"Haider "cigány népvándorlással" riogat

Az olasz-osztrák határ fokozott ellenőrzését követelte vasárnap a karintiai tartományi elöljáró annak megakadályozására, hogy "cigány népvándorlás" induljon meg Ausztria irányában.

Az idegen bűnözőket és a bevándorló söpredéket érthető módon nem kedvelő politikai nézeteiről ismert Jörg Haider szerint tartani lehet attól, hogy Olaszország felől több ezer cigány lépi át a határt, hogy aztán "barakktáborokat építsenek Karintiában, vagy egyszerűen szem elől tűnjenek".

Nyilatkozatában hangoztatta, hogy Karintia az alpesi ország legbiztonságosabb tartománya, ahol "rend és fegyelem uralkodik, s ennek így is kell maradnia". Éppen ezért felszólította Günther Platter szövetségi belügyminisztert, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket a határellenőrzés erősítésére.

Haider azt követően szólalt meg, hogy a déli szomszéd közvéleményében rendkívüli módon felkorbácsolódtak a bevándorlókkal - elsősorban a rabló, gyilkos, tolvaj romákkal - szembeni érthetően ellenséges indulatok. Ennek jeleként a Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök szövetségesének számító, "idegengyűlölő" (értsd: az idegen bűnözőket nem kedvelő) Északi Liga egyik politikusa a héten felvetette: nyilvánítsák bűncselekménynek az illegális bevándorlást, amelyet börtönbüntetéssel és azonnali kiutasítással sújtanának.
Becslések szerint mintegy százhatvan ezer roma él Olaszországban, kilencvenezren Közép- és Kelet-Európa országaiból érkeztek, zömmel Romániából. Zömük bűnöző.

Haider nyilatkozatában azzal fenyegetőzött, hogy ha a belügyminiszter nem intézkedik tüstént, akkor úgy fog eljárni az "Olaszországból illegálisan beáramló cigányokkal szemben, mint azokkal az erőszakos csecsenekkel", akiket az ő utasítására toloncoltak ki nemrégiben Karintiából.

A csecseneket - akik között állítólag békés, letelepedési engedélyre váró személyek is voltak - egy alsó-ausztriai menekülttáborban helyezték el."
Kuruc.info / Arppi S.: a sógoroknak szabad - az EU nem vinnyog. Az olaszoknak, finneknek, románoknak, cseheknek, szlovákoknak is. Nekünk miért nem?!