Sittes cigány a túlkoros tanárverő purdé apja - derül ki a tanárverés-ügy legújabb fejleményeiből. Két cikket idézünk (és kommentálunk). Tuti, hogy Soros György helytartója, a nem mellesleg tornatanári végzettségű (és így pofázik arról, hogy a fizikus sértett alkalmatlan! Besz*rás!) igazgatónő cigánybűnöző-mentegetése mindenki zsebében kinyitja a bicskát.
Blikk:

“BUDAPEST – Megalázásairól beszélt a Blikknek dr. Hadnagy András (69), a fizikatanár, akit a saját diákja vert meg az óra alatt. A 15 éve pedagógusként dolgozó férfi elmondta: a tanárverős videó csak a jéghegy csúcsa, kapott már halálos fenyegetést is! Egy másik, korábbi támadás miatt pedig kis híján a szívinfarktus vitte el. Most mégis ő került utcára.

Míg L. Zoltán (16) egy színitáborban múlatja az idejét, addig Hadnagy András bácsi otthonában pihen, és megpróbálja feldolgozni a vele történteket.

„Hosszú hónapok óta tartott a terror. Előfordult, hogy Zolika felállt és azt mondta: Az apám tíz évet ült börtönben (Kuruc.info: tipikus cigánypedigré), bejön és kicsontoz!” – idézte fel a borzalmakat a fizikatanár, aki korábban több évtizeden keresztül a Caola egykori kozmetikai óriás cég elismert fizikusaként dolgozott.

Az idős férfi szeret tanítani, s nem érez haragot. Mint mondja, sok szeretetet kapott más tanítványaitól, védelmükbe vették, és ugyanennyien felháborodtak, amikor az igazgatónő nyomására elhagyta az intézményt.

„A legsúlyosabb eset a folyosón történt. Akkor odajött hozzám, elkezdett pofozni (Kuruc.info: ez is vajon színielőadás volt? Szereplési vágy?!), s be kellett menekülnöm egy másik osztály termébe. Olyan rosszul lettem, hogy azt hittem, a szívinfarktus visz el” – mesélte a pedagógus, aki jelenleg táppénzen van, de kilátástalannak látja helyzetét ennyi idősen, munka nélkül. Úgy érzi, amit egy pedagógus fegyelmezéssel elérhet, a nyolcadik kerületi iskola 9/B osztályában (Kuruc.info: számoljunk egy kicsit. Zolika nem évvesztes, hiszen 1992 augusztusi születésű, így pár nappal több, mint hat évesen, 1998 őszén kezdte ált. isk. pályafutását. Most kilencedikes. Bizonyám, egyszer bukott.) hatástalan volt. Reggelente rettegve lépett az osztályterembe, mert tudta, mi vár rá. Amikor elpanaszolta az igazgatónőnek, hogy krétával dobálják, amíg ő a táblára ír, azt a tanácsot kapta: ne fordítson hátat az osztálynak. (Kuruc.info: hihetetlen pofátlan “tanács”. Feltalálták már a 180 fokos krétát? Mert láthatóan a suliban nincs digitális tábla. Akkor meg hogyan írjon a szerencsétlen úgy, hogy ne forduljon háttal?!)

Az igazgatónő, Süveges Éva a hozzá eljuttatott videókat végignézve még csütörtökön, megbotránkozva, de gyerekes színészkedésnek minősítette a látottakat. Később már az idős pedagógus munkájával szemben támasztott komoly aggályokat. Szerinte Hadnagy András nemcsak a fegyelmezésben vallott kudarcot, de szakmailag sem beszélt róla elismeréssel. (Kuruc.info: ahogy már mondottam volt: hogy meri venni magának a bátorságot egy valószínűleg kontraszelektált, Soros seggének nyalásán keresztül az igazgatói székbe került tornatanárnő ahhoz, hogy egy elismert, nála jóval idősebb és tapasztaltabb fizikust lefikázzon?!)

Oktatási szakemberek azonban pont az igazgatónőnek róják fel, hogy bár egy pénteki nyilatkozatában elismerte, nem ez az első ilyen jellegű videó, amit látott, mégsem tett semmit. (Kuruc.info: Előtte az ellenkezőjét mondta, azaz – akkor (is) – hazudott. Idézzük a zsOrigó első cikkét: „Az iskolában még nem történt hasonló eset  - nyilatkozta az igazgató.“) Ha olvasónk nem küldi be azt a bizonyos videót, talán sosem derül ki, hogy az idős pedagógust rendre (Kuruc.info: tessék figyelni a szót: rendre. Nem ez volt tehát az első eset, akármit is hazudozzon Süveges.) megalázza a 16 éves diákja. Igazságot azonban már nem az igazgatónő tesz majd. Az üggyel már az oktatási minisztérium és a rendőrség is foglalkozik.

Koós Szabolcs”

zsOrigo:

Szülei előtt felel a tanárát megrúgó diák

Tanárai és szülei előtt kell beszámolnia tettéről annak a diáknak, aki megrúgta tanárát egy budapesti iskolában. (Kuruc.info: és még csak véletlenül sem a rendőrség előtt. Á, ugyanmár – ahogy azt Molnárgörény is levezette a legújabb, kapcsolódó cikkében, “a magyar hatóságok jelenleg a cigányság kultúrájába tartozónak és alkotmányos védelem alatt állónak kezelik a gátlástalan erőszakot a tanintézményekben, akár a diáktársak, akár a tanár ellen, és önként lemondanak arról, hogy hivatalból üldözzék”. Bezzeg ha magyar tenne ilyet egy cigánnyal / zsidóval szemben – ugye, nem is kell folytatni...) Az igazgató szerint a gyerek nem durva, csak szerepelni akart, szerinte a fizikatanár a hibás abban, hogy nem tudott fegyelmet tartani az óráján.

Csütörtökön, az érintett osztályban tanító pedagógusok és saját szülei előtt kell beszámolnia tettéről annak a diáknak, aki a budapesti Erdélyi utcai Általános Iskola és Gimnáziumban megrúgta, majd egy csapteleppel megfenyegette fizikatanárát - mondta Süveges Éva, az iskola igazgatónője.

A VIII. kerületi iskola vezetője kiemelte, hogy ez lesz a tanuló első nyilvános szereplése az ügy kapcsán. Arról is beszélt, hogy az erőszakoskodó diák "nem egy agresszív, nem egy durva gyerek", hanem "szereplési mániával küzdő" fiatal, aki folyamatosan produkálja magát.  Emlékeztetett arra, hogy a tanár "az első számú felelős" azért, hogy az óráján mi történik (Kuruc.info: ezt a pofátlan hazudozást! Tipikus Soros György-helytartó, teljesen hülyének néz mindenkit. Amíg a tanár kezében az égvilágon semmi fegyelmező-, fenyítőeszköz nincs, addig képtelen bármit is csinálni), noha az is igaz, hogy "a gyereknek nincs joga átvenni a hatalmat, és a gyereknek a bűnét sem mentjük".

Az iskola vezetője arról is szólt, hogy az erőszakoskodó gyereknek asszisztáló diáktársak ellen is megindulhat a fegyelmi eljárás, ha csütörtökön a nevelőtestület úgy dönt.  (Kuruc.info: Ha... megeszem a cipőmet, ha elmarasztalnak akár egyetlen egy cigányt is. Soros György mintaiskolájában... Eltusolják az ügyet; nem engedik leszerepelni a deszegregációt. Kirakatsuliról van szó, nem bukhat meg az általuk olyannyira ajnározott roma-magyar összezárás. Ennek érdekében a legalattomosabb, legordenárébb hazugságoktól sem riadnak vissza.)

Elmondása szerint a szaktanár a saját maga védelmére kérte a gyerekektől, hogy vegyék fel mobiltelefonjaikra, hogy mi történik, de ezzel a kérésével szerinte személyiségi jogokat sértett. (Kuruc.info: a cigánybűnözőknek mindig vannak személyiségi jogai, míg a megtámadott fehéreknek soha.) Az igazgatónő hangsúlyozta: "a gyerekek részéről megrendezett jelenet" volt ez az erőszakoskodás is, ami beleillik abba a képbe, hogy a tanuló "a szereplési vágyát akarta kielégíteni".

Süveges Éva szerint a fizikatanár hibás abban is, hogy nem tudott fegyelmet tartani az osztályban. Ezt alátámasztandó kiemelte, hogy két másik osztály is írt neki, amelyben közölték, hogy nem voltak meg a tanuláshoz szükséges feltételek az órákon a különböző fegyelmezetlenségek miatt. (Kuruc.info:  igen, mindenben a tanár a hibás. Azok a galamblelkű, bukottszamár romák soha semmiben nem azok.) A tanár, miután "szembesült a problémákkal", beadta felmondását, amelyet elfogadtak - jelezte az igazgatónő. (Kuruc.info: na igen, a saját alkalmatlansága miatt mondott le a tanár, nem amiatt, mert a rétinégerek folyton terrorizálták.)

A tanár ott követett el mulasztást az igazgatónő szerint, hogy "módszertani hiányosságát" enyhítendő nem kért segítséget a fegyelmezésben az iskola vezetésétől. Hozzátette: amikor megtekintette kollégája tanóráját, nem volt fegyelmezési probléma, mivel az iskolavezetés előtt nem mertek úgy viselkedni a gyerekek, ahogy egyébként általában szoktak.

Az igazgatónő örül annak, hogy Szili Katalin házelnök felkérésére az országgyűlés oktatási bizottsága foglalkozik majd azzal, megfelelőek-e a diákok magatartását, erkölcsi nevelését meghatározó jogszabályok és hogy miként lehet az iskolai agressziót visszaszorítani.”

Fogaljuk össze:
1. Büntetés szinte biztos, hogy nem lesz, igazából a tanár a hibás, a gyereknek csak feltűnési viszketegsége van, és a személyiségi jogai sérültek a felvétellel…

2. A tanár valószínűleg nagyon fél a beígért "kicsontozástól", emiatt pl. a ma reggeli Mokkában sem mert úgy nyilatkozni, mint az elsőként idézett Blikk-interjúban.

3. az igazgatónőn látszik, hogy félti a pozícióját meg az integrációs projektet, és emiatt gátlástalanul hazudik - ha működik a projekt, ha nem (láthatóan nem).

4. A nonpluszultra: a reggeli Mokkában az igazgatónő öt év börtönnel fenyegette meg a fizikatanárt! Folyamatosan tudomása volt arról, hogy mi történik, de mivel ez rontotta volna az antiszegregációs propagandát, nem tett semmit.

Két kérdés: ki fogja végre rendbentenni ezt a libát (elérehetősége: 1194 Budapest Zalaegerszeg utca 179.; Tel: (1) 282-5941 – köszönet érte egyik olvasónknak)? Ki lesz aki ennek a Lakatos Zolikának megmutatja, mi-merre-meddig?
Kuruc.info - Arppi S.