Ahogy várható volt, az egyik legtetűbb néphazugságos fajvédő, Révész Sándor is rászállt a Monok-témára (lásd EZT és EZT). Ahogy múltkor Debreczeni József kifejezetten jó cikkével kapcsolatban tette, most is agyba-főbe hazudozik és csúsztat. Legújabb néphazis hányása következik, amellyel az igencak üdvözlendő monoki kezdeményezésre reagál:

"Abcúg, Monok!

"Igaz, hogy helyi rendeletével törvénytelenséget követett el a képviselő-testület?" - kérdezik a Demokratában Monok polgármesterét. "Igaz" - feleli büszkén és egyszerűen a törvénytelen rendeletet előterjesztő polgármester.

Amikor a közhatalom képviselői büszkén kérkednek vele, hogy tudatosan törvényt sértenek, megfosztanak állampolgárokat törvényes járandóságaiktól, és ehhez még komolyan vett véleményformálók is lelkesen tapsolnak - az a vég. A jogállam vége. (Kuruc.info: Szerintem egy ilyen nyitány után nem is igen érdemes továbbolvasni. Egyébként nem fosztanak meg senkit semmitől, csak feltételekhez kötik. Ezek a feltételek egyelőre még szolidak, de ez csak a kezdet. A vég az lesz/lenne, ha ezek a lépések nem történnének meg. És még így sem borítékolható, hogy ne legyen egy csúfos vég...)

Függetlenül attól, mennyire értünk egyet tartalmi kérdésekben Monok (vagy Újpest) polgármesterével, mennyire nem. Aki azt hiszi, hogy törvénysértéssel szolgálhatja a törvényes rendet, fogalma sincs - nem az elvekről, az életről! Gondolhatjuk bármilyen törvényről, hogy rossz, igazságtalan és nem segíti, hanem gátolja a bajok kezelését. Sokan, sok törvényről, sokféle bajról gondoljuk ezt - sokféleképpen. Ha mi - sokféle sokan - nem elégszünk meg a törvényhozók kiválasztásának és befolyásolásának demokratikus jogállamban adott lehetőségeivel, hanem elkezdjük fölrugdalni az általunk kártékonynak tartott törvényeket, akkor törvény lábon nem marad. És köztársaság sem.

Monok képviselő-testülete kockázatot nem vállal. A polgármester közli, hiába kötelezik majd őket utólag, sok hónap múlva a törvénysértő rendelet visszavonására, akkor "sem perelhetnek bennünket visszamenőleg az elmaradt pénzekért". A törvénytelen kifosztás sikerességét tehát a törvény érvényesítésének nehézkessége garantálja. (Kuruc.info: arról, hogy jelenleg ki foszt ki kit, egészen más ötleteink lennének. Például az adófizetőket az élősködő cigányok. Akik ráadásul bűnöznek is, mindenki más életét megkeserítve – vagy éppen elvéve) És mivel indokolja a polgármester a törvénysértést? A törvény nehézkességével. Azzal, hogy csak hosszú hercehurca árán lehet törvényesen megbüntetni azt a szülőt, aki nem járatja iskolába a gyermekét. Az önkormányzati képviselő-testület tehát Kossuth szülőfalujában a törvényesség megtagadásával, a törvényes út nehézkességével visszaélve kívánja ránevelni a polgárokat, hogy tartsák tiszteletben törvényes kötelezettségeiket, és ne éljenek vissza a törvényes út nehézségeivel. Aki azt látja, hogy a hatóság bármit megtehet vele, a törvény nem védi őt, az hajlamos (vagy még hajlamosabb) lesz rá, hogy a hatóságot is, a törvényt is (velük együtt az iskolát is) ellenségének tekintse, és arra rendezkedjen be, hogy a törvényes kereteken kívül kell érdekeit érvényesítenie, megélhetését biztosítania, konfliktusait kezelnie. (Kuruc.info: eddig nem ezt csinálták a cigók? Dehogynem. Semmi másról nem szól a történelmük, a jelenkoruk, mint az, hogy ők törvények felettiek, rájuk nem vonatkoznak a gádzsó törvények. Ezt ráadásul nem mi mondjuk, hanem a közismerten szélsőjobboldali Romapage ITT.)

Amúgy valóban az a legfontosabb, hogy minél kevesebb ember maradjon törvényes munka nélkül, mindenki munkára szocializálódjon, az iskolában is és otthon is, és mindenki megkapja azt az induló csomagot, amivel ki lehet menni a munkaerőpiacra. Ezért tényleg sokkal többet kell tenni, mint eddig. De aki azt akarja elhitetni, hogy a segélyezettek, a munkanélküliek törvénytelen vagy törvényesített üldözése, kriminalizálása lenne ez a sokkal több, az éppen hogy megúszni akarja azt a sokkal többet. (Kuruc.info:  te állat barom, mióta üldözés az, ha egy munkaképes, csak éppen munkakerülő cigányt el akarnak zavarni némi közmunkára?! Leesik a mokka aranygyűrűje a kisujjáról, ha esetleg fel kell szednie a többi ork által eldobott szemetet – vagy éppenséggel összeszednie az általuk, mint Nyírmihálydiban, elpotyogtatott ürüléket?!) Mert a sokkal több az éppen az, ami a büntetésen túl van: az ösztönzés; ami a munkakényszeren túl van: az igazi munkalehetőség. Ami a berángató-kitaszító iskolánál sokkal több, az a vonzó iskola. Ami a hadüzenetnél sokkal több, az a békeüzenet. Ez a sokkal több persze sokkal többe is kerül. Anyagilag is, politikailag is. (Kuruc.info: témánál vagyunk. Még több píííízt a cigóknak, hátha attól megjavulnak. Nem fognak. Lásd finn példa, ahol aztán tényleg teletömték-teletömik őket pénzzel. Eredménye, foganatja nincs. Vagy akár a Kádár-korszakot is felhozhatnánk példának.)

A régi vicc: "Tud úszni? - Nem. - És ha megfizetem?", megfordítva is csak vicc marad. Aki nem tud úszni, mert nem tanították meg, vagy nincs számára medence, akkor sem fog úszni, ha csak a vízbe fulladás és az éhhalál között választhat. (Kuruc.info: barátocskám, ebben az országban – ahogy a világelső közoktatási rendzerű, szupergazdag, a cigókba hihetetlen pénzeket nyomó Finnországban is – csak és kizárólag a mokkákon áll, hogy járnak-e iskolába, vagy nem. Ha nem, az az ő bajuk. De akkor ne tessék a többségi társadalmat okolni azért, hogy szegínyek analfabéták és iskolázatlanok. Ami pedig az éhhalált illeti, majd akkor tessék pattogni, ha a rétinégereknek adott sokszor havi többszázezres segílykén nem cigit, plazmatévét és italt vesznek, és nem a játékautomatákba dobálják azt be!)"
Kuruc.info - Arppi S.
Kékhagyma zsIndex cigánytopicbeli kommentárja:

"Undorító!!!! Ez a félremagyarázás, a mellébeszélés...
Sehol egy fél mondat az egésznek a lényegéről: hogy a gyerek ne olyan tanulatlan koszfészekbeli szubhumán egyed maradjon, mint a szülei.... Ráadásul olyan feltételhez kötik, ami alapvetően is törvényes kötelezettsége egy szülőnek...

Tragédia, hogy ilyen újságírók osztják az észt. :-(((((( "
"Az külön jó, hogy adófizetőként emlegetik a jogsérelmeseket. MIntegy sugallva, hogy nekik jogosan jár, ami jár, most meg nem jár."