"Nyírjákó - A Baktalórántházi Rendőrőrs kedden őrizetbe vett egy 14 és egy 16 éves helybeli fiút.

13:15: A Nyírjákóban történt eset kapcsán megkerestük a település polgármesterét, aki lehangoló hírekkel tudott szolgálni az ilyen és ehhez hasonló dolgokkal kapcsolatban.

Szabó József a település első embere az elmondta, hogy sajnos a szomszéd településekről gyakran járnak át Nyírjákóra lopási és rablási céllal. Különösen a baktalórántházi romák (Kuruc.info: igen, Kedves Olvasóink és kevésbé kedves cigányfajvédők, a szon.hu egyértelműsítette a támadók származását. Tessék, lehet ellenőrizni!) okoznak gondot a itt élő embereknek. Szabó József hozzátette: Nyírjákó egy csendes kis település, de a gyakori  „betolakodók” szükségessé tették egy nagy létszámú polgárőrség felállítását az ilyen és ehhez hasonló esetek elkerülése érdekében. Az alig ezer lelkes faluban, több mint nyolcvan főnyi polgárőrség vigyáz a rendre.

11:30: A megalapozott gyanú szerint a két fiatalkorú február 2-án napközben egy 92 éves nyírjákói férfit saját lakásában támadott meg: bántalmazták és elvették 20.000 forintját.

A megszerzett pénzt nyerő-automatán játszották el (Kuruc.info: amint látjuk, a “mélyszegénységben” élő cigányoknak megint csak alapvető élelmiszerekre kellett a rabolt pénz). A bűncselekményben volt egy harmadik társuk is, őt még keresik a rendőrök. A nyomozás adatai szerint a fiatalabb fiú januárban a drótkerítést kibontva betört egy rohodi telephelyre is, ahonnan egy sertésdögöt (Kuruc.info: megint csak kiderült [az ezzel kapcsolatos, ezt bizonyító egyetemi tanulmány ITT], hogy dögevők a “kedvenceink”. Bár, még mindig jobb, mint az emberevés, amit pár száz évvel ezelőtt még aktívan űztek.) lopott el.

A rongálással több ezer forintos kár keletkezett. Zsenge koruk ellenére már mindkét gyerek büntetett előéletű és jelenleg is folyik ellenük büntetőeljárás. (Kuruc.info: No comment!)

Elvileg mindketten nevelőotthonban laknak, gyakorlatilag azonban folyamatosan elszöknek; a 14 éves fiú saját elmondása szerint tavaly összesen 12 napot töltött ott."
(szon.hu)