb. Sőt, elhangzik ez a mondat: "Áldott jó ember vót!" A további beszélgetés során az adatok egyeztetésekor a papnak feltűnik, hogy az elhalálozás időpontja több mint két héttel azelőtti. Felteszi a kérdést: miért csak most jöttek a temetést bejelenteni, intézkedni?

A válasz: " Teccik tudni, nehezen atták ki a testét a börtönből!"

Mert ugye: áldott jó ember volt...”

Másik idézet:

“1995 óta van meg a cégem.Nem nagy,de azért pár ember dolgozik velem.

De csak akkor életképes,ha minden alkalmazott elvégzi a rábízott munkát,nem tudunk fenntartani külön embert arra,hogy nézze,hogy dolgozik valaki.

Na,nálam,a nácinál aztán dolgozott pár cigány,szinte mindig volt közülük a cégnél.

Sajnos az évek bebizonyították,hogy képtelenek felügyelet nélkül betartani a szabályokat.

Így most egy sem dolgozik nálam.

És egy darabig nem is fog,mert beleuntam a kinlódásba.

És hát én a többi emberem munkájáért ,megélhetéséért is felelős vagyok,nem kockáztatok trehány emberek miatt.

Erre egy idevágó válasz:

Engem kb 5 éve azért alkalmazott egy vállalkozó ,hogy nézzem egész nap az 5 roma melósát hogy dolgoznak-e, meg óránként adjak nekik hideg ásványvizet és írjam fel egy füzetbe naponta ki mennyit lóg. Xy számú közút mellett kaszálták az út szélét amit a traktor nem tudott levágni. Órabérben dolgoztak az emberek én órabérben néztem őket. Ha napközben el kellett mennem valamiért mindig megjelöltem hol tartanak, ha 1 óra múlva értem vissza akkor sem haladtak 1 métert sem ha 2 óra múlva akkor sem de a nap végén mikor közöltem velük hogy aznapra kitől mennyi órát fogok lehúzni ők voltak megsértve”

***

Visszaállítanák az iskolai buktatást és az osztályozást az alsó tagozatban

"Az MDF, a most közzétett PISA-jelentés tükrében, a választási programjában az oktatásra vonatkozó elgondolások megfontolását kéri a döntéshozóktól, azaz a közoktatási törvény módosítását javasolják.

Indoklásként hozzátette: fontos lenne, hogy a diákok és a szülők ne az ötödik osztályban szembesüljenek az akkor már behozhatatlan, többéves hátránnyal, ami sokszor az írás-olvasás tudásának hiányát jelenti."

Kuruc.info:  persze ez sem kormánypárti ötlet. Nekik pont úgy jó a jelenlegi helyzet (cigányszaporítás & cigányterror támogatása), ahogy van. Azt se felejtsük el, hogy a SZDSZ volt az, ami anno eltörölte az alsós buktatást.

***

Egy FONTOS felhívás mindazoknak, akik megfelelő muníciót akarnak biztosítani maguknak, barátaiknak, ismerőseiknek a szokásos balliberális-fajvédő hazugságok ellen.

Mi, kurucosok hihetetlen energiát beleöltünk abba, hogy lefordítsuk magyarra a cigánybűnözéssel foglalkozó külföldi statisztikákat, adatokat, cikkeket, híreket, illetve, hogy felhajtsuk a témával kapcsolatba hozható például doktoranduszi, az elnyomás miatt NAGYON-NAGYON nehezen megtalálható  tanulmányokat. Úgy gondolom, nem hangzik túlságosan beképzelten, ha azt mondom, hogy a Kuruc.info-n megtalálható cigányügyi statisztika & fordításgyűjteményhez foghatót sehol senki más nem publikált  / publikál magyarul.

Emiatt személy szerint megkérek mindenkit (különösen, aki újonnan kezdett el bennünket olvasni), hogy olvassa vissza cigányos cikkeinket. A fajvédők által használt minden egyes “érvet” ezerszer, hivatalos statisztikákkal alátámasztva, megcáfoltunk. (Pl. “azért bűnöznek, mert szegények”, “nincs adócsaló a romák között, bezzeg a gádzsók!”, “igenis iskolai deszegregációra szükség van, mert annak jó lesz a vége” stb.) Ha ezekkel a statisztikákkal, tényekkel mind tisztában vagyunk, seperc alatt leszerelhetjük a fajvédőket – akár egy szimpla fórumról, akár egy interjúról van szó. Igen, a radikális jobboldal  vezetőinek is ajánlom a magyarra fordított és/vagy megkeresett statisztikák alapos átolvasását, lementését, kinyomtatását. Aki mindazon tényekkel, kimutatásokkal, tanulmányokkal tisztában van, amiről kb. egy éves itt-tartózkodásom alatt írtam, egyszerűen “megfoghatatlan” lesz. Egyetlen egy cigányfajvédő nem lesz képes sarokba szorítani.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt sem, hogy érdemes kinyomtatni a támadhatatlan, statisztikákat idéző, konkrét hazugságokra rámutató cigánycikkeinket, és terjeszteni, postaládákba bedobálni. Így lehet “megfogni” az embereket, így lehet ráébreszteni őket, hogy a médiumok a képükbe hazudnak, és az igazság egészen máshol van.

***

Egy figyelemre méltó prognózis “mb3rgyulolo“ jóvoltából. Bár, mivel nem radikáljobbos, ezért pár megállapításával (pl. az, hogy az lenne a legjobb eset, ha a Fidesz nyerne, és NEM radikális, pl. szlovák vagy olasz típusú cigánypolitikát vezet be) nem értünk egyet, ajánljuk – gyakorlatilag azt írja a közelgő etnikai alapú polgárháborúról, amit mi.

“A gárda mocorogni fog. Pár hasonló kísérlet, egyelőre visszafogottan. A hatalom, és az emberek többsége többé-kevésbé ártalmatlannak tartják, aki fél tőle, az csak azért teszi, mert látja, hova vezethet ez, és szeretnék még akkor elfojtani, amikor nincs mögötte jelentős rajongótábor. Az is könnyen elképzelhető, hogy semmi komolyabb szerepe nem lesz ezen kívül, a naív ember még valami gőz-kiengedésre jó szelepnek is gondolhatná. Pedig: a hatalom hozzászokott a tüntetésekhez, sztrájkokhoz, felvonulásokhoz. Nem lehet rá így hatást gyakorolni, de igyekszik csírájában elfojtani, hisz ha egyszer az emberek rájönnek, hogy nem érnek el semmit, másképp próbálkoznak majd. 2009-10 környékéig marad ez: növekvő feszültségek, egyre nagyobb ellentétek a politikai és népakarat között. A közönyös rétegek jelentősen eltolódnak a jobboldal irányába. Az eddig visszafogott jobbosok közül sokan a radikális irányba. Közben mennek tovább a cigányok által elkövetett gyilkosságok, bűncselekmények, néhány helyi konfliktus nem kizárt. A hatalom már kényszerhelyzetben van: nem engedheti meg, hogy fellángoljanak az ellentétek. A rendőrség kénytelen mindenhol erőszakosan fellépni, mint ahogy mostanában szokott, ami további népszerűség-csökkenést okoz.

Ne feledjük el, hogy eddigre csúcsosodnak ki a "reformok", az egyre nagyobb terhek tovább hangolják a közvéleményt a segélyen élők ellen.

Aztán beütnek a választások. Durva kampány, hisz a koalíció népszerűsége romokban. Az ellenzéknek elég beígérnie pár jól hangzó mondatot a problémák kezelésére. A másik oldalon ígérgetések, 16. havi nyugdíj-segély, hisz a bázist meg kell tartni minden áron. Na itt lehetnek az első komolyabb afférok, de elképzelhető, hogy a győzelem reménye egy kicsit türelemre int mindenkit.

Innentől két opció lehetséges: nyer a jobboldal. Ennek nagyon nagy az esélye, mindent összevetve. Ha így történik, kénytelenek lesznek úgy mozogni, hogy elhatárolódjanak a szélsőjobbos megmozdulásoktól, de valamit kezdjenek a helyzettel. Ez a legjobb scenario, de nem hoz megváltást, az tuti, sokan fognak csalódni, mindenesetre a katasztrófa elodázható.

Ha nyer a baloldal, akkor a történet megy tovább -> pár éven belül etnikai villongások.”

***

Fejezzük be egy (fekete?) viccel:

A Magyar Könnyklub örömmel értesíti tisztelt olvasóit, hogy a világon először Magyarországon megjelent a Biblia cigány nyelvű fordítása.

Egy kis ízelítő a tartalomból:

... dzsávéltak á zénészek messze fődre vezette őket á Lákodálmás Orsós Mózes. Áztá elértek nágy fojóhoz, háde dikmá' nem vót híd, sé pálló, még egy kis deszká sé. Há rodáztak ám mer sé nem tudnák úszni, sé nem ákárnák fürödni, á hegedű meg nem ályá á vízet. Há fogták magukát oszt mongyá nekik á Lákodálmás Orsós Mózes, eháteni, sutty oszt odálegyíntet á vizre. Dikmá há' kettévát á viz, á sok zenész még romá átháladt, száráz lábbál kelték át á nágy fojón, ázótá sé vót ijent csodá ... vót egy csávó dikmá' á Féhérember főgyén, hítták őtet Lákátos Sámsonnák. Jáj, nágy hoszú hájá vót neki, áztát montá neki az ászonyá "Háde dikmá' Láksi áveljunk mán be áz ágybá" - dikhel. Há ugrot ám á csóká á kisgádzsórá és ráztá á csóveszt, delláztá á mácát, de nem tudtá, hogy á sápádtárcúák megbábonázták á luvnyát, áki míg fárádtán feküdt lévágtá neki 7 öles hájászálát é. Á csorró még - Devlá! - anyirá meggyengűt, hogy még á bérétvát sé tudtá előkapní, amikó á sok fehír pátkán kájákrá mént vele. Vót ám nágy ünneplés á fehírek közöt, de áztá megnőtt á hájá és rájuk hágot ... vót nágy víz, ávelt lé á hegyekbül! De ákko' Kolompár Noé drábákolt á fehírektül nágy hájót, mer vót péze á szinesfémhulladék árusításábú. Há' megpákoltá á hájót á sok kis pulyává, rokonává, oszt úgy vészelték át á nágy vízet?

Kuruc.info – Arppi S.