2021. június 18., péntek, Arnold, Levente, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:23 Merkel minisztere nem érti: "érzékenyítésen" esnek át a német katonák, mégis megünneplik a Führer születésnapját15:55 Cigi- és pénzkérés, szóváltás, majd életveszélyes sérülés - a szokásos Zuglóban is15:32 Korrupció miatt vettek őrizetbe egy rendőri gazdasági vezetőt15:05 Az évtized közepére ejti az Audi a belsőégésű motorokat14:51 Letartóztatták a gyöngyösi polgármester megölésével fenyegetőző férfit14:35 Japánban is baj van a medvékkel14:14 "Totális a nihilizmus" Moszkvában - meghosszabbították a járványügyi szigorításokat13:55 Átadták az észak-balatoni vasútvonal villamosított szakaszát13:39 Spanyolországban megszűnik a kötelező szabadtéri maszkviselés13:21 Megnyílt a 125 éves a Millenniumi Földalatti Vasút című kiállítás12:44 Az amerikai legfelsőbb bíróság a Nestlének és a Cargillnak adott igazat a gyerekrabszolgaság ügyében indított perben12:21 Egy atomenergetikai fejlesztés: az ólomhűtéses gyorsreaktor11:40 Medvetámadások esetén azonnali beavatkozást lehetővé tevő szabályozást készítenek Bukarestben11:27 Két újabb körzetet foglaltak el a tálibok Afganisztán északi részén10:47 Az adóemelés méreg - mondta a miniszterelnök, aki az EU legmagasabb áfakulcsát vezette be
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés, Külföld :: :: Hozzászólások

Angliai falvacskák templomait szabadították meg ólomburkolatuktól ezek a jóarcú romániai cigányok

Reklám

Négy romániai cigány az elmúlt években azzal foglalatoskodott, hogy templomokból lopott Angliában: összesen kétmillió fontnyi zsákmányra tettek szert. Az ügyükben eljáró bíró mindegyikükre kemény börtönbüntetést rótt ki - írja a Daily Mail nyomán a Főtér.ro, következetesen románnak nevezve a cigányokat.
Zoom
Zoom
A négy "román" tolvaj 2018 májusa és 2020 márciusa között fejtette ki áldásos tevékenységét. Ezen idő alatt elsősorban a templomok tetejének ólomborítását fejtették le és lopták el nagy szakértelemmel.
Zoom
Zoom
A két év alatt számos templomot megrongáltak, egyedül a cambridgeshire-i Gamlingay templomában 100 000 fontos kárt okoztak.
Zoom
Az általuk okozott kár mértéke azonban jóval nagyobb, a kétmillió fontot is eléri. Már csak azért is, mert az ólomburkolat nélkül a tetőn keresztül befolyt az esővíz, ami megrongálta a templomok tetőszerkezetét és belsejét is.
Zoom
A banda módszere egyszerű volt és hatékony: keresztül-kasul utaztak a kies angol tájakon, és kis falvak templomait pécézték ki maguknak. Ezt követően a hajnali órákban „támadtak”: a sötétség leple alatt felmásztak a templom tetejére, és lefeszítették az ólomborítást, amelyet aztán a földre dobtak – gyakran úgy, hogy az földet érés közben megrongálta a templomkertben álló sírköveket.
Zoom
Ezeket a templomokat károsították meg
Az ólomdarabokat aztán órákon belül eladták egy birminghami ócskavastelepnek, amelynek a tulajdonosa a tolvajok bankszámlájára utalta a lopott áruért járó pénzt.
Zoom
A jól jövedelmező üzlet tavaly márciusban ért véget, amikor a rendőrség hosszas nyomozás után a nyomukra bukkant, és hármukat letartóztatta. Nem kellett sokat várni a banda negyedik tagjának rendőrkézre kerülésére sem: őt júliusban kapcsolták le.
Zoom
A tárgyalás során egyikük 23, a másikuk 16, a harmadik 14, a negyedik pedig 13 lopást ismert be. Meg is kapták a jutalmukat: szerdán kettejüket hat és fél, egyiküket hat, a negyedik társukat pedig három év hét hónap szabadságvesztésre ítélték. Emellett a kár legalább egy részének fedezésére hozzáférhető vagyonukat is lefoglalják majd.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready