Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:07 Holtan találtak egy embert egy Fóton kigyulladt házban07:45 Nevelt fia udvarán volt elásva az eltűnt bárnai férfi holtteste07:32 Gyorsan nő a külföldi vendégmunkások száma Csehországban06:49 Tízezer orvost és ápolót toboroz az olimpiára a japán kormány22:40 Bulgária meghosszabbította a rendkívüli járványügyi helyzetet22:16 Putyin és Biden megvitatta az orosz-amerikai kapcsolatok rendezését21:48 Az amerikai ENSZ-nagykövet felszólította a zsidókat, hogy fejezzék be a megszállást és a telepépítést21:19 Donáth Anna volt tanácsadója szerint simán bejut a parlamentbe a Mi Hazánk20:53 Döghús, szexuális zaklatás, kínzás, verés - egyetlen történetben az eltérő kultúra gyerekszeretete20:48 Görögországban betiltották a százfősnél nagyobb tüntetéseket20:35 Közös vállalatot alapít a Mészáros Csoport és a Stadler20:08 Vérontást ígérnek Szijjártó kijevi látogatására az "ukrajnai hazafiak"19:42 A fehérgyűlölet legújabb áldozata19:29 Börtönbe küldenék a lezárásellenes tüntetőket Hollandiában19:14 "Oltakozásbűnözésbe" keveredett a gyöngyösi polgármester, de már megbánta
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés, Külföld :: :: Hozzászólások

Angliai falvacskák templomait szabadították meg ólomburkolatuktól ezek a jóarcú romániai cigányok

Reklám

Négy romániai cigány az elmúlt években azzal foglalatoskodott, hogy templomokból lopott Angliában: összesen kétmillió fontnyi zsákmányra tettek szert. Az ügyükben eljáró bíró mindegyikükre kemény börtönbüntetést rótt ki - írja a Daily Mail nyomán a Főtér.ro, következetesen románnak nevezve a cigányokat.
Zoom
Zoom
A négy "román" tolvaj 2018 májusa és 2020 márciusa között fejtette ki áldásos tevékenységét. Ezen idő alatt elsősorban a templomok tetejének ólomborítását fejtették le és lopták el nagy szakértelemmel.
Zoom
Zoom
A két év alatt számos templomot megrongáltak, egyedül a cambridgeshire-i Gamlingay templomában 100 000 fontos kárt okoztak.
Zoom
Az általuk okozott kár mértéke azonban jóval nagyobb, a kétmillió fontot is eléri. Már csak azért is, mert az ólomburkolat nélkül a tetőn keresztül befolyt az esővíz, ami megrongálta a templomok tetőszerkezetét és belsejét is.
Zoom
A banda módszere egyszerű volt és hatékony: keresztül-kasul utaztak a kies angol tájakon, és kis falvak templomait pécézték ki maguknak. Ezt követően a hajnali órákban „támadtak”: a sötétség leple alatt felmásztak a templom tetejére, és lefeszítették az ólomborítást, amelyet aztán a földre dobtak – gyakran úgy, hogy az földet érés közben megrongálta a templomkertben álló sírköveket.
Zoom
Ezeket a templomokat károsították meg
Az ólomdarabokat aztán órákon belül eladták egy birminghami ócskavastelepnek, amelynek a tulajdonosa a tolvajok bankszámlájára utalta a lopott áruért járó pénzt.
Zoom
A jól jövedelmező üzlet tavaly márciusban ért véget, amikor a rendőrség hosszas nyomozás után a nyomukra bukkant, és hármukat letartóztatta. Nem kellett sokat várni a banda negyedik tagjának rendőrkézre kerülésére sem: őt júliusban kapcsolták le.
Zoom
A tárgyalás során egyikük 23, a másikuk 16, a harmadik 14, a negyedik pedig 13 lopást ismert be. Meg is kapták a jutalmukat: szerdán kettejüket hat és fél, egyiküket hat, a negyedik társukat pedig három év hét hónap szabadságvesztésre ítélték. Emellett a kár legalább egy részének fedezésére hozzáférhető vagyonukat is lefoglalják majd.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready