A székhelyét Arkansas államban felütő banda igen eredeti ötlettel rukkolt elő: azt találták ki, hogy buddhista templomokat fognak kirabolni.
Zoom
A gondolatot tett is követte, eleinte pontosan, szépen. A banda négy hölgytagja megjelent egy templomban, mégpedig azzal a kéréssel, hogy a szerzetesek mondjanak imát egyik családtagjukért.
Aztán az egyik hölgynek váratlanul pisilnie kellett, elvonta a szerzetesek figyelmét, közben pedig a másik három elemelt mindent (pénzt, értéktárgyakat), ami a keze ügyébe került.
Aztán idén áprilisban egy kis csorba esett a pontos, szép munkán. A hölgyek épp egy vietnámi buddhista templomban készültek akcióra, ám a szerzetesek visszautasították a szertartást, mondván, hogy az egész vietnámi nyelven zajlik, a kedves hölgyek nem fogják megérteni. A hölgyek persze ragaszkodtak a „bulihoz”, addig-addig, míg a jámbor szerzetesek kiebrudalták őket a templomból.
Ekkor kellett volna leállni. Na de mit tesz a szakmai gőg!
Két nappal később erősítést hoztak: öt nő és egy férfi (román állampolgárok mind) nemes egyszerűséggel betódult a templomba, és kirámolt mindent, pénzt, ékszereket, művészeti alkotásokat. Na, hát ez már nem volt se pontos munka, se szép.
A szerzetesek riasztották a rendőrséget, a rendőrség pedig lefülelte a díszes társaságot.
A hatóságok rablásért vádat emeltek a banda ellen. És a jó munka meghozta a többleteredményt is: kiderült, hogy a romániai bandának jókora múltja van, ugyanis korábban Kalifornia, Oklahoma és Arizona államokban is „hadat viseltek” a templomok ellen - írja a Főtér.ro.