Egyszer már hivatkoztunk az azóta megboldogult Lakatos Menyhértre, aki, mint fény az éjszakában, az egész cigányvezető-csürhéből egyedül mondta azt, hogy nem a többségi nemzetnek kell megváltoznia, nem nekünk kell még több elgépezhető, eliható segílykét adnunk, nem nekünk kell megbicskázásra, egedelmes bárányként a másik orcánkat is odatartanunk az orknak, hanem, bizony, a cigányságnak is sürgősen változtatni kell a hozzáállásán. Kb. ugyanazt mondta, amit AD (játékosan) ITT írt. Gyűjtsük össze minden komolyabb megszólalását – érdemes, mert nagyon jó fegyvert ad a cigányfajvédőkkel, ballibekkel folytatott harcunkban. Cigányügyben nyilatkozó jobbikosoknak, gárdistáknak egyenesen kötelező darab.

"Szinte minden felszólaló kiemelte az oktatás jelentőségét. Lakatos Menyhért a cigányság jövőjének kulcsaként beszélt az oktatásról, s mondta: a hangsúlyt a munkanélküli-segélyről az oktatási támogatásra kellene helyezni."

"Lakatos Menyhért író, aki ekkor ünnepelte 75. születésnapját, többek között azt mondta, hogy ne várjuk azt, hogy a többség a kebelére fogja ölelni a cigányokat, amikor a cigányság ilyen szellemiséggel ugyanolyan büdös, mint 60 évvel ezelőtt a dzsentri számára a paraszt volt. Zámolyról szólva azt kérte a kormánytól, hogy őszintén tárja fel, miért mentek el a romák."

"Szórjuk a sódert egymás szemébe. A cigányok ott lesznek a jövőben is, ahol most. Egyikünk se csinált semmit annak érdekében, hogy ez másképp legyen. Tudás és szellemi tőke kell a cigányoknak, nem a politika. Mindannyian politikát akarunk csinálni, de ez nem működik. Iskolákat, szakmunkásokat kell kitermelnünk, mert ha nem ezt tesszük, egyszer majd megunják a gázsók, és nem tartanak el bennünket. És az is előfordulhat, ahogy elő is fordult már, hogy megpróbálnak minket kiirtani."


Kedves Olvasónk! Látott már egyetlen egy másik cigányvezetőtől hasonló, a saját népét felelőssé tevő gondolatokat? Borítékoljuk a választ: nem.
(Detonátor kommentárja: "Ezt azért raktam be, mert Lakatos Menyhért egy hiteles ember, egy igazi cigány. Nagyon kemény életút van mögötte, és attól függetlenül, hogy mit élt át, a fent idézett gondolatokat oda tudta vágni mindannyiunk szemébe. Javaslom elolvasásra a Füstös képek című könyvét. Néha unalmas, néha viccess, néha szomorú. De detto ugyanaz köszön vissza a könyvből, mint manapság. Persze ő jogosan nyilingerezhetne [nyilasozhatna], nácizhatna, mert abban a korban élt, sőt! A mai falvédők hörgését ne vegyétek komolyan. Nem kompetensek a témában. Lakatos Menyhért lenácizhatna, ha élne, de senki mástól nem tűröm el! Ha valaki mégis megteszi, max mosolyogni fogok rajta...")
Kuruc.info - Arppi S.