Olvasónk írja:
Végső elkeseredésemben és a tehetetlenség miatt írok Önöknek.
A történet és a csatolt videó 2019. december 22-én történt Kaposváron, a Zita Speciális Gyermekotthonban. Ez a mérhetetlen és brutális erőszakmegnyilvánulás nem az első eset.
Hiába történt feljelentés, hiába van látlelet, nem történik semmi. A vezetésben csak mutogatnak a másikra, hogy kinek a dolga ezt rendezni. Az intézmény a gyámokra, a gyámok a hatóságra, mindenki a másikra.
Mi, akik az intézményben dolgozunk, vért izzadunk ezekkel a "gyerekekkel", hogy valahogy embert faragjunk belőlük. A vezetőség semmiféle segítséget nem nyújt a dolgozóknak. Persze semmit nem érő továbbképzésekre kötelezően beíratnak, de ez a semmivel egyenlő.
Nap mint nap ilyen esetekkel dolgozunk, ilyen és hasonló erőszakos cselekményeket akadályozunk meg úgy, hogy nem egyszer a testi épségünket tesszük kockára. Természetesen a vezetőség nem foglalkozik ezzel a ténnyel „Ezért kapjátok a speciális pótlékot” - mondják, ami 25 000 Ft. Köszönjük szépen.
Nagyon jó lenne, ha valaki végre felkarolná ezt a történet, mert mindig sikerül szőnyeg alá söpörni mindent.
Íme az említett videó:
Ha nem indulna, itt is megtekinthető:
Ha egyik megosztó sem működik, ide kattintva is elérhető a videó.
Az elkövető megtalálható Facebookon, a fenti képen piros pólóban feszít.
Üdvözlettel,
egy dolgozó
Pénteki frissítés: A rendőrség és a minisztérium is eljárást indított
A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz egy kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás miatt - olvasható a fenti eset kapcsán kiadott rendőrségi közleményben.
Miután a nyomozó hatóság az esetről tudomást szerzett, hivatalból intézkedve soron kívül büntetőeljárást rendelt el, és azonnal megkezdte az ügy körülményeinek a vizsgálatát. A nyomozók kihallgatták a sértettet és a gyermekotthonban további tanúkat hallgattak meg.
A beszerzett bizonyítékok alapján a két feltételezett fiatalkorú elkövető egyikét gyanúsítottként hallgatják ki, míg társával szemben körözést rendeltek el.
Az Emmi belső vizsgálatot indított
Belső vizsgálatot indított Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára a kaposvári Zita Speciális Gyermekotthonban történt bántalmazás miatt - közölte a minisztérium pénteken az MTI-vel.
A közleményben azt írták, hogy az államtitkár - akinek pénteken jutott tudomására a közösségi médiában megjelent felvétel - tájékoztatást kért a gyermek jelenlegi állapotáról és vizsgálat lefolytatására utasította az intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatóját, Benedek István Zsoltot.
Hangsúlyozták: a gyermekvédelemben is zéró tolerancia érvényes a bántalmazással szemben.
A közösségi médiában megjelent videón az látható, hogy egy fiú a szobatársát üti és rúgja, a videó készítője pedig nevetve követi az eseményeket - írja az MTI.
A felvétel valójában portálunkon jelent meg, innen terjedt el a "közösségi médiában" - ahol a Zuckerberg-komisszárok bőszen törölgetik is, nehogy bárki is a gondolatbűnözés bűvkörébe essen az egyik védett faj kapcsán -, csak az Emmi inkább a zsidó oldalra hivatkozik, mint a Kuruc.infóra.
2. frissítés: Elfogták a retkes cigányt
A kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás kapcsán a rendőrök korábban elfogták azt a "fiatalt", aki a felvételt készítette, most pedig társát, a bántalmazót is megtalálták, majd bűnügyi őrizetbe vették.
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés kísérlete miatt indított nyomozást egy kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás miatt.
Miután a nyomozó hatóság az esetről tudomást szerzett, hivatalból intézkedve soron kívül büntetőeljárást rendelt el, és azonnal megkezdte az ügy körülményeinek a vizsgálatát. A beszerzett bizonyítékok alapján a két feltételezett fiatalkorú elkövetőt azonosították, elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók mindkettőjüket súlyos testi sértés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
A Kuruc.info által nyilvánosságra hozott felvételen mint bántalmazó látható 16 éves retkes cigányt (tényleg az, a fenti rendőrségi videón látszik a ruházatán) őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.
3. frissítés: Agyament hivatali álláspont: azonnal távolítsuk el a felvételt, mert sérti a terrorizáló cigány személyiségi jogát is!
Levelet kaptunk a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálattól (leánykori nevén Tegyesz), melyben a szakszolgálat a gyermekek személyiségi jogaira hivatkozva (igen, a pszichopata cigányt is beleértve) szólít fel bennünket a fenti felvételek azonnali (!) eltávolítására.
Továbbá szerintük:
  • a videó közzététele a gyermekek érdeksérelmével (igen a bántalmazó cigányt is ideértve) jár,
  • a cigányterror kifejezés sérti a gyermekek személyiségi jogait,
  • ráadásul általánosításra ad okot...
Értjük? Nem ám a nemtörődöm hivatal sara, hogy ilyen cigányállatok terrorizálhatják rendszeresen és büntetlenül a jobb sorsra érdemes intézetben élőket, hanem még a mi anyukánkat, mert meg mertük jelentetni.
Kedves hivatal!
Szerencsére ezt az adag ürüléket már nem fogják észrevétlenül visszalapátolni a kérődző állatba. Végre rendőrségi eljárás indult és Emmi belső vizsgálat. Ennek az ügynek bizony felelőse lesz - szokjanak hozzá, hogy ilyen is van a világon. Ha mi nem tesszük közzé a videót, akkor vajon hány ilyen és ehhez hasonló eset történhetne még meg fű alatt, természetesen a "gyermekek jogainak maximális tiszteletben tartása" mellett?
Alább a felszólítás.
Zoom

Zoom
Az ellenkező esetben így, meg úgy részt is megspórolhatta volna a gyám úr (hiszen nála valamivel "nagyobb" emberek fenyegetőzései ellenére is itt vagyunk, lassan 14 éve), hogy a megmaradó drága idejét inkább a felügyeletére bízott gyermekek valódi gondozására, de akár az őket terrorizáló cigányok szegregálására fordíthassa.