Pilismaróton gyakorlatilag nincs számottevő rendőri jelenlét; van ugyan egy körzeti megbízotti iroda, de nem használják, jól látható, a gaz is benőtte már a bejáratát - mondta Pilismaróton Lantos János, a Mi Hazánk esztergomi elnöke.
Zoom
- Pedig igenis indokolt volna, erre mutatott rá a hétvégi gyilkossági kísérlet is, melynek során a helyi dohánybolt előtt egy bűnözői hátterű cigány család tagja 16 késszúrással sebesített meg egy másik embert, aki jelenleg is életveszélyes állapotban van - jelentette ki Lantos.
Zoom
Továbbá elmondta, a pilismarótiak közül sokan régóta tudták, igen sok probléma akad a nevezett családdal - mint fogalmazott -, tulajdonképpen hétvégi házak feltörésére specializálódtak. Ismertette, a helyiek szerint az elkövető súlyosan terhelt mentálisan is, vérfertőző kapcsolatból származik, a szülei testvérei egymásnak, drogozott is, így csak idő kérdése volt, mikor történik valami nagyobb tragédia.
- Az ilyen súlyosan életellenes bűncselekmények elkövetői, mint a pilismaróti, és az országot lázban tartó Deák téri gyilkosok miatt követeli a Mi Hazánk a szibériai bérrabtartás bevezetését és azt, a kormány hasson oda az EU-n belül, hogy tárgyalni lehessen a halálbüntetés visszaállításáról - zárta gondolatait.