Hányszor, de hányszor bizonyítottuk fehéren-feketén, hogy a fajvédők hazudozásaival (szegínyeknek nem adnak melót a rászistá mágyárok, azért kell segílykén élniük) szemben az orkoknak számtalan munkalehetőségük lenne, de nem élnek vele, mert remekül, “urassan” [sic!] megélnek a “micsodájukból” (lásd EZT és EZT). Lássuk a legújabb bizonyítékát annak, hogy munkalehetőség van dögivel, még a túlnyomó többségében analfabéta, iskolázatlan cigányság számára is.

"Munkaerőhiány! Huszonötezren hiányoznak

Hogy milyen manapság a szakma becsülete, az megítélés kérdése. Egy biztos: szakemberhiány volt és van országban, megyében egyaránt.



E húzóágazatok mellett egyre nagyobb jelentőséggel bír a vegyipar és a műanyag-feldolgozás is. Az ilyen területen tevékenykedő multinacionális nagyvállalatok munkaerő-igénye elsősorban gyártósori munkahelyek betöltésére, különböző beldolgozóipari gépkezelők alkalmazására irányul.

– Ezeknek a munkahelyeknek egy része szakképzettség nélkül is betölthető (Kuruc.info: azaz analfabétán is), de jelentős számban várnak e területekre is jól képzett szakmunkásokat. Így az elektronikai iparban igen keresettek a technikusok, a műszerészek és a villamossági szakmával rendelkezők, míg a fémfeldolgozás és a gépgyártás területén a fémmegmunkálók, azok közül is leginkább az NC-, CNC-forgácsolók, valamint a gépbeállító, karbantartó lakatosok, gépszerelők iránt mutatkozik a legnagyobb kereslet – mondja el az igazgatónő."

Mindenkinek, aki cigányügyben fajvédőkkel vitázik, kötelező cikk ez (is).

Kuruc.info – Arppi S.