Cigányellenes plakát került a Mi Hazánk József körúti irodájának ajtajára – erre hívta fel a figyelmet szombaton Sátly Balázs, az ellenzéki pártok képviselőit tömörítő Közösen Józsefvárosért-frakció vezetője Facebook-oldalán - hüledezik az újabb hallatlan holokauszton a marxista Mérce.
„Nem lehetünk cigányország!”
– ezzel a minden magyar ember számára üdítő felirattal, egy nem túl bizalomgerjesztő, vagyis teljesen átlagos cigányokat ábrázoló fotóval, valamint a Mi Hazánk pártlogójával ellátott plakátot ragasztottak fel belülről a nemzeti párt irodahelyiségének ajtajára. Szombaton délután a Mérce munkatársa is készített néhány fotót a helyszínen, aki a szombat megszegése miatt majd persze még szorulhat.
Zoom
"Rasszista plakát a Mi Hazánk VIII. kerületi irodájának ajtaján" - retteg hivatalból, sőt DNS-be írva a Mérce

Zoom
Az iroda egyébként Józsefváros önkormányzatának tulajdonában van, a Mi Hazánk csak bérli azt a kerülettől. Sátly ezzel kapcsolatban azt írta: kezdeményezni fogja az iroda bérleti szerződésének felülvizsgálatát az önkormányzat tulajdonosi bizottságának következő ülésén.
Az üggyel kapcsolatban az 1 Magyarország Kezdeményezés nevű, "roma civil csoport" posztolt a Facebookra, melyben az írják, feljelentést tesznek a "rasszista poszter" miatt.
„E förtelmes plakát, s annak üzenete nem pusztán hazánk polgárainak, legnagyobb lélekszámú kisebbségének emberi jogait, méltóságát tiporja sárba, hanem egyértelmű és nyílt gyűlöletbeszéd, színtiszta, náci, fasiszta alapvetésű retorika, amely ebben a formájában egyértelműen uszításnak minősül. A Mihazánk Mozgalom plakátjának üzenete nem csak a zsidó-keresztény normák, értékek szellemével, hanem az Alaptörvényünk betűjével is ellentétes. Követeljük a plakát azonnali eltávolítását, az iroda tulajdonosának azonnali, halasztást nem tűrő közbenjárását, intézkedését! Ezzel párhuzamosan az 1Magyarország jogi lépéseket tesz, s feljelenti az Mihazánk Mozgalmat”
– írják, a helyesírási hibákat nem javítottuk, de elnézzük, hiszen nekik valószínűleg nem anyanyelvük a magyar.
Persze kapott az alkalmon Pikó András, Józsefváros polgármestere is, aki azt írta közösségi oldalán, hogy „mélységesen egyetért” Sátly Balázzsal, szerinte sem tűrheti a VIII. kerület, „hogy az önkormányzat tulajdonát, tehát a mindannyiunk közös tulajdonát használó bérlő azt akár a józsefvárosi cigányok, akár más közösséggel szembeni uszításra használják”.
Segítünk egy kicsit mi is a demokrata oknyomozóknak: ezzel a találó plakáttal kedveskedtek a Mi Hazánk aktivistái az irodát "setétségbe" borítani kívánó sötét erőknek még a június 25-i, jászapáti rendezvény idején. Szóval az éber elvtársak reakcióideje már nem a régi: a "nyílt gyűlöletbeszéd, a színtiszta náci-fasiszta-trappista" üzenet már jó ideje szennyezi a kerületet...
Az pedig már csak hab a tortán, hogy pont a Mérce újságírója, Nefelejcs Gergő még bátor beszédet is mondott a cigány demokraták  rendezvényén, ugyanezen plakát előtt. Mi akkor - naivan - azt gondoltuk, hogy az antifasiszta lelkesedéstől, esetleg az elvonási tünetektől remeg szegény keze, de ezek szerint a gaz náci üzenet váltotta ki belőle a valószínűleg családi örökségként hordozott, zsigeri rettegést.

Nem tudni tehát, miért most, jó negyedévvel később robbant a Mérce bombája, mindenesetre álljon itt az üzenet jobb minőségben is:
Zoom
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: