A Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen párt, amely őszintén beszél arról, hogy akár a balliberálisok, akár a Fidesz politikáját folytatjuk, rövid időn belül Magyarország helyett cigányország leszünk - jelentette ki sajtótájékoztatóján a párt elnökhelyettese.
Dúró Dóra a debreceni egyetem kutatóinak munkájára hivatkozott, mely alapján kijelenthetjük: ha nem lesz változás az elmúlt harminc év demográfiai folyamataiban, akkor 2034-ben több cigány gyermek fog születni, mint magyar.
Ez nemzeti sorskérdés, amellyel csak a Mi Hazánk hajlandó szembenézni. Nem így Pikó András józsefvárosi polgármester, akinek viselkedését Dúró egy 2011-es Pokol Béla-idézettel magyarázta:
A domináns média és a véleményformáló szellemi körök megtiltják a cigánykérdés őszinte megvitatását, és rasszizmussal vádolják azokat, akik fel merik vetni őket.
Az elnökhelyettes arra is rámutatott: a politikai véleménynyilvánítás ilyen mértékben nem korlátozható egy önkormányzat által, ezért hivatali visszaélés miatt feljelentést tesznek. A legfelsőbb bíróság ugyanis már 2010-ben kimondta, hogy hasonló eljárásban jogszerűtlenül tiltotta be akkor a "közmédia" a reklámfilmjüket a cigánybűnözés szó használata miatt.
A politikus azt is elmondta: a szóban forgó plakát hónapok óta, közmegelégedésre volt kint az iroda ajtaján, egyetlen kritikát sem kaptak érte, csak buzdítást. A mostani irodarongálást az önkormányzat által felheccelt cigányok követték el.
Pikó Andrásnak azonban nem kell aggódnia, minden józsefvárosi postaládába eljuttatjuk ezt az üzenetet is, és szerte az országban fogjuk osztogatni a kiadványunkat, hogy minél többek számára világos legyen: a Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen párt, amely szerint Magyarország a magyaroké, és nem lehetünk cigányország.
Szó esik még a cigány elítéltek arányáról, illetve arról, hogy vajon mire asszociál a lakosság a cigányság kapcsán - ugyancsak Pokol Béla könyve alapján -, illetve elhangzik az alábbi vérfagyasztó megállapítás is, ugyanonnan:
Zoom
Alább tekinthető meg a sajtótájékoztató:
Frissítés: már meg is érkezett az érintettek (vagy a tenyésztőik) válasza
Az ATV egyik munkatársa a Harminckettesek terén járt, ahol lefotózta a Mi Hazánk irodájára fújt feliratot. Beszámolója szerint a helyszínre rendőrök is érkeztek.
Zoom