"Vérátömlesztés előtt a 11 éves anya
Mind Miranda, mind 11 éves édesanyja jól vannak ugyan, ám az ifjú anya kissé vérszegény. A B.-A.-Z. Megyei Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztálya már meg is rendelete számára a szükséges vért.

A 11 éves anya és kislánya is jó állapotban vannak, de a gyermekágyas anyánál egy ízben hőemelkedést regisztráltak, aminek alapján ellenőrizték a vérképét. Ekkor derült ki, hogy kissé vérszegény.
A vértranszfúzióra tett javaslatot azonban először ő és az ő édesanyja is elutasították - tudtuk meg dr. Berkő Pétertől, a B.-A.-Z. Megyei Kórház szülészet-nőgyógyászatának osztályvezető főorvosától.

Szemre is anyányi

- Nemrég kértem a kicsi anyját és nagymamáját, hogy beszéljük meg még egyszer a dolgot. Elmagyaráztam, hogy a vérátömlesztés megerősítené az anya szervezetét, immunrendszerét, neki is jobb, ha ellenállóbb állapotban kerül haza, ezzel megelőzhetjük, hogy ismét feljebb kússzon a hőmérséklete. Mindketten belátták, s beleegyeztek, így már meg is rendeltük a vért - tájékoztatott a főorvos csütörtök délben.

Elmondta azt is: az anyuka fejlett kislány, ránézésre 18-19-nek - köznyelven szólva anyányinak - nézte volna. Ezt mutatja az is, hogy gond nélkül viselte ki a terhességét, s hogy a 40. hét előtt két héttel 3150 grammos, egészséges újszülöttet hozott a világra, komplikáció nélkül. Szoptatja is kicsinyét, aki jól fejlődik. Remélhetően szombaton már haza is mehetnek.
- A vérszegénység valószínűleg annak tudható be, hogy csak a 21. héten jelent meg a leány az anyjával gondozáson, s nem részesült a szokásos vitamin- és vaspótlásban - válaszolta kérdésünkre a főorvos."

(mon.hu; a kommentek feltétlen megérnek egy olvasást)

Kuruc.info: ez agyrém. Nem csak, hogy több, mint egymilliót elb*szunk (adófizetői pénz!!!) a luvnya apjának kiderítésére (marha drága a DNS-vizsgálat), még ez is... Ráadásul olyanról van szó, akinek (idézzük a Stop mai cikkét) a “bájait pénzért mutogatták szülei, ha vendégség volt náluk”, és sokak szerint "valaki mondott egy összeget, amiért odaadták a lányt [a szülei] egy órácskára [mint egy igazi bérszajhát]." Igen, ilyen, ez a híres cigány “gyerekszeretet”!

Orvosilag a vérátömlesztés sem indokolt. Több fórumban is megírták az eset kapcsán, hogy vérszegénység kezelésére nem kell vérátömlesztés; ma már a sokkal olcsóbb, sokkal biztonságosabb tablettás módszert használják Nyugaton a nagy vérveszteséggel járó szülések után.

Ami pedig azon “érveket” illeti, melyek szerint a luvnya igenis rászorul a vérre, hadd idézzem a szintén mai Stop-cikk releváns részét: “tegnap már az utcán sétálgatott barátnőivel, de miután észrevette a riportereket, beszaladt házukba”. Sétálgat, szaladgál – ennyire “szorul rá” a méregdrága vérátömlesztésre.

Ennek a kommentálására egyszerűen nem találok szavakat. Miközben a fehérek vérátömlesztését hihetetelen, álladósult hiányok nehezítik, addig egy ilyen mentálisan sérült, soha a társadalom számára semmi hasznot nem hozó, egész életében segélyeken élősködő és jópár élősködőt, rosszabb esetben bűnözőt világra ellő fehérjehalmazt azonnal tele akarnak pumpálni platina-árú idegen vérrel…
Kuruc.info - Arppi S.